تاریخ: ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۴۸
بازدید: ۴۶۲
کد خبر: ۲۲۸۳۱۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
وقتی بومی سازی محدودیت‌ها را پس می‌زند

پای کار تولید با تکیه بر توان داخلی/ کارخانه فولاد بردسیر رکوردزنی کرد

پای کار تولید با تکیه بر توان داخلی/ کارخانه فولاد بردسیر رکوردزنی کرد
‌می‌متالز - کارخانه فولاد مشیز بردسیر با بومی سازی برخی خطوط تولید که در اثر تحریم‌ها با مشکل مواجه شده بودند با مشتی فولادین محدودیت‌ها را پس زده و با قدرت به فعالیت ادامه می‌دهد.

به گزارش می‌متالز، کرمان به بهشت معادن مشهور بوده و از ظرفیت‌های عظیم معدنی برخوردار است. این استان کویری پهنه‌های معدنی ارزشمندی را در دل خود جای داده است که همین امر منجر شده واحد‌های بزرگ صنعتی و معدنی در این استان راه اندازی شود. با توجه به بحران آب و همچنین وجود ظرفیت‌های عظیم معدنی، کرمان کم کم از کشاورزی فاصله گرفته و به استانی صنعتی تبدیل شده است.

بخش خصوصی در این حوزه فعالیت‌های خوبی را آغاز کرده و چرخ صنعت با سرعت در استان کرمان می‌چرخد. با همت بخش خصوصی و با حمایت دولت یکی از مهم‌ترین مشکلات استان کرمان در زمینه فرآوری مواد معدنی و جلوگیری از خام فروشی کاهش یافته است.

فولاد از مهمترین مصالح صنایع سنگین و سبک به شمار می‌رود و کرمان یکی از استان‌های مهم فعال در این حوزه است. مهدی حسینی نژاد، رئیس صمت شمال استان کرمان چندی پیش نوید داد که تا پایان سال ۱۴۰۴ بیش از ۳۰ درصد فعالیت‌های فولادی کشور در استان کرمان انجام خواهد شد و پروژه‌های بالای ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در این حوزه به بهره برداری خواهد رسید.

معادن و کارخانه‌های فولادی مهمی در کرمان فعالیت می‌کند که از آن جمله می‌توان به کارخانه فولاد مشیز بردسیر اشاره کرد.

معاون فنی و بهره برداری کارخانه فولاد مشیز بردسیر اظهار کرد: تمامی کارکنان این کارخانه بومی و جوان هستند و تولید را مدیریت می‌کنند.

عباس صفرزاده ادامه داد: برای توسعه دادن به خط نورد، شرکت خارجی که قرار بود به ما کمک کند به بهانه ویروس کرونا به ایران نیامد و این فولاد مردان استان کرمان بودند که با تلاش شبانه روزی خط را راه اندازی کردند و قطعات مورد نیاز را ساختند.

وی ادامه داد: همچنین در طرح‌های توسعه، خط چهارم ریخته گری و خط نورد هم کاملا بومی سازی شده و برای احداث کارخانه گندله سازی مجوز گرفته ایم که خاکبرداری آن هم آغاز شده است.

صفرزاده با بیان اینکه ظرفیت اسمی این کارخانه ۴۲۰ هزار تن در سال است و در حال حاضر سالانه ۱۵۰ هزار تن تولید دارد، اظهار کرد: برای رسیدن به ظرفیت اسمی باید چند کارخانه از جمله کنسانتره سازی، آهن اسفنجی و گندله سازی را احداث کنیم و هنوز باید مجوز کارخانه کنسانتره سازی و کارخانه تولید آهن اسفنجی را هم بگیریم.

استفاده از آب خلیج فارس در دستور کار است

مدیر کارخانه فولاد سازی بردسیر هم با بیان اینکه در کارخانه فولاد سازی تمام کار‌ها به صورت خودکار انجام می‌شود، گفت: با اینکه تهیه آهن اسفنجی و الکترود به دلیل تحریم‌ها سخت شده است، ولی با این وجود کار ما متوقف نمی‌شود و چرخه تولید همچنان در حال فعالیت است.

