تاریخ: ۰۳ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۲۳
بازدید: ۲۲۱
کد خبر: ۲۳۱۵۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معدنی که ۱۱ معدن را در دل خود دارد!

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان ار سه پهنه معدنی اکتشافی در این استان خبر داد و گفت: وسعت برخی از این پهنه‌ها به تنهایی از یک استان کشور بزرگتر است.
معدنی که ۱۱ معدن را در دل خود دارد!

به گزارش می متالز، بهروز اسودی به عنوان یکی از مهمترین استان های معدنی کشور نام برد و با اشاره به اهمیت این پهنه‌های معدنی اظهار کرد: یکی از این پهنه‌های سه گانه، یک گستره معدنی چندفلزی است و یکی دیگر نیز به تنهایی 11 ماده معدنی مهم را در خود جای داده است.

وی از وجود بزرگترین معدن پتاس ایران در غرب این استان خبر داد و افزود: این معدن در غرب استان و در شهرستان گرمسار واقع شده است. حجم ذخایر پتاس در کشور 500 هزار تن است و معدن پتاس گرمسار به تنهایی 13 هزار هکتار وسعت و بالغ بر 50 هزار تن ماده معدنی پتاس دارد.

وی با اشاره به حجم بالای موادمعدنی در این استان پهناور اضافه کرد: تاکنون تنها 15 درصد استان از نظر مواد معدنی مورد اکتشاف قرار گرفته و مابقی آن همچنان دست نخورده باقی مانده است.

اسودی با بیان اینکه با این وجود استان سمنان حائز رتبه ششم کشور از نظر میزان استخراج مواد معدنی است گفت: پنج درصد از کل موادمعدنی تولیدی کشور از خاک زرخیز این استان تولید و به بازار عرضه می شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با اشاره به تنوع بالای موادمعدنی در این استان افزود: اکثر معدن نمک استان در شهرستان گرمسار و اکثر معادن گچ استان در مرکز استان و شهرستان های سمنان و سرخه واقع شده و بیشتر معادن فلزی نیز در شرق استان و در شاهرود و دامغان واقع شدند.

وی با اشاره به کیفیت بالای معدن سولفات سدیم در استان ادامه داد: بزرگترین معادن این ماده معدنی در شهرستان دامغان واقع شدند.

اسودی از سیلیس، زئولیت و سولفات و سلستین به عنوان منحصربه فردترین موادمعدنی نام برد و گفت: استان سمنان از نظر ذخائر این موادمعدنی و همچنین نمک و گچ عمدتا در رتبه های برتر کشور قرار دارد.

این عضو کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان از وجود حدود 40 نوع ماده معدنی در این استان خبر داد و گفت: در حال حاضر تنها از چهار-پنج ماده معدنی استان استفاده می‌شود.

منبع: عصر معدن
عناوین برگزیده