تاریخ: ۰۷ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۸:۰۷
بازدید: ۳۵۷
کد خبر: ۲۲۹۹۰۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

کاهش عرضه زغال‌سنگ، دومین اقتصاد جهان را فلج کرد

کاهش عرضه زغال‌سنگ، دومین اقتصاد جهان را فلج کرد
‌می‌متالز - چینی‌ها خواهان افزایش سریع واردات زغال سنگ به منظور روشن نگه‌داشتن چراغ‌ها، بازبودن کارخانه‌ها و حتی جریان آب هستند.

به گزارش می‌متالز، با توجه به کمبود برق ناشی از کاهش عرضه زغال‌سنگ که بخش‌های بزرگی از صنعت دومین اقتصاد بزرگ دنیا را فلج کرده است، فرماندار استان جیلین، با وجود اینکه یک انجمن مربوط به شرکت برق گفته عرضه با هر قیمتی در حال افزایش است، خواستار افزایش واردات زغال‌سنگ شد.

سازمان‌های خبری و رسانه‌های اجتماعی گزارش‌ها و پست‌هایی را منتشر کردند که نشان می‌داد کمبود برق در شمال شرق چین باعث خاموش شدن چراغ‌های راهنمایی، آسانسور‌های مسکونی و پوشش تلفن همراه G ۳ همچنین تعطیلی کارخانه‌ها شده‌است. حتی یکی از مقامات جیلین هشدار داد که کمبود برق می‌تواند در هر زمان منابع آب را هم مختل کند.

شهر‌هایی مانند شنیانگ و دالیان، محل زندگی بیش از ۱۳ میلیون نفر، تحت تاثیر قرار گرفته‌اند و کارخانه‌های متعلق به تامین‌کنندگان شرکت‌های جهانی مانند اپل (AAPL.O) و تسلا (TSLA.O) دچار اختلال شده‌اند. جیلین یکی از ۱۰ استانی است که مجبور به سهمیه‌بندی انرژی شده است، زیرا تولیدکنندگان افزایش سرسام‌آور قیمت زغال‌سنگ را احساس می‌کنند و متوجه شده‌اند که نمی‌توانند به مصرف‌کنندگان برق برسانند.

هان جون، فرماندار استان جیلین، با جمعیت نزدیک به ۲۵ میلیون نفر، روز دوشنبه در گفتگو با شرکت‌های برق محلی گفت که باید «کانال‌های متعددی» برای تضمین عرضه زغال‌سنگ ایجاد شود و چین باید منابع بیشتری را از روسیه مغولستان و اندونزی تامین کند.

وی افزود: این استان همچنین تیم‌های ویژه‌ای برای تنظیم قرارداد‌های تامین در منطقه همسایه مغولستان اعزام می‌کند.

گلدمن ساکس تخمین زد که ۴۴ درصد از فعالیت‌های صنعتی چین تحت تاثیر کمبود برق قرار گرفته است و به‌طور بالقوه باعث کاهش یک درصدی رشد سالانه تولید ناخالص داخلی در سه ماهه سوم و ۲ درصد کاهش از اکتبر تا دسامبر شده است.

در یادداشتی که روز سه‌شنبه منتشر شد، آمده است که پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۱ از ۸.۲ درصد به ۷.۸ درصد کاهش می‌یابد.

کمبود برق به دلیل کمبود منابع زغال‌سنگ، تشدید استاندارد‌های انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و افزایش تقاضا در صنعت، قیمت زغال‌سنگ را به اوج خود رسانده است. معاملات آتی زغال‌سنگ حرارتی چین روز سه‌شنبه با افزایش ۷ درصدی به رکورد ۱۳۲۴ یوان (۲۰۴.۷۶ دلار) در هر روز برای هر تن رسید.

از هفته گذشته در بسیاری از مناطق شمال‌شرقی چین در ساعات اوج مصرف سهمیه‌بندی اجرا شده است که باعث گزارش رسانه‌های دولتی مبنی بر قطع برق در بسیاری از شهر‌ها شده و نگرانی شهروندان را برانگیخته است.

فرماندار جیلین از شرکت‌ها خواست تا مسئولیت‌های اجتماعی خود را انجام دهند و بر مشکلات ناشی از افزایش قیمت زغال‌سنگ غلبه کنند.

شورای برق چین که نماینده تامین‌کنندگان برق کشور است، روز دوشنبه در یادداشتی اعلام کرد که شرکت‌های تولید برق، کانال‌های خرید خود را به هر قیمتی گسترش خواهند داد تا بتوانند تامین گرما و برق زمستانی را تضمین کنند.

در این بیانیه آمده است که چین نیاز به افزایش تولید و عرضه زغال‌سنگ در عین تضمین ایمنی و حفاظت از محیط‌زیست دارد. برای افزایش موجودی نیروگاه‌ها قبل از زمستان، باید قرارداد‌های میان‌مدت و بلندمدت بیشتری امضا شود.

معامله‌گران زغال‌سنگ می‌گویند: صحبت در مورد یافتن منابع تازه واردات راحت‌تر از انجام آن است.

یکی از تاجران شمال شرقی چین می‌گوید: روسیه باید ابتدا تقاضای اروپا، ژاپن و کره جنوبی را برآورده کند. محموله‌های صادراتی اندونزی در چند ماه گذشته به دلیل بارندگی متوقف شده و صادرات مغولستان که بیشتر با کامیون انجام می‌شود، اندک است.

دیوید فیشمن، محقق سیاست‌های انرژی چین و مدیر گروه مشاوره Lantau، گفت که نقص در سیستم قیمت‌گذاری چین در نهایت در کمبود‌های کنونی مقصر است.

فیشمن بیان می‌کند: حفاری بیشتر زغال‌سنگ از زیر زمین در کوتاه‌مدت، تنها سیاست امدادی منطقی است، اما به نظر می‌رسد ایده‌ای نامطلوب باشد یا باعث شود تا کاربران نهایی هزینه بیشتری برای برق خود بپردازند.

سیاستگذاران پیش از این هشدار داده بودند که چین برای جبران کمبود‌های احتمالی برق در سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ نیاز به ساخت نیروگاه‌های زغال‌سنگی بیشتری دارد، اما نرخ بهره‌برداری در نیروگاه‌های موجود همچنان پایین است.

لاوری میلیویرتا، تحلیلگر ارشد مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک مستقر در هلسینکی گفت: در حال حاضر، شمال شرقی چین ۱۰۰ گیگاوات ظرفیت زغال‌سنگ دارد که اگر نیروگاه‌ها تمایل بیشتری برای خرید زغال‌سنگ داشته باشند، برای تامین تقاضا کافی خواهد بود.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده