تاریخ: ۰۸ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۴۴
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۲۱۵۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تولید با سیاست‌های سرمایه‌داری نابود شد/دولت ۱ ساعت کار در روز را شاغل می داند

می‌متالز - یک کارشناس اقتصادی گفت: مسئولان بدون توجه به اینکه مردم ایران ملتی تولیدگر هستند از 30 سال پیش تاکنون؛ سیاست‌های سرمایه‌داری غیر مولد را بر اقتصاد کشور حاکم کرده‌اند اما یک نفر به دلیل آنکه چرا این سیاست را اجرا می‌کند، محاکمه نشده است.
تولید با سیاست‌های سرمایه‌داری نابود شد/دولت ۱ ساعت کار در روز را شاغل می داند

به گزارش می‌متالز، مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود  با شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به حل مشکلات جاری اقتصاد کشور و تامین نیازهای عمومی مردم، تاکید داشتند و در این دیدار ایشان اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی را به اتخاذ تصمیم‌های قاطع و راهگشا در خصوص مسائل اصلی و چالش‌های مهم اقتصاد کشور توصیه موکد فرمودند.

در این راستا مصاحبه‌ای با ابراهیم رزاقی کارشناس اقتصادی و استاد بازنشسته دانشگاه درباره چگونگی تحقق این مهم  انجام شده که در ادامه می‌خوانید.

ابراهیم رزاقی  در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس و در پاسخ به این سوال که چگونه مسئولان برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تصمیم‌های قاطع و راهگشا برای  حل مسائل اصلی و چالش‌های مهم اقتصاد کشور باید گام بردارند گفت: هیچ امیدی به برخی مسئولان غرب گرا در ایجاد آن چه رهبری فرمایش داشته‌اند نیست،  اینها ذهنشان چیز دیگری است و در سراشیبی قرار گرفته‌اند .

* نوکران آمریکا پشیمان شده‌اند

وی با تاکید بر اینکه هر کشوری که نوکری آمریکا را کرده ، پشیمان شده است، بیان داشت: صدام حسین، شاه ایران و قذافی از جمله افرادی بودند که پس از نوکری آمریکا پشیمان شدند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه برخی مسئولان بدون توجه به اینکه ملت ایران ملتی تولید گر بوده‌ و تولید را بلد است، بیان داشت: 30 سال است که سیاست‌های سرمایه‌داری غیر مولد بر اقتصاد کشور حاکم است و با پول حاصل از فروش نفت، کالا وارد می‌کنند.

* صنعتی شدن با سرمایه‌گذاری‌ خارجی ممکن نیست

رزاقی با بیان اینکه هیچ کشوری در جهان وجود ندارد که با سرمایه‌گذاری خارجی‌ها صنعتی شده باشد، اظهار داشت: یک گروه ثروتمند به دنبال سود بیشتر و سرمایه‌‌گذاری خارجی‌ها هستند.

وی با بیان اینکه 66 میلیون ایرانی در سن کار قرار دارند، گفت: از این تعداد فقط 23 میلیون نفر شاغل و 43 میلیون نفر بی‌کارند در حالی که دولت آمار بیکاران را 3 میلیون نفر و آمارهای غیر رسمی آمار بیکاران را 8 میلیون نفر اعلام می‌کند.

این کارشناس اقتصادی بیان داشت: در آمار دولت حتی اگر یک نفر در روز یک ساعت کار کند جزء جمعیت شاغل کشور محسوب می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در دوره جنگ با مشکلاتی از قبیل نخریدن نفت و  ارزان خریدن نفت مواجه بودیم، بیان داشت: اما  در آن شرایط سخت با روحیه جهادی موفق به ساخت موشک شدیم.

رزاقی اظهار داشت:  حدود 30 سال است که در کشور سیاست سرمایه‌گذاری اجرا می‌شود اما حتی  یک نفر را به دلیل آنکه چرا به جای قانون اساسی این  سیاست را اجرا می‌کنید، محاکمه نشده است.

وی  با بیان اینکه سرمایه‌های نفت خرج می‌شود اما فقر و بیکاری بیشتر می‌شود، گفت: برخی مسئولان همه چیز را برای خودشان می‌خواهند و مردم برای آنها معنی ندارد.

*سیاست سرمایه‌داری در کشور در حال اجراست

این کارشناس  با اشاره به سیاست سرمایه‌داری که در کشور در حال اجراست، گفت: این سیاست، سیاست نویی است  و بدترین نوع سرمایه‌داری است زیرا اساسا سیاست سرمایه‌داری اینگونه نیست که همه چیز خصوصی شود و به دست افرادی سپرده شود که هیچ اعتقادی به تولید ندارند.

* طی 30 سال تولید کشور نابود شد

وی با اشاره به سود 200 درصدی واردات، گفت: در ۳۰ سال گذشته فقیرسازی شده و نه تنها به تولید داخلی کمک نشده بلکه با دلار ارزان واردات کرده‌اند و تولید را نابود و تولید‌کنندگان را ورشکست کردند.

* لاپوشانی اختلاس‌های اقوام مسئولان

این کارشناس اقتصادی گفت: دادن وام‌های کلان به افراد خاص و باز نگرداندن این وام‌ها موجب ورشکستگی بانک‌ها شده است.  یک نفر از اقوام مسئولان ، 15 هزار میلیارد تومان نقدینگی صندوق فرهنگیان را بر می‌دارد اما می‌گویند که این اختلاس نیست و وام معوقه است.

رزاقی با بیان اینکه برخی افراد دروغگو به سر کار می‌آیند و آنان که دروغ نمی‌گویند رای نمی‌آورند گفت: مقام معظم رهبری حدود 14 سال است که  نسبت به مقوله مبارزه با فساد تاکید جدی داشته‌اند در حالی که در این زمینه هیچ گونه اتفاق خاصی نیفتاده است.

این کارشناس اقتصادی بیان داشت: امکانات دست طبقه اشرافی است و این طبقه از نفت و پتروشیمی‌ها تغذیه می‌کنند و هیچگاه وارد تولید نمی‌شوند زیرا اساسا تولید‌گر نیستند و به انتقال سرمایه‌ها به خارج اقدام می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که سران نظام چگونه باید برای اتخاذ تصمیمات موثر واستفاده از نظرات دلسوزان تلاش کنند، گفت: برخی اعتقاد دارند که می‌خواهند موثرترین کار را انجام دهند، اما دیگران نمی‌گذارند. از نظر این عده تمام کارشناسانی که در اطرافشان هستند دلسوز هستند در حالی که اینگونه نیست.

رزاقی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی با جهان‌بینی‌های دیگری هم انجام شده است، گفت: به عنوان مثال آلمان‌ها با تکیه بر تولید داخلی و ملزم کردن دولت به تامین نیازهای خود از محل تولید داخلی کردند.

* انگیزه‌ای برای شناسایی ثروتمندان نیست

وی با بیان اینکه یارانه به همه اقشار جامعه از جمله ثروتمندان هم پرداخت می‌شود، گفت: این‌ها نمی‌خواهند ثروتمندان را شناسایی کنند تا از آنها مالیات بگیرند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نمایندگان مجلس حقوق‌های میلیونی می‌گیرند و برخی از آنها  با وام‌های کلان کاخ نشین  شده‌اند، گفت: این افراد چرا نباید مانند آدم‌های معلولی زندگی کنند؟ مگر وزرای ما در دوره جنگ چقدر حقوق می‌گرفتند؟

وی با اشاره به اینکه برخی مسئولان کشور ماهیانه 300 میلیون تومان حقوق می‌گیرند، بیان داشت: این در حالی است که کارگران ما یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند و حتی برخی با ماهیانه 500 هزار تومان و بدون بیمه زندگی می‌گذرانند.

* اسامی گیرندگان وام‌های میلیاردی اعلام شود

وی با بیان اینکه اسامی افرادی که وام های میلیاردی دریافت کرده‌اند از سوی بانک‌ها قابل انتشار است، گفت:  اینجا این سوال مطرح است که چرا اسم این افراد منتشر نمی‌شود؟

عناوین برگزیده