به گزارش می متالز به نقل از رویترز، این افزایش قیمت روز جمعه ۲۵ آبان (آخرین روز مبادلات هفتگی)در حالی روی داد که به دلیل پیشبینی سقوط قیمت ناشی از عرضه هفتگی بیش از حد در بازارهای جهانی، قیمت ثابتی برای این محصول در نظر گرفته شده بود.
پیش از این گفته شده بود کشورهای عضو اوپک، سازمان کشورهای صادرکننده نفت، برای کاهش تولید در ماه آینده میلادی به توافق رسیدهاند.
منابع آگاه در هفته گذشته به خبرگزاری رویترز گفتهاند عربستان تلاش کرده که تولیدکنندگان عمده نفت را به کاهش تا حدود ۱.۴ میلیون بشکه در روز، یعنی ۱.۵ درصد عرضه جهانی متقاعد کند تا ثبات در بازار برقرار شود. اما برخی تولیدکنندگان از جمله روسیه این پیشنهاد را نپذیرفتهاند.
در بعد از ظهر روز جمعه به وقت گرینویچ قیمت نفت برنت با ۶۰ سنت افزایش به بشکهای ۶۷.۲۲ دلار رسید. در حالی روز سهشنبه قیمت نفت به پایینترین حد خود در ۸ ماه گذشته رسیده بود، روز جمعه برای سومین روز متوالی افزایش یافت. با این حال نرخ یاد شده نسبت به آخرین قیمت هفته گذشته ۴ درصد افت داشته است.
بهای نفت سبک آمریکا نیز با ۴۴ سنت افزایش به بشکهای ۵۶.۹۲ دلار رسید. این قیمت پیش از این تا ۵۷.۹۶ دلار هم بالا رفته بود.
قرار است وزیران نفت کشورهای عضو اوپک در تاریخ ۱۵ آذر در وین، پایتخت اتریش گرد هم بیایند تا سیاست تولیدی خود برای ۶ ماه آینده را ترسیم کنند.
تولید نفت آمریکا در هفته گذشته به رکورد ۱۱.۷ بشکه در روز دست یافت. این بیشترین تولید هفتگی آمریکا در دو سال گذشته به شمار میرود.
تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران در ماه جاری آغاز شده و صادرات نفت ایران در ماههای اخیر با افت شدیدی روبرو بوده است. این در حالی است که آمریکا با دادن برخی معافیتهای مشروط به گروهی از مشتریان ایران تلاش کرده تا از تأثیر منفی این ممنوعیت بر بازار جهانی بکاهد.
این برای تولیدکنندگان دیگر گونهای پاداش به حساب میآید و آنها با حذف ایران به عنوان رقیب به تولید بیشتر میپردازند. کارشناسان معتقدند به دلیل تلاش مشتریان برای ذخیرهسازی نفت، عرضه جهانی این کالا بسیار فراتر از حد انتظار خواهد بود، چیزی که قطعا بر قیمت آن تأثیر میگذارد.
انتظار میرود اوپک برای تکرار نکردن تجربه سقوط قیمتها در سال ۲۰۱۴، در آینده نزدیک به کاهش تولید روی بیاورد. به باور برخی تحلیلگران، اگر تولید ونزوئلا و لیبی باز هم کاهش یابد، این رویکرد میتواند به افزایش شدید قیمتها بیانجامد.
هری چیلنگیریان، یکی از مسئولان عالیرتبه بانک فرانسوی «بانپ پاریبا» میگوید: «ما احتمالا از ماه دسامبر شاهد کاهش صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت خام ایران خواهیم بود.»
عراق نیز روز جمعه اعلام کرد که صادرات نفت تولیدی خود در منطقه شمالی کرکوک را از سر میگیرد و روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه به خارج از کشور پمپاژ میکند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران تا پیش از این انتظار صادرات بسیار بیشتر و تا حد ۳۰۰ هزار بشکه در روز از عراق را داشتند.