به گزارش میمتالز، سیدجواد حسینی کیا با انتقاد از افزایش ۴۰ درصدی قیمت روغن موتور، گفت: سازمان حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده در خواب به سر میبرد و به نظر میرسد از گرانی سیمان، فولاد، مرغ، نان، گوشت و... بی خبر است. در شرایط کنونی این سوال ایجاد میشود که سازمان حمایت را باید با چه نامی بخوانیم؟ از آنجا که در عمل این سازمان فقط از گرانی حمایت میکند، باید آن را سازمان حمایت از گرانی نامگذاری کنیم نه حمایت از مصرفکننده و تولیدکنند.
نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی افزود: مواد اصلی تولید روغن موتور از پتروشیمیهای داخلی تامین شده و تولیدکننده تنها ادتیو (افزودنی) و برخی از کاتالیزورها را وارد میکند بنابراین مواد اولیه موردنیاز تولید داخلی است، از سوی دیگر دستمزد، نرخ ارز و قیمت حاملهای انرژی، رشد چندانی نداشته به همین دلیل گرانی روغن موتور، قابل پذیرش نیست.
وی با تصریح بر اینکه سازمان حمایت ازمصرف کننده و تولیدکننده نقش خود را به درستی در زمینه جلوگیری از افزایش غیرمنطقی قیمتها ایفا نمیکند، اضافه کرد: اگر این سازمان به درستی به وظایف خود عمل میکرد افراد نمیتوانستند سلیقهای قیمتها را افزایش دهند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: با افزایش قیمت روغن موتورهای اصل، مردم به سراغ خرید روغنهای تقلبی میروند و از آنجا که روغن موتور تقلبی بیکیفیت است، استفاده از آنها خطرات و مشکلاتی بسیاری برای خودروها ایجاد میکند و باعث ضرر مالی صاحبان خودرو میشود.
وی درباره برخی ادعاها مبنی بر اینکه چند شرکت تولیدکننده روغن موتور بازار را انحصاری کرده و قیمت این محصول را افزایش میدهند، تصریح کرد: زمانی که در تولید روغن موتور رقابتی وجود نداشته باشد، انحصار شکل میگیرد باید به این نکته توجه کرد که در شرایطی باید از تولید داخل حمایت کرد که رقابت باشد.
به گفته حسینی کیا برای جلوگیری از افزایش غیرمتعارف قیمت روغن موتور باید سازمانهای نظارتی وظیفه خود را به درستی انجام دهند و از بازارگردانی سوءاستفادهگران جلوگیری کنند.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در حال حاضر در دولت افراد سلیقهای عمل میکنند، ادامه داد: در ابتدای امسال رئیس جمهور تاکید کرد که هیچ کالایی دیگر نباید گران شود، اما به نظر میرسد دولتمردان به حرف رییس جمهور نیز بی اعتنا هستند.