اسماعیل رستمی زاده با اشاره به اینکه شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر اولین کارخانه تولید فولاد ساختمانی در جنوبشرق کشور است، اظهار کرد: این مجموعه با تلاش شبانه روزی افراد زبده بردسیر و کرمان توانست رکورد‌های تولید ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن شمش درجه یک در ماه، ۴۱ ساعت مداوم ریخته گری و ۳۲ ذوب در ۲۴ ساعت را از آن خود کند.

رستمی زاده افزود: برای این مجموعه ۷۱۰ نفر به طور مستقیم مشغول به کار هستند که اکثرا بومی و جوان هستند هر چند که به خاطر تحریم دچار مشکل شدیم، ولی با بومی سازی آن مشکلات را از سر راهمان برداشته ایم.

نیم ساعت خاموشی برابر با کاهش ۶۰ درصدی تولید است

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با کمبود برق گفت: به علت استهلاک و افزایش هزینه‌های نگهداری نمی‌توانیم اجازه دهیم کوره‌ها سرد و گرم شوند و نیم ساعت خاموشی برابر با کاهش ۶۰ درصدی تولید است، به همین علت حجم زیادی از کارهایمان در نیمه شب انجام می‌شود تا تولید بی وقفه انجام شود.

مدیر کارخانه فولاد سازی بردسیر همچنین در رابطه با چگونگی کنترل قیمت‌ها تصریح کرد: قیمت‌ها بر اساس مواد اولیه و هزینه‌های جانبی و تکنولوژی مورد استفاده در کوره‌های قوس الکتریکی برآورد می‌شود.

رستمی زاده افزود: به علت افزایش قیمت حامل‌های انرژی هزینه‌های سوخت به شدت بالا رفته است و برای اینکه این مشکل حل شود به دنبال احداث نیروگاه برای کارخانه هستیم.

وی همچنین در مورد استفاده از آب در خط تولید توضیح داد: برای این موضوع استفاده از آب خلیج فارس در دستور کار است؛ لازم به ذکر است که ما در خط تولید مطابق استاندارد‌های جهانی یعنی به ازای هر تن تولید فولاد ۰.۹ متر مکعب آب مصرف می‌کنیم.

استفاده از سرباره‌های تولیدی در صنایع دیگر

مدیر کارخانه نورد بردسیر با بیان اینکه کارخانه نورد جزو اولین کارخانه‌های نورد جنوب شرق کشور است که در سال ۸۰ به بهره برداری رسیده است، گفت: تکنولوژی استفاده شده در این کارخانه دانیلی ایتالیا است که در سال ۸۰ خریداری و راه اندازی شده و جزو چهار کارخانه اولیه ایران با این تکنولوژی است.

روح الله شهابی افزود: ظرفیت ذوب کوره‌ی این کارخانه ۳۵ تن بر ساعت است که تا سال ۸۴ با سوخت مازوت کار می‌کرد و با طرح توسعه‌ای در سال ۸۴ تبدیل به گازسوز شده است.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با سرباره‌های تولید گفت: برای اینکه خوردگی داخل کوره را کنترل کنیم اجباراً سرباره تولید می‌شود، ولی سرباره‌ها در محوطه باز کارخانه دفع می‌شوند و از آنجا که جنس آن‌ها اکسیدان است در صنایع زیر سازی جاده ها، آسفالت، سیمان و شیشه قابل استفاده می‌باشد که بعضی از شرکت‌های صنعتی برای خرید آن‌ها اعلام آمادگی کرده اند.

با انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان نگرانی‌ها در خصوص تامین آب صنعت فولاد در پهناورترین استان کشور رفع شده و چشم انداز روشنی در زمینه اجرای طرح‌های فولادی کرمان ایجاد شده است. از این طریق ضمن رفع نیاز کشور ارزآوری خوبی از محل صادرات نصیب کشور خواهد شد.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده