به گزارش میمتالز، رستم قاسمی با ابراز اینکه "تعهد کردهایم سالانه یکمیلیون مسکن بسازیم"، اظهار کرد: خیلیها فکر میکنند که این کار شدنی نیست، اما حتماً شدنی است. اکنون سالی ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته میشود، این بخشی از نیاز کشور است. بخشی از این نیاز در روستاهای کشور است و بنیاد مسکن برای رفع آن تعهد دارد. بخش باقیمانده را ما باید بسازیم.
وی خبری خوش به مردم داد و گفت: در قانون جهش تولید مسکن برای دهکهای یک تا ۵ زمین مجانی است و قطعاً این مساله اجرا میشود. قانون جهش تولید مسکن قانون بسیار خوبی است، اما الحاقیهای نیاز است که یا بهعنوان متمم قانون یا قانون بودجه ۱۴۰۱ به مجلس ارائه خواهد شد. این قانون امکان مسکندار شدن مردم را فراهم کرده است.
قاسمی افزود: نباید برای ساخت مسکن در استان سقف تعیین کنیم. عددی که تعیین میشود، نیاز مردم است. هرچقدر مردم نیاز داشته باشند باید مسکن بسازیم. اگر بخواهیم به برنامه زمانبندی برسیم، باید احداث دو میلیون واحد مسکونی را شروع کنیم، چون ساخت مسکن یک سال و نیم تا ۲ سال طول میکشد. حدود ۶۰۰ هزار واحد مسکونی را مردم میسازند و حدود ۱.۴میلیون واحد مسکونی باید از سوی ما ساخته شود.
وی با یادآوری اینکه "در قانون به ما اجازه داده شده است که از زمینهای متعلق به راه و شهرسازی در درون و برون شهرها استفاده کنیم"، گفت: زمینهایی که در مجاورت شهرها هستند الحاقشده در نظر گرفته میشود و ثبتنام برای احداث واحد مسکونی در این زمینها شروع خواهد شد. زمینهای متعلق به دستگاههای دولتی و عمومی نیز باید شناسایی شوند. دستگاهها موظفند این زمینها را در اختیار بگذارند و اگر این کار را نکنند ظرف دو ماه اداره ثبت مالکیت این زمینها را به وزارت راه و شهرسازی منتقل میکند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در بعضی شهرها ۵۰ درصد از قیمت مسکن برای زمین است و زمین در این طرح مجانی در اختیار مردم قرار میگیرد که جاذبه بسیار بزرگی است، اضافه کرد: تسهیلات در نظر گرفتهشده در سال ۳۶۰هزار میلیارد تومان است و این عدد متناسب با تورم در سالهای آتی افزایش پیدا میکند.
قاسمی با اعلام اینکه "هفته آینده در شورایعالی پول و اعتبار سقف وام تصویب خواهد شد"، تصریح کرد: پیشنهاد وزارت راه در شهرها تا ۴۰۰ میلیون تومان و در روستاها تا ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارزانقیمت است، این مساله کاملاً محاسبه شده است و از هفته آینده به بانکها ابلاغ خواهد شد. برای اقشار ضعیف هم سود کاهش یافته است و هر سال بازپرداخت افزایش خواهد یافت. دولت به این اقشار از طریق صندوقی که پیشبینی میشود، کمک خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه داریم بنا بر قانون جهش تولید مسکن خدمات مجانی به مردم ارائه دهیم. از محل منابع خودمان زیرساختها را ایجاد خواهیم کرد و برای اخذ پروانه و مالیات تخفیف خواهیم داد. اکنون ۴۰ میلیون تومان مالیات یک واحد مسکونی است که در این قانون این مالیات یکمیلیون تومان پیشبینی شده است. هزینه پروانه ساخت را نیز دولت تقبل میکند، این بهترین شرایط برای توسعه احداث مسکن در کشور است. بخش مسکن پیشران اقتصاد نیز است. با شروع احداث این واحدها همه کارخانهها فعال میشوند و اشتغال ایجاد میشود. از سوی دیگر، بخش قابلتوجهی از هزینه سبد خانوار متعلق به مسکن است، بنابراین این طرح میتواند معیشت مردم را نجات دهد. مسکن اولویتدارترین اقدام دولت است و در حال ایجاد ساختار هستیم که بهصورت آنلاین احداث مسکن را پایش کنیم.
قاسمی با تأکید به ضرورت پرهیز از بلندمرتبهسازی در شهرهای کوچک گفت: در شهرهای کوچک بهدنبال ایجاد ارتفاع نیستیم و زمین باید بهصورت ویلایی به مردم واگذار شود. در شهرهایی که زمین کم نیست و کوچک است نباید اصلاً بهسمت ارتفاعسازی برویم تا مردم راحت زندگی کنند.
وی اضافه کرد: نشانی سامانه جدید ثبتنام مسکن هفته آینده پس از تعیین عدد تسهیلات اعلام میشود که مردم بتوانند بهصورت مشخص در آن ثبتنام کنند. نیاز به تغییراتی در فرم ج است که بهدنبال آن هستیم. اگر کسی پیشتر خانه داشته است و اکنون ندارد و اگر کسی ازدواج نکرده است، اما قصد ازدواج دارد نیز باید بتواند از تسهیلات بهرهمند شود چراکه هدف ما این است که مردم صاحب خانه شوند، بنابراین باید حداقل ۱۰۰هزار واحد مسکونی در استان فارس احداث شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: احداث بخشی از واحدهای مسکونی بهصورت خودمالکی است که زمین و تسهیلات در اختیار مردم قرار میگیرد تا واحدهای مسکونی خود را بسازند. یک بخش از این واحدها نیز توسط پیمانکاران و انبوهسازان احداث میشود. از این فرصت باید استفاده و دانش و فناوری نوین ساخت مسکن را نیز وارد کشور کنیم. اکنون در رده سوم فناوری قرار داریم و در جهان رده ششم و هفتم فناوری نیز وجود دارد. با برخی کشورها مذاکره کردیم که فناوری جدید ساخت مسکن را وارد کشور کنیم و اکنون نمایندگان این کشورها در تهران حضور دارند.
وی ادامه داد: بهدنبال آن هستیم که مشکلات مالکیت واحدهایی را که مشکل مالکیت دارند نیز حل کنیم تا کسانی که چندین سال است در این واحدها زندگی میکنند به زندگی در واحدهای خود ادامه دهند و واحدهای آنها تخریب نشود. ما خادمان مردم هستیم و باید مشکلات مردم را حل کنیم.