به گزارش می متالز، مجید پورعطار نایب رئیس انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران درخصوص اثر نوسانات نرخ ارز بر صنایع معدنی و فلزی گفت: همواره افزایش و واقعی شدن قیمت ارز به صادرات کمک میکند؛ اما بهطور کلی توان هر بخش از صنعت که رقابتپذیر، بهرهور، متکی بر مزیتهای پایه و از دانش و تکنولوژی روز برخوردار باشد، در مقابل چالشها بیشتر خواهد بود. بهویژه آنکه در شرایط کنونی، نوسان نرخ ارز و افزایش قیمت دلار اثر بسیاری روی بخش تولید میگذارد.
وی افزود: افزایش افسارگسیخته و بیثبات نرخ ارز بیشتر سوداگری و دلالی را تقویت میکند. اگر قیمت ارز واقعی شود، تولید شرایط بهتری پیدا خواهد کرد و محصولات کشور میتوانند وارد بازارهای منطقهای و جهانی شوند و صادرات رونق پیدا کند. قیمت ارز در کشور باید واقعی شود و تصمیمات کشور در جهتی باشد که شرکتها صادراتمحور شوند. جدا از موضوع نرخ ارز، سایر تصمیمات و سیاستها نیز باید بهعنوان بستههای مکمل در کنار هم قرار گیرند.
پورعطار با اشاره به اینکه مواد اولیه و انرژی حدود 70 درصد از قیمت تمام شده تولید فلزات را تشکیل میدهند، خاطر نشان کرد: با توجه به پتانسیلها، ایران بیشترین مزیت نسبی را در تولید فلزات خواهد داشت. بنابراین با سرمایهگذاری و حمایت میتوان فلزات را بهصورت رقابتی تولید و صادر کرد. این امر هم به اقتصاد کشور کمک میکند و هم بار تامین مالی کشور را از اتکا به نفت کاهش و به معادن و فلزات انتقال میدهد. در این صورت بخش خصوصی واقعی منتفع خواهد شد.
نایب رئیس انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران در پایان تاکید کرد: دولت و حاکمیت باید تنها نقش سیاستگذاری را ایفا کنند، حمایتهای لازم را از بخش خصوصی بهعمل آورند و تا حد امکان از دخالت پرهیز کنند. البته عدم دخالت دولت به معنای آن نیست که بخش خصولتی بازیگر اصلی باشد. در حالی که باید خصوصیسازی بهصورت واقعی انجام شود.