تاریخ: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۳۶
بازدید: ۱۵۳
کد خبر: ۲۳۲۲۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تسهیل مراودات تجاری بین‌المللی ایران از طریق سازمان شانگهای

تسهیل مراودات تجاری بین‌المللی ایران از طریق سازمان شانگهای
‌می‌متالز - رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: گسترش صادرات و واردات با اعضای سازمان همکاری‌های شانگ‌های زیرساخت‌های مبادلات تجاری با جهان را برای ایران تسهیل می‌کند.

به گزارش می‌متالز، در جریان نشست سران سازمان همکاری‌های شانگهای در شهریورماه با موافقت همه اعضا، نهمین عضو دائم این سازمان شد.
عضویت ایران در این سازمان، علاوه بر دستاورد‌های سیاسی و امنیتی، فرصت‌های اقتصادی گسترده‌ای را نیز پیش روی فعالان اقتصادی کشورمان قرار می‌دهد و مسیر مبادلات تجاری با کشور‌های عضو را تسهیل می‌کند.
در همین راستا، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: عضویت رسمی ایران در این پیمان در گسترش ارتباطات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور‌ها فضای نوینی را ایجاد می‌کند.
«علیرضا پیمان پاک» با تاکید بر اینکه باید از این فرصت برای توسعه روابط بهره‌مند شویم، خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی اقتصادی کشور می‌تواند با بهره‌مندی از شرایط حاصل از عضویت در سازمان شانگهای برای کاهش تعرفه ها، ارتباط سیستم بانکی، حمل و نقل، لجستیک و انتقال انرژی بهترین استفاده را کند.
وی با بیان اینکه فعال کردن شاخص‌های زیرمجموعه این پیمان توسعه روابط و تجارت را به دنبال دارد، تصریح کرد: عضویت در شانگهای به تنهایی نتیجه توسعه ندارد بلکه شرایطی را به وجود می‌آورد تا با مذاکرات دو جانبه و چند جانبه در روابط خود گسترش ایجاد کنیم.
پیمان پاک گفت: هم افزایی لازم میان دستگاه‌های متولی برای توسعه روابط با اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای وجود دارد و در همین راستا شورای سیاست‌گذاری با حضور تمام مجموعه‌ها تشکیل شده است تا در قالب فرماندهی شورای عالی صادرات پیمان‌هایی مانند شانگهای اوراسیا استفاده می‌کنیم.
وی همچنین افزود: استفاده از این ابزار فرصت‌ها را تبدیل به خروجی‌های عملیاتی خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۰۱ با هدف همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی، سازمان همکاری‌های شانگهای تشکیل شد. تاکنون کشور‌های هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در این پیمان به عنوان اعضای اصلی شناخته می‌شدند. سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان به عنوان عضو ناظر و ۶ کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان، پادشاهی کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز از شرکای گفت‌وگوی این سازمان محسوب می‌شوند. روز جمعه (۲۶ شهریورماه) ایران نیز در بیست و یکمین اجلاس سران این سازمان به عنوان نهمین عضو رسمی معرفی شد.
سازمان همکاری‌های شانگهای با حدود ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی جهان از جمله معدود سازمان‌هایی با ماهیت هم‌زمان اقتصادی و امنیتی- نظامی است.
بر اساس اعلام گمرک، میزان تجارت ایران با مجموعه کشور‌های عضو پیمان شانگهای در سال ۹۹ به ۵۵ میلیون تن کالا به ارزش ۲۸ میلیارد دلار رسید که سهم صادرات ۴۶ میلیون تن به ارزش ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و سهم واردات ۹ میلیون تن به ارزش ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.
بیشترین حجم تجارت ایران با چین به ارزش ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار است و هند با سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، افغانستان با ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، روسیه با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و پاکستان با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده