به گزارش میمتالز، منابع کارگری در معدن زغال سنگ سنگرود در استان گیلان با بیان اینکه حدود هفت سال است که تولید در این واحد معدنی به دلیل غیر واقعی اتمام ذخایر زغال سنگ و غیر اقتصادی بودن استخراج متوقف شده و از آن زمان صدها کارگر بیکار و وضعیت شغلی مشخصی ندارند، در ادامه افزودند: اخیرا سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان به عنوان متولی این واحد تولیدی، واحد معدنی زغال سنگ سنگرود را بعد از چند دوره آگهی مزایده به یک شرکت پیمانکار به نام «شرکت پل راه نامی» واگذارکرده است.
به گفته کارگران؛ این واحد معدنی در یک منطقهی وسیع در ارتفاعات کوه های البرز غربی واقع شده و جدا از ذخایر عظیم زغال سنگ دارای معادن سنگ سلیلس، سنگ نسوز و آهک هم است که هنوز استخراج آن به صورت جدی آغاز نشده است.
کارگران قدیمی این واحد معدنی با بیان اینکه سالهاست اهالی منطقه بزرگ فاراب و خورگام عمارلو بدنبال بازگشایی مجدد این واحد معدنی برای اشتغال جوانان جویای کار خود هستند، اما درنهایت این واحد با پیگیری برخی مسوولان دلسوز استانی قرار است دوباره فعال شود، گفتند: زمانی این واحد معدنی ۴۸۰۰ کارگر فعال در سه شیفت داشت که با واگذاری آن به بخش خصوصی در دهه هفتاد تعداد کارگران به حداکثر ۴۰۰ کارگر تقلیل یافت که در نهایت آن زمان به دلیل غیرمتعهد بودن پیمانکاران بخش خصوصی این واحد معدن با حمایت نماینده وقت به بهانه غیر اقتصادی بودن تعطیل شد.
به گفته کارگران قدیمی زغال سنگ سنگرود؛ نداشتن توان مالی و مدیریت پیمانکاران قبلی، موجب خسارت جانی و مالی زیادی به کارگران معدن و در نهایت اهالی منطقه شد که برای نمونه در تیر ماه سال ۷۶ انفجار این معدن موجب مرگ ۲۰ نفر و مصدومیت بیش از ۵۰ کارگر شد.
به ادعای این کارگران؛ در حال حاضر سالهاست صدها نفر از جوانان بیکار دو بخش فاراب و خورگام در منطقه عمارلو منتظر ازسرگیری مجدد فعالیت معدن سنگرود هستند.
این کارگران در ادامه تصریح کردند: هماکنون مهمترین دغدغه و نگرانی آنها اهلیت داشتن پیمانکار جدید در اداره این واحد معدنی است. غالب افرادی که برای خرید این واحد پا پیش میگذارند، اهلیت کاری ندارند و هدف آنها به جای اشتغال و تولید دستدرازی به منابع ملی است.
کارگران این واحد معدنی با تاکید بر بررسی قرارداد و روند واگذاری معدن سنگرود، از مسوولان درخواست کردند بر واگذاری این واحد تولیدی نظارت کنند تا مبادا کارگران بعد از سالها گرفتاری دوباره درگیر مشکلات مدیریتی شوند.
منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)