به گزارش میمتالز، سید رضا فاطمی امین شامگاه سوم شهریور با ۲۰۵ رای موافق نمایندگان مجلس یازدهم وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت سیزدهم شد. سیدرضا فاطمی امین در نطق سی دقیقهای در مجلس برنامههای راهبردی خود را ارائه داد. تمرکز بر جبران عقب ماندگی ها، خنثی کردن تحریمهای داخلی، حمایت از بخش خصوصی، بهبود و ارتقاء تجارت بین المللی، حمایت از تولید و رفع موانع، افزایش صادرات، تنظیم برناهها بر اساس برنامه آمایش سرزمین، توسعه متوازن مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، تکمیل سامانه جامع تجارت و تسهیل و تقویت کسب و کارها و البته تعامل و هماهنگی بین بخشی بین دستگاهها تاکید کرد.
تاکید وزیر صمت بر تعامل میان بخشی این وزراتخانه با سایر سازمانها در «ساختن مشترک ایران» بود. به زعم فاطمی امین تعامل و هماهنگی بین بخشی میتواند ظرفیتهای لازم را به تحرک وادارد تا لوکومتیو اقتصاد به راه بیفتد. او بر این باور است که وزارت صمت با تعامل با سایر سازمانها مثل شهرداری ها، وزارت راه و شهرسازی و... میتواند پیشرو حل بسیاری از معضلات و مشکلات کشور مثل مشکل مسکن، آلودگی هوا و... باشد. به عنوان مثال در دوره کرونا تعامل سازنده با وزرات آموزش و پرورش میتواند به نیاز سه و نیم میلیون دانش آموز نیازمند به تبلت با قیمت کم پاسخ دهد.
تعامل میان بخشی دستگاههای اجرایی که یکی از کلیدواژههای مهم برنامههای راهبردی وزیر صمت است حلقه مفقودهای است که فاطمی امین به ویژه در بحران کرونا این استراتژی را در رفع مدیریت بحران به کار میگیرد. این که سازمانها بتوانند نیازهای موجود را شناسایی کنند و وزارت خانهها با تعامل سازنده به این نیازها پاسخ دهند و بشود همان جمله آغازین فاطمی امین در صحن علنی مجلس؛ «ساختن ایران کار مشترک ماست».
اما این تعامل میان بخشی و کمک به برطرف شدن معضلات اجتماعی سالهاست در شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین واحد صنعتی کشور اجرا میشود. تعاملی که بخشی از آن تحت عنوان «مسئولیت اجتماعی» منجر به تعامل با سازمانها و نهادهای استانی، ملی، منطقهای شده است تا بتوان با تعهد و مسئولیت در برابر جامعه و انسانها سرمایههای اجتماعی را تقویت کرد. شاید همان «ساختن ایران کار مشترک ماست» در پس ذهن تمامی فعالان این واحد صنعتی حک شده است که توانستند یک تنه با تحریمهای چندباره به رکوردهای کمی و کیفی در تولید دست بزنند و باعث پشتیبانی از سایر صنایع استراتژیک دیگر شود و حتی این روزها که صنایع بار اصلی محدودیت برق را بر دوش میکشند باز هم تولید را در حدی نگه داشته اند که بازار آرامش خود را حفظ کند.
بحران کرونا هم محک مهمی برای سنجش تعامل میان بخشی این شرکت شد. در ابتدا که ماهیت ویروس ناشناخته بود و تاکید بر ضدعفونی و ماسک بود و نیاز جامعه به اقلام بهداشتی بیش از دارایی بازار بود این شرکت فولاد مبارکه بود که در تعامل با وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، استانداری، شهرداری و ... به نیازهای بهداشتی مردم پاسخ داد تا بازار از این اقلام اشباع شود و دلنگرانی کمتر. از سوی دیگر این شرکت به تجهیز بیمارستانها مبادرت کرد و چشم بر روی عوایدی تولید اکسیژن بست و آن را مخلصانه در خدمت نظام سلامت کشور قرار داد.
مینو محرز اقدامات شرکت فولاد مبارکه در ایام کرونا را ممتاز و ویژه دانست و تامین اکسیژن رایگان شرکت فولاد مبارکه برای مراکز درمانگر را مورد تحسین قرار داد و به خبرنگار ایراسین گفت: باید به مدیران انسان دوست این شرکت تبریک گفت و از زحمات شرکت فولاد مبارکه تشکر کرد؛ چرا که در وضعیت بحرانی کرونا بسیاری از بیمارستانهای مناطق کم برخوردار کشور با کمبود اکسیژن مواجه هستند و با توجه به ضرورت نیاز اکسیژن بیماران مبتلا به کرونا؛ اگر این اقدام خیرانه شرکت فولاد مبارکه نبود قطعا اوضاع تلفات کرونایی افزایش مییافت.
و سید امیر طباطبائیان، مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه، هم آخرین اقدامات شرکت فولاد مبارکه در تامین اکسیژن رایگان مراکز درمانگر را تشریح و در گفتگو با خبرنگار ایراسین اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون شرکت فولاد مبارکه به رغم رکوردهای متعدد علاوه بر تامین اکسیژن خطوط توانست بالغ بر ۱۹ هزار و ۶۰۰ تن اکسیژن رایگان را در اختیار مراکز درمانگر بیماران مبتلا به کرونا قرار دهد.
او به محدودیت تامین برق صنایع که با هدف تعامل با وزارت نیرو اشاره کرد و افزود: شرکت فولاد مبارکه از دیماند مصرفی ۱۶۰۰ مگاوات، تنها ۳۰۰ مگاوات از آن را بهره برداری میکند و چنانچه محدودیت برق برداشته شود و دو برابر تامین برق کنونی در اختیار شرکت فولاد مبارکه قرار بگیرد این شرکت آمادگی تولید یک ونیم برابری تامین اکسیژن را دارد تا از پیک پنجم کرونا عبور کنیم.
اقدامات شرکت فولاد مبارکه در تعامل بخشی به کرونا هم محدود نمیشود بلکه به ترکشهای کرونا هم پرداخته است. کودکان بی بضاعتی که به علت نبود تبلت از آموزش محروم بودند. همان دغدغهای که وزیر صمت در ارائه برنامههای راهبردی اش در مجلس به آن اشاره مستقیم کرد. دانش آموزان نیازمند به تکنولوژی که اگر چرخه دندههای وزارت صمت با وزرات آموزش و پرورش در هم جا بیفتد میتوان به نیاز آموزشی این کودکان منتظر کلاس درس پاسخ داد و راه رسیدن به ساختن ایران؛ همان کار مشترک است. همان تعامل سازنده. در این مورد هم شرکت فولاد مبارکه پیشگام بوده است. این شرکت در تعامل با آموزش و پرورش و کمیته امداد امام خمینی (ره) به نیاز دانش آموزان بی بضاعت در ایام کرونا پاسخ داد.
در سال گذشته، این شرکت در راستای مسئولیتهای اجتماعی و با توجه به شرایط ویژه آموزشی ناشی از شیوع بیماری کرونا در کشور ۱۶۰۰ دستگاه تبلت دانش آموزی تامین و در بین دانش آموزان مناطق محروم و کم برخوردار توزیع کرد که ۶۰۰ دستگاه تبلت به دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد استان اصفهان اهدا شد. چندین هزار بسته لوازم التحریر ویژه دانش آموزان کم بضاعت در سالهای اخیر هم در راستای همدلی و مشارکت در رفع نیاز دانش آموزان کم برخوردار به ابزارهای آموزشی اهدا شده است.
در پایان باید گفت اگرچه کلید واژه تعامل بخشی وزیر صمت با سایر وزراتخانهها در ارائه برنامه هایش در مجلس یازدهم برجسته بود؛ اما شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین واحد صنعتی کشور، همواره سعی کرده در همین راستا گام بردارد و بارها ثابت کرده است که «ساختن ایران کار مشترک ماست» یک شعار نیست!
عاطفه علیان؛ خبرنگار ایراسین