تاریخ: ۲۰ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۳۵
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۲۱۷۷۸۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صمت آذربایجان شرقی خبر داد؛

فعالیت بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان / پیگیری یک هزار و ۴۷۰ طرح در دست اجرا

فعالیت بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان / پیگیری یک هزار و ۴۷۰ طرح در دست اجرا
‌می‌متالز - معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با تأکید بر حمایت از تداوم تولید و توسعه واحد‌های صنعتی، از فعالیت ۳ هزار و ۷۶۶ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۲۵ هزار میلیارد ریال و اشتغال مستقیم ۱۱۷ هزار نفر در استان خبر داد.

به گزارش می‌متالز، نادر اصغرپور با بیان اینکه در سال "تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها" سازمان صمت استان آذربایجان شرقی براساس برنامه‌های محوری وزارت متبوع در راستای تسهیل و تسریع امورتوسعه واحد‌های تولیدی و صنعتی پیش می‌رود، گفت: استان آذربایجان‌شرقی همواره در حوزه صنعت و معدن بالاخص در سال‌های اخیر در زمینه پروانه‌های بهره برداری و مجوز‌های توسعه‌ای صادره، حائز رتبه‌های برتر کشوری بوده است.

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به رتبه‌های برتر کشوری سازمان صمت استان در حوزه مجوز‌های توسعه‌ای واحد‌های صنعتی و همچنین جواز‌های تأسیسی، افزود: صدور مجوز‌های توسعه برای واحد‌های صنعتی نشانگر پویایی واحد‌ها و علاقمندی سرمایه گذاران به توسعه واحد‌های صنعتی است و منجر به افزایش ظرفیت‌های تولید و ایجاد اشتغال پایدار در استان می‌شود.

حمایت از سرمایه گذاری در صنایع پیشران استان

اصغرپور، با اعلام اینکه برنامه‌های عملیاتی یک هزار و ۴۷۰ طرح در دست اجرا با پیشرفت فیزیکی ۵ الی ۹۰ درصدی در استان آذربایجان شرقی با جدیت دنبال می‌شود، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود با تکمیل این میزان از طرح‌های در دست اجر زمینه اشتغال ۳۹ هزار نفر در استان فراهم خواهد شد و شاهد افزایش واحد‌های صنعتی و تولیدی و همچنین افزایش میزان اشتغال در استان خواهیم بود.

وی با تأکید بر اهمیت حمایت از سرمایه گذاری در صنایع پیشران استان، خاطر نشان کرد: میزان سرمایه گذاری هزار و ۴۷۰ طرح در دست اجرای آذربایجان شرقی، بالغ بر ۱۸۸ هزار میلیارد ریال می‌باشد و بیشترین تقاضای مجوز و پروانه در بخش‌های مزیت دار استان بویژه در ۴ گروه، محصولات غذایی و آشامیدنی، محصولات لاستیک و پلاستیک، ساخت ماشین آلات و تجهیزات و همچنین کانی‌های غیرفلزی در بخش صنایع معدنی است.

اصغرپور با بیان اینکه آذربایجان شرقی دارای ظرفیت‌های بالایی در بخش معادن و صنایع معدنی بوده و رتبه نخست کشوری در زمینه ذخایر معدنی را داراست، اظهار داشت: کشور ما دارای منابع معدنی و ذخایر معدنی بسیار غنی می‌باشد و وجود انرژی‌های ارزان و در دسترس و استفاده از توان منابع انسانی کارآمد و متخصص از مزیت‌های این بخش می‌باشد.

وی ادامه داد: آذربایجان شرقی به عنوان یک منطقه صنعتی و معدنی در کشور شناخته شده و علاوه بر مزیت‌های یاد شده، تلاش در راستای کاهش تصدی گری دولت و حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی از مهمترین مزیت‌های موجود در استان به عنوان یکی از استان‌های پیشرو می‌باشد.

