تاریخ: ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۲۴
بازدید: ۳۵۸
کد خبر: ۲۱۹۸۷۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تعطیلی بورس و صحبت درباره قیمت‌گذاری دستوری

تعطیلی بورس و صحبت درباره قیمت‌گذاری دستوری
‌می‌متالز - المپیک توکیو، اولین مدال طلا در رشته تیراندازی، قطعی آب و برق، واکسیناسیون و... از جمله موضوعاتی بود که دیروز کاربران شبکه اجتماعی توییتر درباره آن‌ها اظهارنظر می‌کردند. این موضوعات در گعده توییتر بورسی‌ها هم در جریان بود و فعالان اقتصادی و بورسی درباره آن‌ها اظهارنظر می‌کردند.

به گزارش می‌متالز، برای مثال بعد از کسب مدال طلا توسط «جواد فروغی»، سعید اسلامی بیدگلی، کارشناس بازار سرمایه در صفحه شخصی خود نوشت: «آقای فروغی سپاسگزاریم که در این برهوت خبر خوب، برای ایران مدال گرفتید.»، اما در کنار این موضوع‌ها، از جمله بحث‌هایی که در تعطیلی بورس در یکی، دو روز گذشته در شبکه اجتماعی توییتر درباره آن صحبت شده و می‌شود، بحث بی‌آبی و علل و عوامل دخیل در این اتفاق بود. با بالا گرفتن بحران خوزستان و انتشار گسترده تصاویر، فیلم‌ها و خبر‌ها درباره اتفاق‌هایی که در استان رخ می‌داد، توجه خیلی از کاربران شبکه اجتماعی توییتر به این مساله جلب شد. هشتگ‌های مرتبط به خوزستان از روز سه‌شنبه هفته گذشته در صدر هشتگ‌های پربازدید و پراستفاده در شبکه اجتماعی توییتر قرار گرفته بود. به همین علت هم مساله خوزستان، بی‌آبی و بی‌برقی سر از گعده توییتری بورسی‌ها و اقتصادی‌ها درآورد و توجه آن‌ها را به خود جلب کرد. یکی از بحث‌هایی که در شبکه اجتماعی توییتر مورد توجه قرار گرفت و البته در اینستاگرام و تلگرام بازنشر داده شد، توییت صادق الحسینی، کارشناس اقتصادی بود.

او در توییت خود قیمت‌گذاری دستوری و آنچه او «شدیدترین سرکوب قیمتی در جهان است که هم اکنون دارد در ایران اتفاق می‌افتد» را عامل وضعیت آب و برق و آلودگی محیط‌زیست و از بین رفتن اکوسیستم کشور معرفی کرد. صادق الحسینی همچنین در ادامه رشته توییت خود به این مساله پرداخت که امروز خوزستان است و «شش ماه بعد کل ایران.» به گفته او احداث «صنایع آب‌بر در فلات خشک ایران به جای کنار دریا» و «اینکه کشاورزی نابهره‌ور و غیر‌دیم ۸۵درصد کل آب کشور را مصرف می‌کند و بیش از ۶۰درصد منابع زیر زمین را، اینکه مصرف سرانه ما در مجموع انرژی‌ها ۳ تا ۷ برابر دنیاست، همه و همه به دلیل مفت بودن انرژی در این کشور است.» این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه توییت‌های خود با پرداختن به دلایل موضوعی که مطرح کرده، نوشت: «امروزِ سیستان و حالِ خوزستان، آینده و فردای کل ایران است اگر سریع‌تر تصمیم درست نگیریم، اگر قیمت‌های نسبی را درست نکنیم و اگر مردم در این افزایش قیمت‌ها سهیم نشوند. بحران‌های اصلی ایران هنوز راه‌حل دارد، ولی شاید ۸سال دیگر زمانی نمانده باشد.»، اما یکی از افرادی که در توییتر با بازنشر توییت صادق الحسینی به آن واکنش نشان داد، حسین صبوری کارخانه، پژوهشگر اقتصادی بود. او در واکنش به قیمت‌گذاری دستوری و سرکوب قیمت‌ها در کشورمان با تایید آن نوشت: «ولی دقت کنین که موضوع حذف یارانه پنهان باید در کنار منظومه‌ای از سیاست‌ها قرار بگیرد در غیر‌این‌صورت به جایی نمی‌رسد و مضراتش از فوائدش پیشی می‌گیرد؛ وقتی که می‌گوییم قیمت آب و برق و گاز... آزاد شود، یعنی قیمت محصولات کشاورزی و دیگر بخش‌ها هم باید از دایره قیمت‌گذاری دولتی خارج شود.» این پژوهشگر اقتصادی در ادامه توییت خود نوشت: «تا زمانی که بی‌ثباتی و شوک نرخ ارز، کسری بودجه و تورم وجود داره، هر نوع آزادسازی قیمت یعنی شوک بیشتر به اقتصاد و قدرت بیشتر دادن به شوک‌های موجود؛ پس یعنی «ثبات» پیش‌نیاز اجرای این سیاست است. وقتی دولت در مدیریت هزینه و بودجه خودش مانده و نمی‌تواند ده‌ها هزار میلیارد تومان هزینه زائدی که وجود دارد را حذف کند، چطور می‌شود از آن اعتماد و انتظار داشت که فردا روزی که قیمت حامل‌ها آزاد شد، کشور درست مدیریت بشود. مسأله عمیق‌تر از این حرفاست وگرنه کدام کارشناس اقتصادی می‌تواند موافق تداوم وضع موجود یارانه‌های پنهان در این اقتصاد باشد؟»

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده