تاریخ: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۳۸
بازدید: ۳۹۹
کد خبر: ۲۲۳۸۳
سرویس خبر : انرژی
پرونده پالایشگاه سازی-4

تبدیل پالایشگاه‌ها به پترو پالایشگاه‌‌ها عامل توسعه‌ صنعت پالایشی کره‌ جنوبی

می متالز - با توجه به سودآوری صنعت پالایشی، ظرفیت پالایشی و پتروپالایشی کره جنوبی در ده سال گذشته همواره صعودی بوده است. یکی از دلایل اصلی افزایش حاشیه سود صنعت پالایش این کشور، تبدیل پالایشگاه‌ها به مجموعه‌های پتروپالایشی بوده است.
تبدیل پالایشگاه‌ها به پترو پالایشگاه‌‌ها عامل توسعه‌ صنعت پالایشی کره‌ جنوبی

به گزارش می متالز، کره جنوبی کشوری است در شرق آسیا با جمعیت بیش از 50 میلیون نفر، یازدهمین اقتصاد دنیا است. این کشور از منابع نفت و گاز قابل توجه‌ای برخوردار نیست و در سال 2017، این کشور حدود 3 میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی وارد کرده است. کره‌ جنوبی علیرغم عدم برخورداری از ذخایر انرژی، به جای واردات فراوده‌های نفتی، اقدام به واردات نفت و میعانات گازی جهت پالایش در خاک خود از خاورمیانه از جمله ایران کرده است.طبق گزارش اداره‌ اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، کره‌ جنوبی ظرفیت پالایشی خود را به حدود 3.2 میلیون بشکه نفت در روز رسانده است.

ظرفیت پالایشی و پتروپالایشی کره جنوبی نیز همانطور که در شکل فوق مشاهده می‌شود در دهه‌های گذشته همواره صعودی بوده است. قطعا علت توسعه‌ صنعت پالایشی در کشور کره‌ جنوبی و روند همواره صعودی ظرفیت آن در ۱۰ سال گذشته، سود آوری آن بوده است. یکی از دلایل افزایش حاشیه سود صنعت پالایش کشور کره‌ جنوبی تبدیل پالایشگاه‌ها به مجموعه‌های پتروپالایشی بوده است. در همین راستا، کره‌ جنوبی دو پالایشگاه جی اس کاتالیس و اونسان جهت افزایش حاشیه‌ سود به مجموعه‌های پتروپالایشگاهی تبدیل کرده‌اند.

*پتروپالایشگاه جی اس کالتکس

پتروپالایشگاه جی اس کالتکس نمونه ای از پتروپالایشگاه هایی است که ابتدا بصورت یک مجموعه صرفاً پالایشی فعالیت می کرد و پس از مدتی واحدهای پتروشیمی را به آن افزودند. این مجموعه با خوراک بالغ بر 790 هزار بشکه در روز، پنجمین مجموعه بزرگ نفتی [از نظر ظرفیت] در دنیاست که 50 درصد آن متعلق به شرکت شورون و 50 درصد دیگر آن متعلق به هلدینگ جی اس کره جنوبی است. زمان تأسیس پتروپالایشگاه جی اس به سال 1969 برمی گردد که با ظرفیت روزانه 60 هزار بشکه راه اندازی شد و سپس واحدهای پلی پروپیلن (120 هزار تن در سال) و آروماتیک (700 هزار تن در سال) در سال های 1988 و 1990 به مجموعه افزوده شدند.

این مجموعه شامل واحدهای VDU به ظرفیت 150 هزار بشکه، RFCC به ظرفیت 94 هزار بشکه، گوگردزدایی هیدروژنی کروسین/گازوئیل به ظرفیت 255 هزار بشکه، ریفرمینگ به ظرفیت 105 هزار بشکه و VGO به ظرفیت 61 هزار بشکه در روز است. محصولات پتروشیمی آن عبارتند از: پارازایلن، بنزن و پلی پروپیلن که به ترتیب سالانه 1350، 900 و 180 هزار تن تولید می شود.لازم به ذکر است که واحد آروماتیکی این مجتمع، بزرگترین واحد تولید آروماتیک در دنیاست.

*پتروپالایشگاه اونسان

پتروپالایشگاه  اونسان مانند پتروپالایشگاه جی اس کالتکس، نمونه ای از پتروپالایشگاه هایی است که ابتدا بصورت یک مجموعه صرفاً پالایشی فعالیت می کردند و پس از مدتی واحدهای پتروشیمی را به آن افزودند. پتروپالایشگاه اونسان در منطقه اولسان کره جنوبی قرار دارد و با ظرفیت روزانه 670 هزار بشکه، ششمین مجموعه نفتی [از نظر ظرفیت] در دنیاست. این مجموعه متعلق به شرکت انرژی کره جنوبی (SK Energy) بوده و در سال 1980 و با ظرفیت 90 هزار بشکه در روز تأسیس می شود و سپس در سال 1991 واحد BTX و در سال 1997 واحد پارازایلن به بخش پالایشی اضافه می گردد. واحدهای اصلی این مجموعه عبارتند از: واحد جداسازی میعانات (89 هزار بشکه)، هیدروکراکینگ (75 هزار بشکه)، RFCC  حدود (73هزار بشکه)، VGO  حدود (40 هزار بشکه) و HDS  حدود (100 هزار بشکه) است.

محصولات پتروشیمی پتروپالایشگاه اونسان عبارتند از: بنزن (450 هزار تن در سال)، تولوئن (350 هزار تن در سال)، زایلن (450 هزار تن در سال)، پروپیلن (200 هزار تن در سال) و پارازایلن (960 هزار تن در سال).

آخرین قراردادی که برای توسعه این مجموعه که در سال 2016 منعقد شده به ارزش 4 میلیارد دلار است. این قرارداد با هدف افزایش 63 هزار بشکه ای واحد گوگردزدایی هیدروژنی (HDS)، افزایش 73 هزار بشکه ای واحد کراکینگ شدید کاتالیستی سیال و ایجاد واحدهای پلی پروپیلن و اکسیدپروپیلن با حجم های 400 و 300 هزار تن در سال است که زمان بهره برداری در سال 2018 مشخص شده است.

عناوین برگزیده