به گزارش میمتالز، علی جدی گفت: پس از چند ماه عرضه بورسی سیمان و اتفاقات متعددی که در این بازار از قطع برق کارخانجات سیمان تا کمبود محصول و جهش قیمتها افتاد، سرانجام به واسطه عرضههای منظم سیمان در بورس شاهد قرار گرفتن این محصول در مسیر واقعی قیمت و رفع التهابات هستیم.
وی افزود: طی دورانی که بازار با التهاب مواجه بود، عدهای تلاش کردند که اتفاقات بازار سیمان را به بورس نسبت دهند و با قدرت پیگیر خروج سیمان از بورس بودند، این درحالی بود که این گروه از مخالفان، عمدتاً واسطهها و عوامل گرانی سیمان در بازار هستند که سالها از بازار خارج از بورس، نفعهای کلانی برده اند.
نائب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: البته سوای دلالان، بازار سیمان سالها به صورت سنتی فعالیت کرده که تغییر این سازوکار به شیوه شفاف و مدرن معاملات در بورس کالا در ابتدا با موانعی روبه رو بوده که خوشبختانه روند پذیرش عرضه کننده و خریداران در بورس کالا حاکی از شرایط مطلوب آشنایی فعالان این حوزه با بورس کالا است.
نماینده شیروان در مجلس تأکید کرد: برخی از افرادی که با بورس مخالفت میکنند نه از سر آگاهی، بلکه به دلیل عدم شناخت آنها از بورس و نحوه فعالیت در آن است چراکه در ابتدا اینگونه تلقی میشود که مسیری پیچیده برای خرید یا فروش محصول در بورس کالا وجود دارد که حضور این افراد در معاملات بورس در مدت کوتاهی این شرایط را تغییر داده و آنها مدافع بورس میشوند.
وی با تاکید بر اینکه نقش کارگزاریهای بورس نیز در حوزه راهنمایی و آموزش خریداران سیمان مهم است، ادامه داد: فعالان بازارهای سنتی باید بدانند که دیگر شیوههای قدیمی جوابگوی بازار نیست و باید از امکانات معاملات الکترونیکی و شفاف و رقابت عادلانه در بازار بهره ببرند که در این زمینه علاوه بر معاملات نقدی کالاها در بورس کالا، امکانات و ابزارهای متعددی در بورس وجود دارد که میتواند دغدغه تولیدکننده و مصرف کننده را برای آینده برطرف کند.
نائب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: در این مدت خردهفروشانی که از نزدیک میشناختم که به دلیل عدم شناخت کافی هنوز وارد بورس نشده یا برخی با وجود دریافت کد بورسی هنوز اقدام به معامله در بورس نکرده اند که باید همگی به این افراد در حوزه آشنایی با مزایا و نحوه معاملات بورس کمک کنیم تا کل خرید و فروش سیمان در بورس پا بگیرد.
جدی در پایان گفت: میتوان با قاطعیت پیشبینی کرد که با عرضه کل سیمان کشور در بورس کالا که این موضوع با حذف قیمت گذاری غیر منطقی همزمان میشود، حضور دلالان در بازار سیمان به حداقل میرسد، زیرا وقتی دو نرخ (دولتی و آزاد) در بازار وجود نداشته باشد، انگیزه دلالی نیز به صفر میرسد.
شب گذشته سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به کاهش قیمت سیمان از ۳۷ به ۲۷ هزار تومان در چند روز گذشته و پس از عرضه این محصول در بورس کالا گفت: اگر تمام بازار (غیر از عرضه برای صادرات) در داخل بورس کالا صورت بگیرد، سازوکار و روش کشف قیمتها عادلانه تر، شفافتر و غیر رانتیتر خواهد شد و میتواند در بازگشت حس اعتماد به مردم موثر باشد.
منبع: خبرگزاری میزان