ضرورت تسهیل و تسریع فرایند‌ها با واگذاری امور به فعالین صنعتی و معدنی

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، با تأکید بر اهمیت واگذاری و تفویض امور صنعتگران و تولیدکنندگان به فعالین این بخش به منظور تسهیل و تسریع در پیشبرد امور، گفت: کاهش تصدی گری دولت منجر به تسریع و تسهیل در روند امور می‌شود، به همین منظور در آذربایجان شرقی فرایند صدور مجوز‌های واحد تولیدی یا جواز‌های تاسیس به جز تایید نهایی به صورت متمرکز به خانه صنعت و معدن استان به عنوان یک نهاد مردمی، غیردولتی و بخش خصوصی که متشکل از مدیران صنعتی است واگذار شده است.

وی اذعان داشت: تمامی مراحل دریافت مدارک کارشناسی و فرایند اخذ مجوز برای تاسیس واحد تولیدی و صنعتی از طریق خانه صنعت و معدن استان انجام می‌پذیرد و در زمینه کمترین زمان صدور جواز‌های تاسیس، استان آذربایجان شرقی رتبه یک کشوری را دارد.

نادر اصغر پور با اشاره به اهمیت برنامه ریزی در راستای تحقق شعار سال جاری، افزود: درسال " تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها " با پیگیری‌های انجام گرفته در استان از طریق وزارت صمت در بحث اخذ استعلام از محیط زیست برای جواز‌های تاسیس در داخل محدوده شهرک‌های صنعتی که جزء ضوابط استقرار بوده، با مصوبه هیئت مقررات زدایی بعد از بررسی‌های لازم، استعلام محیط زیستی حذف شد و به عبارتی فرایند صدور جواز تاسیس در داخل شهرک‌های صنعتی بدون هیچگونه استعلامی انجام می‌پذیرد.

وی با بیان اینکه حضور فعالین اقتصادی و صنعتگران در جهت تسریع و تسهیل پیشبرد امور و حل مشکلات و مسائل پیش روی تولید نقش بسزایی دارد، تصریح کرد: در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، مشکلات و مسائل واحد‌های تولیدی و صنعتی با حضور تمامی دستگاه‌های مسئول و متولی استان بررسی می‌شود و از طریق خود فعالین صنعتی عملیاتی شدن مصوبات پیگیری می‌شود.

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صمت آذربایجان شرقی، ادامه داد: در رابطه با سیاست‌های اجرایی تامین مالی در سال ۹۹، در سطح کشور به ۲۷ هزار و ۸۴ واحد تولیدی تسهیلات به میزان ۸۵۶ هزار میلیارد ریال اعطاء شده و در سال جاری نیز این امر در قالب طرح‌های رونق تولید و تام دنبال می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت تداوم تولید در کشور برای تمامی آحاد جامعه، گفت: همگی ما باید به این امر واقف باشیم، چراکه تداوم تولید به معنای پویایی جامعه، ثروت آفرینی و ایجاد رفاه برای جامعه می‌شود.

اصغرپور در ادامه افزود: عوامل بسیاری در شروع فعالیت یک واحد تولیدی دخیل هستند و مسئولین استانی و مجموعه صمت استان در جهت حمایت از تولیدکنندگان و صنعتگران، از ظرفیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به عنوان یک نهاد قانونی در رفع موانع و تداوم تولید و توسعه واحد‌های صنعتی بهره می‌برد.

تأمین مالی واحد‌های صنعتی، معدنی و تجاری استان در سال ۱۴۰۰

وی در پایان از پیگیری برنامه‌های وزارت صمت در سال ۱۴۰۰ در زمینه تأمین مالی واحد‌های تولید خبر داد و افزود: علاوه بر طرح‌های اجرایی در سال گذشته برای رونق تولید در بنگاه‌های کوچک و متوسط و طرح‌های نیمه تمام، امسال نیز مجموعه وزارت صمت بر اساس اولویت‌های صنعتی استان با برنامه تام از طریق مشارکت دو بانک عامل و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نسبت به تأمین مالی اقدام می‌کند و به متقاضیان سرمایه گذاری در بخش‌های اولویت دار بویژه صنایع معدنی که به عنوان صنایع پیشران استان محسوب می‌شود، به عنوان مشوق، تسهیلات کم بهره اعطا می‌نماید.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده