تاریخ: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۴۴
بازدید: ۲۲۶
کد خبر: ۲۳۰۵۶۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

دلار وارد کانال ۲۷ هزار تومان شد/ کاهش قیمت دلار در بازار امروز ۱۲مهر

دلار وارد کانال ۲۷ هزار تومان شد/ کاهش قیمت دلار در بازار امروز ۱۲مهر
‌می‌متالز - قیمت دلار در بازار آزاد امروز در ادامه روند کاهشی چند روز گذشته کانال ۲۸ هزار تومان را از دست داد و به قیمت ۲۷ هزار و ۹۳۰ تومان رسید. نرخ ارز در صرافی ملی امروز کاهشی بود و به قیمت ۲۷۴۸۰ تومان رسید.

به گزارش می‌متالز، قیمت دلار در بازار آزاد امروز روند نزولی چند روز گذشته را ادامه داد و کانال ۲۸ هزار تومان را از دست داد و به قیمت ۲۸ هزار و ۹۳۰ تومان رسید.

دلیل افت دلار از نگاه فعالان بازار ارز

شرایط در بازار ارز تغییر کرده است. در حالی که در هفته اول مهرماه، اوضاع به کام خریداران بود و قیمت دلار نزدیک به ۳ درصد افزایش را تجربه کرد، در دو روز ابتدایی هفته جاری، فروشندگان بازار قدرت‌نمایی کرده‌اند. دلار که در روز اول هفته ۲۵۰ تومان افت قیمت را به ثبت رسانده بود، روز یکشنبه ۱۳۰ تومان کاهش دیگر را تجربه کرد و ساعت ۳ بعدازظهر روز دوم هفته در محدوده ۲۸ هزار و ۲۰ تومان به کار خود پایان داد.

به باور برخی تحلیل‌گران، افت سنگین‌تر دلار در بازار صرافی‌های بانکی نسبت به بازار آزاد نشان‌گر آن است که بازارساز به دنبال هدایت اسکناس آمریکایی به سوی محدوده‌های پایین‌تر است. بازارساز گویا تصمیم ندارد کانال ۲۸ هزار تومانی را به رسمیت بشناسد و تلاش می‌کند که قیمت اسکناس آمریکایی به همان کانال ۲۷ هزار تومانی بازگردد. به باور برخی معامله‌گران، تصور بازارساز این است که تقاضای احتیاطی در کانال ۲۸ هزار تومانی فعال می‌شود، به همین دلیل قصد دارد که اجازه ماندگاری قیمت در کانال یاد شده را ندهد. گفته می‌شود، اگر بازارساز بتواند قیمت دلار را در کانال ۲۷ هزار تومان تثبیت کند، به تدریج، امید‌های صعودی‌های بازار کمرنگ‌تر خواهد شد.

در این میان، دسته‌ای از فعالان عنوان می‌کنند که معامله‌گران بزرگ به دلیل مداخله بازارساز به طور موقت از بازار خارج شده‌اند. از نگاه آن‌ها معامله‌گران بزرگ به دنبال خرید در سطوح قیمتی پایین‌تر هستند. در چنین شرایطی بازارساز باید به گونه‌ای قیمت دلار را هدایت کند که با حملات سفته‌بازانه مواجه نشود. عده‌ای از فعالان نیز نگران هستند که بازارساز با پایین بردن بیشتر قیمت دلار صرافی‌های بانکی زمینه‌ساز ورود تقاضای آربیتراژی به بازار شود.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده