به گزارش می متالز به نقل از مس پرس، محمدرضا قاسمی سرپرست پروژه هیپ لیچینگ سونگون با اعلام اینکه عملیات اجرایی پروژه هیپ لیچینگ در زمینی به مساحت 80 هکتار در مجتمع مس سونگون شروع شده است تا یکی از دغدغههای اصلی در امور معدن که بحث دپو سنگهای کمعیار و اشغال حجم بالایی از فضای محیط کار است برطرف شود گفت: هدف از اجرای این طرح تبدیل سنگهای کمعیار معدن با استفاده از روشهای اقتصادی به مس کاتد 99.99 درصد است که با اجرایی شدن آن علاوه بر درآمدزایی و تولید محصول نهایی جدید(مس کاتد99.99 درصد) دغدغه دپو سنگهای کمعیار با گذشت زمان رفع خواهد شد.
وی افزود: همچنین استفاده از روش فلوتاسیون برای این پروژه صرفه اقتصادی نداشته و باعث بروز مشکلات عدیده فنی نیز میشود.
قاسمی ادامه داد: اولویت اصلی شرکت مس رعایت اصول زیستمحیطی با توجه به تأکیدات مدیریت ارشد شرکت مس و مدیریت مجتمع مس سونگون است تا بر این اساس شعار صنعت پاک و تولید پایدار تحقق پیدا کند.
وی با اشاره به پیگیریهای امور حقوقی مجتمع و ایجاد مقدمات کار از قبیل هماهنگی با منابع طبیعی و تملک اراضی افزود: خوشبختانه کارهای اولیه صورت گرفته است و طبق برنامهریزیهای صورتگرفته اجرای این پروژه 28ماه به طول خواهد انجامید و بعد از این مدت پروژه با حضور پیمانکار به مدت 4ماه بهصورت آزمایشی بارگذاری شده و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
سرپرست پروژه هیپ لیچینگ سونگون با اشاره به استفاده از روش اسید شویی در این طرح افزود: ظرفیت خوراک طرح سالانه 2 میلیون تن سنگ معدنی با عیار 0.3درصد خواهد بود و میزان تولید سالانه 3هزار تن مس کاتد 99.99 بوده که امید است بعد از راهاندازی و گذشت زمان میزان تولید افزایش یابد.
قاسمی با اشاره به سرمایهگذاریهای صورتگرفته و تخصیص اعتبارهای لازم ریالی و ارزی گفت: با بهرهبرداری از این طرح، برای 80نفر بهصورت مستقیم و 150نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی خواهد شد.
سرپرست پروژه هیپ لیچینگ سونگون افزود: خوشبختانه با پیگیریهای لازم نمونهبرداری از 25میلیون تن سنگ کمعیار موجود(دپو شده) انجام گرفته است و در حال تجهیز آزمایشگاه برای انجام تستهای پایلوت هستیم.
وی با اشاره به تکمیل عملیات نقشهبرداری و توپوگرافی محل پروژه و همچنین مراحل فرآیند ادامه داد: همانگونه که اشاره شد در این پروژه از روش اسید شویی استفاده خواهد شد و در تکنولوژی مدنظر، اسیدها و مواد آلی به کار گرفتهشده بعد از عملیات به چرخه تولید بازمیگردد و این یعنی بالا بردن راندمان و پایین آوردن قیمت نهایی محصول.