تاریخ: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۰:۴۰
بازدید: ۳۱۳
کد خبر: ۲۲۹۵۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سرنوشت نامعلوم کارخانه سیمان سمنگان

می متالز - پروژه سیمان سمنگان یکی از انگشت‌شمار طرح‌های بزرگ صنعتی خراسان شمالی است که نهایی شدن و اتمام پروژه می‌توانست بخش مهمی از اشتغال و سرمایه گذاری در استان را تأمین می‌کند اما تا کنون این طرح به نتیجه نرسیده است.
سرنوشت نامعلوم کارخانه سیمان سمنگان

به گزارش می متالز، پروژه سیمان سمنگان یکی از طرح‌های انگشت‌شمار و بزرگ صنعتی خراسان شمالی است که نهایی شدن و اتمام پروژه بخش مهمی از اشتغال و سرمایه گذاری در استان را تأمین می‌کند. پروژه‌ای بزرگ با چشم‌انداز مشخص اقتصادی، اجتماعی و مالی که این روزها نیمه جان رها شده است و ادامه ساخت آن منوط به اما و اگرهایی شده است که ادامه دار بودن آن‌ها پایان خوشی را برای آن رقم نخواهد زد.

طرح بزرگ صنعتی سیمان سمنگان سال ۸۰ با پیش بینی تولید ۳ هزار و ۳۰۰ تن سیمان‌ خاکستری تیپ ‌های یک، ۲ و ۵ در روزکلید خورد و با این که پیش بینی تاریخ راه‌اندازی کارخانه سال ۹۰ تا ۹۱ بود اما با گذشت ۵ سال از زمان پیش‌بینی شده هنوز این طرح بزرگ صنعتی در باتلاق تسهیلات و منابع مالی مانده است و وضعیت آن در هاله‌ای از ابهام به سر می‌برد.

اما باید ببینیم سازمان‌های مربوطه برنامه‌ای برای خارج شدن این پروژه از وضعیت فعلی و قرار گرفتن در چرخه اقتصادی استان در جهت رفع مشکلات اشتغال جوانان و همچنین برند سازی استان از نظر اقتصادی دارند یا نه؟

 

مخالفت صندوق توسعه ملی با اعطای وام به پروژه سیمان سمنگان

رئیس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تیپ و نوع پرداخت تسهیلات را در جدی نبودن این بانک دخیل دانسته و اظهار  داشت: عمده کارمزدی که از سوی صندوق توسعه ملی به حساب بانک‌ها واریز می‌شود به حساب بانک عامل پرداخت می‌شود و بانک صنعت و معدن در این جریان ذی نفع نیست.

علی حسینی با بیان این که تأمین مالی طرح بسیار زمان‌بر بوده است، افزود: سرمایه گذار هم تمایل چندانی به ادامه کار ندارد زیرا آن‌ها سهم سرمایه گذاری خود را انجام داده‌اند.

این مسئول با بیان این که ۱۵ درصد سهم سرمایه گذاری آستان قدس انجام شده است، ابراز داشت: تغییرات اساسی در صندوق شکل گرفته و اساسنامه و اولویت‌های پرداخت تسهیلات هم تغییر کرده است.

وی اولویت اول صندوق در سال ۹۴ را پرداخت ارزی و ریالی به طرح های صادرات محور ذکر و عنوان کرد: بر اساس آخرین شناسه اعتباری بانک صنعت و معدن ارز آوری این طرح به تأیید این بانک رسیده است ولی به دلیل اعلام شناسه بعد از زمان مورد نظر صندوق توسعه ملی و قدیمی بودن اطلاعات٬ طرح مورد تأیید صندوق قرار نگرفته است.

اما و اگرهای پرداخت تسهیلات و به تأخیر انداختن ادامه احداث کارخانه سیمان سمنگان در حالی است که نزدیک به ۱۵ سال این طرح برای دریافت تسهیلات صبر کرده و دوندگی‌های بسیاری انجام شده است.

بر اساس اخبار رسیده از سازمان صنعت و معدن استان٬  چهارم اردیبهشت امسال صندوق توسعه ملی مخالفت رسمی خود با تسهیلات این طرح را به بانک صنعت و معدن و سپس به وزارت خانه ابلاغ کرده و البته نامه نگاری‌های بسیاری برای این طرح انجام شده ولی تاکنون به نتیجه قطعی نرسیده است.

 

کاهش سرمایه به دلیل طولانی شدن ساخت

درخشانی یک کارشناس اقتصادی با بیان این که این طرح حجم عظیم سرمایه گذاری است که برای شهرستان مانه و سملقان ایجاد اشتغال می‌کند،گفت: در حال حاضر رویکرد سیمان باید صادرات محور باشد تا این صنعت موفق باشد. سال‌های سال است که حجم عظیمی از سرمایه خوابیده است و زمان ساخت و ساز طولانی موجب آسیب پذیری طرح شده است.

وی عنوان کرد: این طرح برای به سوددهی رسیدن باید نهایی شود و به توجیه فروش برسد اما در شرایط کنونی، طولانی شدن ساخت از بازدهی سرمایه طرح کاسته است.

درخشانی خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه نیازمند اختصاص ‌۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار یورو تسهیلات ارزی و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ریالی است. ظرفیت این پروژه تولید ۳۳۰۰ تن سیمان است. با تکمیل این پروژه برای ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۰۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد و تاکنون ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این پروژه هزینه شده است.

 

وضعیت نامناسب اشتغال استان با چنین پروزه‌هایی درمان می‌شود

احمد گرایلی٬ یک فعال اقتصادی استان نیز در این زمینه افزود: شنیده‌ام در جلسه ای در خصوص کارخانه سیمان سمنگان گفته‌اند اگر این کارخانه افتتاح نشود٬ می توانیم از سوله‌های آن برای انجام عملیات گلاب‌گیری از گل محمدی استفاده کنیم. این پیشنهاد بسیار خوبی است اما این سوال پیش می‌آید که تدبیر مدیران و مسئولان دستگاه‌های اداری استان در این زمینه چه می‌شود؟

وی افزود: با توجه به وضعیت اشتغال استان و نیاز به رفع این معضل، افتتاح و اجرای چنین پروژه هایی در استان از اولویت‌ها می‌باشد اما این امر نگاه ویژه متولیان امر را می‌طلبد تا با تمام تلاش خود در جهت رفع موانعی از این دست تلاش کنند.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت