تاریخ: ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۳۷
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۲۲۷۱۶۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

پیش‌بینی واردات برای جبران بحران کاهش تولید در صورت قطعی گاز

پیش‌بینی واردات برای جبران بحران کاهش تولید در صورت قطعی گاز
‌می‌متالز - مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو با تأکید بر اینکه قطعی گاز در نیمه دوم سال یک تهدید برای صنعت فولاد محسوب می‌شود، گفت: اگر قطعی گاز و برق در نیمه دوم سال ادامه پیدا کند، باید به فکر واردات برای تأمین بازار داخل بود.

به گزارش می‌متالز به نقل از فولادبان، امیر صباغ در رابطه با وضعیت بازار فولاد گفت: تقاضای میلگرد در بازار افق پنج ساله رو به رشد دارد. با توجه به برنامه دولت در خصوص ایجاد یک میلیون مسکن، تقاضا رو به رشد است، اما در افق میان‌مدت و کوتاه‌مدت، محدودیت برق واحد‌های فولادی با ورود به فصل پاییز از بین می‌رود که طبعاً، شاهد رشد تولید شمش و میلگرد و جبران عقب‌افتادگی تولید در این حوزه‌ها خواهیم بود.

وی با اشاره به کاهش ساخت و ساز در فصل زمستان، تصریح کرد: در این فصل، تهدیدی به نام قطعی گاز داریم که اگر دولت بتواند قطعی گاز فولادسازان و سیمانی‌ها را به درستی مدیریت کند، بازار می‌تواند به تعادل برسد و وضعیت مناسب‌تری را داشته باشد، ولی اگر قطعی گاز داشته باشیم و واحد‌های تولیدی سه ماه با این معضل درگیر باشند، قطعا تولید نخواهد بود و به دنبال آن عرضه در بازار کاهش خواهد یافت و با توجه به محدودیت در واردات، تهدیدی در عرضه خواهیم داشت.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو افزود: با فرض اینکه محدودیت گاز نداریم، وضعیت نیمه دوم سال بهتر از چند ماه اخیر خواهد بود، اما اگر محدودیت‌های زیرساختی ادامه‌دار باشند، از هیمن حالا می‌دانیم که در فصل زمستان، مجدداً در اردیبهشت قطعی برق را خواهیم داشت و این روند تا سه یا چهار سال آینده با صنعت ما خواهد بود و با بحران کمبود عرضه مواجه خواهیم شد و دولت باید حتی برنامه‌ریزی واردات برای تأمین بازار داخلی انجام دهد.

صباغ درباره تغییرت قیمت‌ها در بازار فولاد گفت: قیمت تابع پارامتر‌های مختلفی است. برای اینکه بتوانیم جهت‌گیری قیمت را متوج شویم، باید جهت‌گیری دلار را بفهمیم. اگر دولت بتواند موضوع برجام و مذاکرات را دوباره آغاز کند و دلار آزاد از تورم ۲۷ هزار تومانی به نرخ ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان بازگردد، می‌توانیم به رغم افت تولید، شاهد افت قیمت میلگرد باشیم.

وی اضافه کرد: اگر دلار در همین محدوده بماند و سیاست‌های بین‌المللی همین وضعیت را داشته باشد و فشار کمبود زیرساخت هم به بازار وارد شود و عامل افت تولید شود، در نیمه دوم سال قیمت میلگرد می‌تواند بالاتر از این میزان هم باشد.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو با اشاره به اینکه تولید سنگ آهن چندان انرژی‌بر نیست، تصریح کرد: از آنجا که در تولید سنگ آهن گاز زیادی مصرف نمی‌شود، احتمالا بازار شاهد مازاد عرضه سنگ آهن در نیمه دوم سال باشد و با توجه به کاهس قیمت جهانی سنگ آهن، معادن بزرگ سعی می‌کنند تا در داخل کشور به دنبال مشتری باشند و انبار‌های فولادسازان را پر کنند.

صباغ افزود: در حوزه شمش، واحد‌های احیای مستقیم که حدود ۹۰ درصد تولید فولاد ایران را تشکیل می‌دهند، در فرآیند تولید خود گاز مصرف می‌کنند و اگر اتفاقی برای گاز بیفتد، قطعا تولید آن‌ها لطمه خواهد خورد و اثر مستقیم آن روی قیمت شمش و میلگرد بروز خواهد کرد.

وی در پایان تأکید کرد: وزارتخانه این تهدید را شناسایی کرده است و به دنبال راهکار عملیاتی برای مقابله با این ریسک است.

منبع: فولادبان

عناوین برگزیده