تاریخ: ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۵۴
بازدید: ۴۲۶
کد خبر: ۲۲۰۸۹۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فلز زرد از مرز ۱۸۰۰دلار فاصله گرفت

توفان طلا در بازار‌های جهانی

توفان طلا در بازار‌های جهانی
‌می‌متالز - طلای جهانی در انتهای هفته توفان به پا کرد و در مقطعی بیش از ۳۰ دلار رشد را به ثبت رساند. طلا که روز چهارشنبه در حوالی مرز هزار و ۸۰۰ دلاری بود، روز جمعه در مقاطعی بالای هزار و ۸۳۰ دلار معامله شد. روز پنج‌شنبه برای طلا توفانی بود.

به گزارش می‌متالز، فلز زرد در روز پنج‌شنبه با رشدی یک درصدی، ۱۸ دلار رشد کرد. این رشد در گرو کاهش شدید ارزش دلار آمریکایی رقم خورد. بعد از جلسه وزارت کار ایالات متحده اعلام شد که نرخ بیکاری در این کشور کاهش پیدا کرده است؛ با این حال، تعداد بیکاران نسبت به انتظارات و پیش‌بینی‌ها بالاتر بود و همین موضوع موجب شد که شاخص دلار تضعیف شود. پیش‌بینی کارشناسان از نرخ بیکاری ۳۸۰ هزار بود، در حالی که نرخ واقعی آن بر اساس گزارش ۴۰۰ هزار نفر اعلام شد. با اعلام این گزارش شاخص دلار روند نزولی خود را آغاز کرد و از مرز ۹۳ واحد فاصله گرفت و با افتی ۸/ ۰ درصدی به ۷/ ۹۱ واحد رسید. با ادامه تضعیف دلار در روز جمعه، طلا دو محدوده دیگر رشد کرد. در واقع با ریزش دلار، طلا با حجم معاملاتی قابل‌قبولی توانست تا عصر روز جمعه تا هزار و ۸۳۰ دلار حرکت کند.

افت روز جمعه دلار چنان قابل توجه بود که موجب شد به پایین‌ترین ارزش یک ماهه خود سقوط کند. شاخص دلار که ارزش آن را در برابر ۶ ارز دیگر اندازه‌گیری می‌کند، با ۸/ ۰ درصد کاهش به کانال ۹۱ واحدی رسید که کمترین ارزش آن از ۲۹ ژوئن است. ادوارد مویا، تحلیل‌گر ارشد بازار برای قاره آمریکا در OANDA گفت: داده‌ها نشان می‌دهد در حالی که اقتصاد ایالات متحده در سه ماهه دوم رشد قابل توجهی داشت و این رشد با کمک گسترده دولت صورت گرفت، با این حال این رشد اقتصادی کمتر از انتظارات اقتصاددانان بود. سایمون هاروی تحلیل‌‎گر ارشد بازار فارکس گفت: «اخیرا دلار در حال تحت فشار قرار گرفتن است، زیرا شرایط ریسک در حال رسیدن به ثبات است.»

مقررات مالیاتی کره‌جنوبی برای رمزارز‌ها

در حالی که طلا در بازار‌های جهانی رو به صعود بود، ارزش رمزارز‌های مهم در مقاطعی پس از جهش اخیر با نزول مواجه شد. این موضوع می‌تواند ناشی از تلاش دولت‌ها برای کنترل بیشتر بر رمزارز‌ها و به طور کلی حوزه بلاک‌چین باشد که چندسالی است پا گرفته است. دولت‌ها دلایلی نیز برای مقابله با رمزارز‌ها مطرح می‌کنند. مالیات‌ستانی و فرار مالیاتی، جرایم مالی و مبانی تامین مالی تروریسم و این قبیل مسائل را دلیل این سخت‌گیری‌های خود اعلام می‌کنند. در صدر این دولت‌ها چین است که از سال ۲۰۱۷ قوانینی را در این راستا وضع کرد. اخیرا نیز وزارت دارایی کره جنوبی در روز دوشنبه اعلام کرد که به دنبال تلاش برای جلوگیری از فرار مالیاتی سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه رمزارز‌ها و سرمایه داران است. این اقدام دولت کره‌جنوبی برای درآمدزایی برای تامین هزینه‌های رفاهی است. دولت در همین راستا پیشنهاد می‌کند که کد‌های مالیاتی را اصلاح کند تا مقامات مالیاتی بتوانند دارایی‌های دیجیتالی را که توسط حفره‌های مالیاتی این‌چنین از مالیات فرار می‌کنند، توقیف کنند. مقررات فعلی مصادره دارایی‌های مجازی نگهداری‌شده در کیف پول‌های دیجیتال را برای مقامات دشوار می‌کند، اگرچه کسانی که از طریق مبادلات، قابل‌دسترسی هستند می‌توانند برای پرداخت مالیات معوق توقیف شوند. رفتن به دنبال فرار از پرداخت مالیات، بخشی از تحقیقات گسترده کره‌جنوبی برای تشدید نظارت بر بازار رمزارز‌ها برای ریشه‌کن کردن پول‌شویی و سایر جرایم مالی با استفاده از ارز‌های دیجیتال است، زیرا رئیس‌جمهور، مون‌جائه قصد دارد تا پایگاه مالیاتی را برای تامین بودجه افزایش هزینه‌های رفاهی گسترش دهد. دولت برای اطمینان از اینکه شهروندان ثروتمند، بار مشترک هزینه‌های روزافزون جمعیت سال‌خورده را تقسیم می‌کنند، مالیات افراد ثروتمند و مشاغل بزرگ را افزایش می‌دهد، زیرا کره‌جنوبی با کمترین میزان زاد و ولد در سال ۲۰۲۰ در جهان، به سرعت به کشوری با جمعیت سالخورده تبدیل خواهد شد و نیروی کار جوان کمی در اختیار خواهد داشت. دولت همچنین پیشنهاد کرد انگیزه‌های مالیاتی را برای شرکت‌ها برای استخدام گسترش دهد به‌ویژه در خارج از پایتخت و پیشنهاد داد که مالیات بر درآمد را برای شرکت‌هایی که ظرفیت بازتولید دارند، کاهش دهد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده