تاریخ: ۲۱ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۰۷
بازدید: ۲۷۹
کد خبر: ۲۳۱۸۹۰
سرویس خبر : انرژی
آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد؛

اوج مصرف نفت پس از سال ۲۰۲۵

اوج مصرف نفت پس از سال ۲۰۲۵
‌می‌متالز - آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد که مصرف نفت پس از سال ۲۰۲۵ به اوج خود برسد.

به گزارش می‌متالز، این گزارش سه سناریوی اساسی را برای انرژی جهانی با اصلاحات مختلف اقلیمی ارائه می‌دهد. آژانس بین المللی انرژی (IEA) در چشم انداز جهانی انرژی خود در سال ۲۰۲۱، گفت: تقاضای جهانی نفت درنهایت در چشم انداز بلندمدت تحت هر سناریویی از کربن زدایی اقتصاد‌های ملی می‌کاهد. این گزارش سه سناریوی اساسی را برای بخش انرژی جهانی با دامنه‌های مختلف اصلاحات آب و هوایی ارائه می‌دهد. سناریوی سیاست‌های میانه (STEPS) پیش بینی می‌کند که همه دولت‌ها به استراتژی‌های محافظه کارانه پایبند باشند و همه اهداف اقلیمی تا سال ۲۰۵۰ محقق نمی‌شوند. در این سناریو پیش بینی می‌شود که تقاضای جهانی نفت در این ده سال تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰۴ میلیون بشکه در روز برسد و به تدریج تا سال ۲۰۵۰ کاهش یابد.

سناریوی دوم (APS) تصریح می‌کند که تمام اهداف کربن زدایی در نهایت محقق می‌شوند در حالی که تقاضای نفت تنها با ۹۷ میلیون بشکه در روز به اوج خود می‌رسد و پس از سال ۲۰۲۵ کاهش تدریجی خود را آغاز می‌کند تا اینکه تا سال ۲۰۵۰ به ۷۷ میلیون بشکه در روز می‌رسد. انتشار خالص صفر (NZE) پیش بینی می‌کند که مصرف جهانی نفت تا سال ۲۰۳۰ به ۷۲ میلیون بشکه در روز کاهش یابد و تا سال ۲۰۵۰ به ۲۴ میلیون بشکه در روز برسد.

آخرین سناریو هم پیش بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۰، ۶۰ درصد از تمام خودرو‌های فروخته شده در سراسر جهان از طریق برق تغذیه می‌شوند و خودرو‌های جدید با موتور‌های احتراقی پس از سال ۲۰۳۵ دیگر فروخته نمی‌شوند. در عین حال، تقاضا برای نفت در صنعت پتروشیمی افزایش می‌یابد، ۵۵ درصد از کل نفت استخراج شده در سراسر جهان در تولید پتروشیمی تا سال ۲۰۵۰ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیش بینی قیمت نفت

بر اساس چشم انداز آژانس بین المللی انرژی ۲۰۲۱، ممکن است سیاست جهانی انتشار صفر گاز‌های گلخانه‌ای باعث شود قیمت نفت تا سال ۲۰۳۰ به ۳۶ دلار در هر بشکه و تا سال ۲۰۵۰ به ۲۴ دلار در هر بشکه برسد. این گزارش سه سناریوی اساسی را برای بخش انرژی جهانی، با دامنه‌های مختلف اصلاحات اقلیمی ارائه می‌دهد. سخت‌ترین آنها، یعنی انتشار خالص صفر (NZE)، پیش بینی می‌کند که قیمت جهانی تا سال ۲۰۵۰ به ۲۴ دلار در بشکه برسد. بر اساس این سناریو، جهان دیگر نیازی به ذخایر جدید نفت و گاز نخواهد داشت.

با این حال، دو سناریوی احتمالی دیگر پیش بینی می‌کند که قیمت فعلی در همان سطح باقی بماند یا حتی تا سال ۲۰۵۰ رشد کند. به عنوان مثال، در سناریوی دوم (APS)، که مقرر می‌دارد همه اهداف کربن زدایی در نهایت محقق می‌شوند، به طور متوسط قیمت نفت ۶۷ دلار در هر بشکه تا سال ۲۰۳۰ و ۶۴ دلار در هر بشکه تا سال ۲۰۵۰ برآورد می‌شود. سناریوی میانه (STEPS) که پیش بینی می‌کند همه دولت‌ها به استراتژی‌های محافظه کارانه پایبند بوده و همه اهداف اقلیمی تا سال ۲۰۵۰ محقق نشوند، قیمت نفت را بین ۶۰ تا ۹۰ دلار در هر بشکه پیش بینی می‌کند. این گزارش حاکی از آن است که براساس سخت‌ترین سناریو‌های کربن زدایی، روسیه و کشور‌های اوپک حداقل ۶۰ درصد از تولید جهانی نفت را در مقایسه با ۴۰ درصد فعلی تشکیل می‌دهند.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده