به گزارش میمتالز، دکتر راضیه لک، با اشاره به تولید اطلاعات پایه برای بخشهای دولتی و خصوصی در حوزه زمینشناسی که بر عهده سازمان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گذاشته شده، گفت: تمامی بخشها، اعم از بخشهای دولتی و خصوصی و حتی افراد میتوانند از این اطلاعات پایه و کاربردی استفاده کنند.
وی انتشارات اطلاعات بر بستر web gis را گامی در جهت الکترونیکی کردن اطلاعات و خدمات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور عنوان و تصریح کرد: این موضوع به مکان محور کردن اطلاعات کمک میکند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اطلاعات مربوط به زمینشناسی که در حال تولید است در دو حیطه مرتبط با مخاطرات زیستمحیطی از جمله آلودگیها، فرونشستهای زمین، سیل و زلزله و نیز اطلاعات معدنی و شناسایی پتانسیلهای معدن تولید میشود، خاطرنشان کرد: این اطلاعات برای سازمان برنامه و بودجه، استانداریها، سازمان حفاظت از محیطزیست، شهرداریها و سازمان فضایی، فعالین بخش معدنی و خصوصیو... میتواند مفید باشد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ادامه داد: اطلاعات مربوط به سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بیش از ۶۰ سال قدمت دارد و باید با انتشار آزاد اطلاعات بتوان از این منبع دیتا استفاده بهینه شود. لک با بیان اینکه دسترسی آزاد به اطلاعات نیازمند بستر الکترونیکی است، گفت: این بستر طراحی شده و ورود اطلاعات بر مبنای وب gis در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: تولیدات اطلاعاتی زمینشناسی از طریق پروژه دادهباز (open data) در اختیار دستگاهها قرار میگیرد و دولت با نامه و مکاتبه و حتی فعالان این بخش میتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اظهار داشت: اطلاعات مرتبط با زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی برای توسعه عمرانی به کار گرفته میشود و هر سازمان و نهادی قبل از هر اقدام عمرانی و احداث میتواند این اطلاعات را از سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور استعلام کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: تاکنون به دلیل ارتباطات کم میان دستگاهها این اطلاعات آن طور که باید منتقل نمیشد اما با جلسات متعددی که با سازمان فضایی، سازمان جغرافیایی ارتش و سازمان نقشهبرداری داشتهایم، به فکر تجاریسازی اطلاعات و دسترسی آزاد به اطلاعات برای اشتغالزایی و توسعه کسب و کار در این بخش افتادیم.
در همین رابطه مهندس امید اردبیلی معاون پایگاه ملی دادههای علومزمین کشور با بیان اینکه این اطلاعات با آدرس http://webgis.ngdir.ir قابل دسترسی برای مخاطبان و علاقهمندان علومزمین خواهد بود، گفت: کارشناسان در حال بارگزاری اطلاعات بر مبنای web gis هستند و در حال حاضر ورود به این بستر با کلمه عبور امکانپذیر است و به زودی این درگاه پس از تکمیل اطلاعات برای عموم علاقهمندان قابل مشاهده خواهد بود.