تاریخ: ۱۶ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۱۲
بازدید: ۳۹۸
کد خبر: ۲۱۷۲۱۳
سرویس خبر : زمین شناسی
معاون وزیر صنعت خبر داد:

رشد ۱۶ درصدی اکتشاف مواد معدنی در برنامه ششم توسعه

رشد ۱۶ درصدی اکتشاف مواد معدنی در برنامه ششم توسعه
‌می‌متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با وجود همه محدودیت‌ها و مشکلات، اکتشاف ذخایر مواد معدنی کشور در برنامه ششم توسعه ۱۶ درصد از برنامه‌ریزی انجام شده فراتر رفت.

به گزارش می‌متالز، «علیرضا شهیدی» امروز (چهارشنبه) افزود: با وجود همه محدودیت­‌ها، میزان عملیات اکتشافی انجام شده در این سازمان در برنامه ششم توسعه بیش از ۴۹۰ هزار کیلومتر مربع بوده است.

وی با اشاره به هدف‌گذاری ۴۲۵ هزار کیلومتر مربعی در این حوزه در برنامه ششم توسعه، خاطرنشان‌کرد: عملکرد به دست آمده ۱۶ درصد از برنامه جلوتر است که بیانگر بهره­‌وری مناسب از نظر تصمیم‌سازی­‌های متمرکز، علمی و متناسب با منابع در اختیار بوده است.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی خاطرنشان‌کرد: این سازمان از آغاز تاسیس خود کشف ذخایر معدنی و به‌کارگیری روش‌های زمین‌شناسی در انجام این مطالعات را در دستور کار خود قرار داده است.

وی ادامه‌داد: از سال ۱۳۷۷، طبق مصوبه شورای عالی اداری، وظیفه اکتشاف ذخایر معدنی به‌­طور رسمی به این سازمان واگذار شد و اکنون در انجام فرآیند‌های نوین اکتشافی از جمله اکتشاف به روش ژئوفیزیک هوایی، ژئوشیمی، اکتشاف عمقی ذخایر پنهان، اکتشاف عناصر نادر خاکی، اکتشاف ذخایر استراتژیک و هیدروژئوشیمی پیشرو است.

شهیدی گفت: تنوع ساختار‌های زمین‌شناسی و وجود خاستگاه مواد معدنی مختلف در گستره­ ایران زمین به عنوان یکی از موهبت­‌ها و مزیت­‌های کشور است که این گوناگونی، خود نشانی از وجود بستری مناسب برای مطالعات و سرمایه‌گذاری‌های گوناگون در بخش زیرساخت و معدن کشور است.

وی با بیان اینکه ایران دارای ۶۸ نوع مواد معدنی است، اظهار داشت: ذخایر اثبات شده سنگ آهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است، همچنین کشور دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.

افزایش ذخایر اثبات شده معادن ایران به ۱۰۰ میلیارد تن

رییس سازمان زمین­‌شناسی و اکتشافات معدنی خاطرنشان‌کرد: کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت اول اکتشافی کشور در گستره‌­ای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع انتظار می‌رود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد.

وی تصریح‌کرد: از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزه­‌های مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار می‌­آید.

وظیفه اصلی این سازمان، تولید اطلاعات ملی (اطلاعات پایه زمین­‌شناسی، اکتشافی، عمرانی، مخاطرات طبیعی و زیرساختی) است این وظیفه از دیدگاه داده‌­ای و اطلاعاتی در سه حوزه تولید داده، پردازش و فرآوری داده و نگهداری، انتشار و استانداردسازی داده خلاصه شده است، همچنین ساختار این فعالیت­‌ها با در نظر گرفتن وظایف بخش­‌های فنی مانند زمین‌شناسی و اکتشاف (تولیدکنندگان داده)، ژئومتیکس و آزمایشگاه و پایگاه داده علوم‌زمین طراحی و راهبری شده است.

فعالیت­‌های سازمان زمین­‌شناسی و اکتشافات معدنی در دو حوزه «تولید ثروت از راه تولید اطلاعات پایه و کشف ذخایر جدید معدنی» و «حفظ و نگهداشت ثروت از راه منشایابی و پایش مخاطرات طبیعی زمین‌شناختی» که هر دو نقش به‌­سزایی در تولید ناخالص ملی و داخلی دارند، تقسیم می­‌شود.

این سازمان با انجام مطالعات زمین‌­شناسی و اکتشافی به عنوان وظیفه حاکمیتی دولت در گستره ایران زمین در عمل با ایجاد ارزش افزوده، با کشف ذخایر فلزی و غیرفلزی برای کشور ثروت تولید می­‌کند و سبب ایجاد اشتغال پایدار و توانمندسازی پایدار بخش خصوصی می­‌شود.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

عناوین برگزیده