تاریخ: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۵۸
بازدید: ۲۳۹
کد خبر: ۲۱۸۱۳
سرویس خبر : انرژی

حساس‌ترین دوران بازار نفت در دو سال اخیر

می متالز - پس از رالی قیمت نفت در دو سال اخیر، هم اکنون بازار وارد مرحله‌ای بسیار حساس شده و ابهامات پیش‌روی عرضه و تقاضای این محصول، چشم‌انداز نه چندان روشنی را پیش روی بازار قرار داده است.
حساس‌ترین دوران بازار نفت در دو سال اخیر

به گزارش می متالز، پس از صعود قیمت نفت برنت به 85 دلار و نفت وست تگزاس به 75 دلار در ماه گذشت میلادی، بازار وارد فاز فروش شد و شاهد عقبگرد ملموس قیمت‌ها بودیم. در روزهای اخیر اما با فرارسیدن موعد تحریم‌های خزانه‌داری آمریکا علیه فروش نفت ایران، حمایتی از قیمت این محصول به عمل آمد و بازار تعادل نسبی را تجربه کرد.

با انتشار جدیدترین ارقام تولید نفت از سوی روسیه، عربستان سعودی و آمریکا مشخص شد که سطح تولید این کشورها به رکودهای جدیدی رسیده و یا نزدیک به رکودهای تاریخی قرار دارد. در این میان آمریکا در روزهای اخیر اعلام کرد که معافیت‌های موقتی برای خرید نفت از ایران به 8 کشور ارائه کرده است.

در کنار این موضوع، آمار اقتصادی هفته‌های اخیر چین و سایر اقتصادهای نوظهور ناامیدکننده بوده و همین امر نیز نگرانی‌هایی را در زمینه وضعیت رشد اقتصاد جهانی پدید آورده و چشم‌انداز تقاضا برای نفت را تیره کرده است.

ساختار نمودارهای آتی نفت وست‌تگزاس برای ماه‌های متمادی نشان می‌داد که سرمایه‌گذاران محدودیت عرضه نفت را در ماه‌های پیش روی محتمل می‌دانند. اما تغییر ساختار این نمودارهای در برهه کنونی نشان می‌دهد که این تصور در حال تغییر است و احتمال افزایش عرضه در نظر سرمایه‌گذاران تقویت شده است.

در دو ماه اخیر خالص موقعیت‌های خرید در معاملات آتی نفت وست تگزاس به کمترین سطح در بازه یک ساله رسیده رسید. با از دست رفتن برخی سطوح حمایتی در این مدت، فشار فروش در بازار افزایش یافت اما با فرارسیدن موعدهای تحریم نفتی ایران، موج فروکش تا حدی فروکش کرد.

با وجود عوامل ذکر شده برخی تحلیلگران اعتقاد دارند که موج فروش هفته‌های اخیر در بازار نفت کمی اغراق آمیز بوده است. براساس نظرات این گروه از تحلیلگران با توجه به کاهش مورد انتظار در صادرات نفت ایران و مشکلات عدیده ونزوئلا و لیبی برای تولید و فروش این محصول در بازارهای جهانی، اوپک قادر نخواهد بود کاهش عرضه آتی را در زمان لازم جبران کند و همین بازار را با کمبود عرضه مواجه خواهد کرد.

ذکر این نکته ضروری است که تولید اوپک هم اکنون در بالاترین سطح در دو سال قرار دارد و سطح تولید آمریکا و روسیه نیز به ترتیب به 11/3 و 11/4 میلیون بشکه در روز رسیده است. در این شرایط افزایش بیش از پیش سطح تولید برای هر کدام از تولیدکنندگان بزرگ نفت کار دشواری خواهد بود.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین