به گزارش میمتالز، سید رضا فاطمی امین با بیان این مطلب گفت: اینها کسانی بودند که بیشتر بر حسب یک اتفاق و موقعیتی تصمیم به این کار گرفتند و وقتی در ادامه راه توان، اهلیت و تخصص لازم را نداشتند با چالش مواجه شدند و منجر به تعطیلی و راکد شدن طرح تولیدی خود شدند.
وی بیان کرد: کار در حوزه صنعت، یک امر تقلیدی نیست؛ بیش از سرمایه و پول، اندیشه و مدیریت و توانایی مقابله با شوکهای بزرگ اقتصادی درسیر تحولات سنگین و در سطح بازارهای جهانی را میطلبد.
او همچنین به برخی نیازها و دغدغههای اساسی سرمایهگذاران و طرحهای مختلف صنعتی و تولیدی در استان فارس اشاره کرد و گفت: وزارت صمت بر اساس یک برنامه مدون در حال تهیه و احصای مهمترین موانع و مشکلات فراروی طرحها در حوزههای مختلف صنعت، معدن و تجارت و صادرات است.
فاطمی امین به برخی پیشنیازهای مهم در حوزه صادرات کالا با محوریت وزارت صمت نیز اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه در سالهای ۹۶ و ۹۸ تعهداتی را در خصوص تعویض و تعمیر کامیونهای برخی فعالان اقتصادی پذیرفت که بنا به دلایلی این کار انجام نشده است. دلیل بروز این مشکل برای کامیونداران تعطیلی بخش تولید کامیون از سوی شرکت سایپا اعلام شده که با رایزنیها و جلسات متعدد طی همین مدت شروع به کار دولت این مشکل رفع شده است.
وی ابراز کرد: یکی از برنامههای مهم وزارت صنعت، معدن و تجارت تحقق این حق مغفول مانده سرمایهگذاران و کامیونداران سراسر کشور است که به نتایج خوبی رسیدهایم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود یکی از برنامهها و اولویتهای اساسی این وزارتخانه برای حمایت از سرمایهگذاران و صاحبان واحدهای تولیدی را بر اساس طرح آمایش سرزمینی در هر منطقه، شهرستان و استان عنوان کرد.
وی گفت: دولت سیزدهم تدوین و تهیه طرح آمایش سرزمین در همه شهرستانهای کشور را از اولویت برنامههای راهبردی خود میداند که این کار با کمک نخبگان، صاحبنظران در حوزههای مختلف، متنفذین، معتمدین و مسوولان و کارشناسان در هر حوزهای تدوین، تهیه و طراحی خواهد شد. فاطمیامین بیان کرد: یک تیم کاری و ارزیاب نیز در همین زمینه در تهران تشکیل شده و مسوول رصد و ارزیابی از آخرین وضعیت تهیه طرحهای آمایش سرزمین استانها و شهرستانهای مختلف کشور شدهاند و نتایج را به طور دقیق و مستمر نیز به رییسجمهوری گزارش میدهند. او گفت: بر اساس این طرح تمام ظرفیتها، استعدادها و قابلیتهای هر شهرستان و استان در حوزههای مختلف احصا و همچنین موانع و مشکلات فراروی توسعه نیز مشخص خواهد شد و این کار تصمیمگیران و مسوولان اجرایی در همه حوزهها را نیز تا حدود زیادی تسهیل میکند. وی اضافه کرد: در خصوص توسعه صنایع تبدیلی و افزایش میزان صادرات که یک نقشه راه و در صدر فعالیتها و اولویتهای مهم وزارت صمت نیز قرار دارد به ویژه از سال آینده برنامههای کارسازی پیشبینی و طراحی شده است.
وزیر صمت همچنین با حضور در جلسه اداری شهرستان سروستان اظهار کرد: جهت تامین منابع مالی و جلوگیری از انحراف و اتلاف منابع برنامههایی در دستور کار خواهیم داشت که احتمالا از سال آینده عملیاتی میشود. وزیر صمت در پاسخ به گلایه فعالان بخش صنعتی از نبود سازوکاری برای ایجاد ارزشافزوده در صنایع نیز گفت: معافیتی که بر مالیات صادرکنندگان وضع شده در کنار مزایایی که دارد شرایطی را فراهم کرده که صادرکننده به خامفروشی تشویق میشود و این امر اشتباه است و باید این فرآیند در عین حمایت از صادرکنندگان اصلاح شود.
منبع: شاتانیوز