تاریخ: ۳۰ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۰۷
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۲۳۳۱۲۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پولسازترین مشاغل در دوران کرونا معرفی شدند

پولسازترین مشاغل در دوران کرونا معرفی شدند
‌می‌متالز - امروز اینترنت بیشترین تغییرات در دنیای کسب و کار را ایجاد کرده و بر همین اساس تمایل به ایجاد شغل در بستر فضای مجازی روز به روز در حال گسترش است. در دوران کرونا اگر چه بازار بیشتر مشاغل افت پیدا کرد و بی فروغ شد، اما مشاغل زیادی مثل شغل‌های دورکار طرفداران بیشتری پیدا کردند و در کمترین زمان ممکن به رونق رسیدند.

به گزارش می‌متالز، از زمان شیوع کرونا در کشور بازار بسیاری از کسب و کار‌ها از جمله مشاغل خدماتی به شدت افت کرد و دچار مشکل شد، اما به همان میزان، مشاغل دورکار طرفداران بیشتری پیدا کردند و چیزی نگذشت که به سرعت رونق گرفتتد و صاحبان خود را به درآمد رساندند.

بر اساس گزارش‌های جهانی با شیوع ویروس کرونا حجم خرده فروشی در بسیاری از کشور‌ها کاهش یافت و میلیون‌ها نفر در دنیا شغل خود را از دست دادند؛ در این بین کسب و کار‌های زیادی موقتا و حتی به طور دائم تعطیل شدند، تولیدات بنگاه‌ها کاهش پیدا کرد و عده بسیاری از صاحبان مشاغل با مشکلات مالی و اقتصادی روبرو شدند.

به موازات تاثیرگذاری کرونا بر زندگی و کسب و کار مردم، حجم تجارت الکترونیکی روند رو به رشدی را تجربه کرد، تراکنش‌های اینترنتی رشد چشمگیری را رقم زد و سایت‌های فروش آنلاین به درآمد چند برابری رسیدند و کشور ما نیز که از تاثیرپذیری کرونا بر اقتصاد خود مستثنی نبود و شیوع ویروس منحوس کرونا، فعالیت بسیاری از مشاغل را دچار وقفه و رکود کرده بود توانست با تکیه بر بستر اینترنت و فراهم کردن الکترونیک، موجبات رشد خدمات غیرحضوری و تجارت الکترونیک را فراهم کند تا افراد بدون نیاز به مراجعه حضوری ضمن تامین مایحتاج، خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.

امروز اینترنت بیشترین تغییرات در دنیای کسب و کار را ایجاد کرده و بر همین اساس تمایل به ایجاد شغل در بستر فضای مجازی روز به روز در حال گسترش است.

در دوران کرونا اگر چه بازار بیشتر مشاغل افت پیدا کرد و بی فروغ شد، اما مشاغل زیادی مثل شغل‌های دورکار طرفداران بیشتری پیدا کردند و در کمترین زمان ممکن به رونق رسیدند؛ دورکار شدن اکثر کارمندان پس از شیوع کرونا نیز بسیاری از معادلات را برهم زد و باعث شد تا افراد از قابلیت‌های اینترنت و شبکه‌های مجازی بیشتر استفاده کنند و به دنبال شغل‌هایی باشند که بتوانند به شکل دورکار انجام بدهند.

دورکاری در واقع سبک و شیوه‌ای است که بین کار و زندگی، درآمد و هزینه تعادل ایجاد می‌کند و به لحاظ روانی موجب آرامش خانواده‌ها می‌شود چرا که افراد وقت بیشتری را با اعضای خانواده سپری می‌کنند و دغدغه کمتری برای تربیت فرزندان دارند. اما با همه گیری کرونا تقاضا برای کدام شغل‌های دورکار افزایش یافت؟

با وجود آنکه شغل‌های دورکار تنوع و گرایش‌های زیادی دارند، اما بر اساس گزارشها، صاحبان مشاغل خانگی، فروشندگان آنلاین، مترجمی، گرافیست‌ها، سازندگان انیمیشن و گیم نت‌ها، برنامه نویس‌ها، پزشکان و مشاوران آنلاین، خبرنگاران، کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات و کارمندان پشتیبان اداری از پرتقاضاترین و پردرآمدترین مشاغل دورکار به شمار می‌روند که در دوران کرونا بیش از پیش مورد توجه قرار گرفتند.

مشاغل خانگی:

یکی از کسب و کار‌هایی که در دوران کرونا رونق بیشتری پیدا کرد، مشاغل خانگی است. صاحبان مشاغل خانگی همچون گذشته به تهیه و تولید محصولات خانگی پرداختند و فضای مجازی باعث شد تا تولیدات خود را سریع‌تر و بی واسطه به دست مصرف کننده و مشتریان خود برسانند. در دوران کرونا فروش انواع دست ساخته‌ها، کیک و شیرینی، گل و گیاه آپارتمانی، محصولات باغی و زراعی، پوشاک و البسه و کیف و کفش در شبکه‌های مجازی بیش از پیش رونق پیدا کرد.

فروشندگی آنلاین:

فروشگاه‌های آنلاین و تمام مشاغل مرتبط با آن را می‌توان یکی از پرطرفدارترین مشاغل حوزه دورکاری دانست که در دوران کرونا بر محبوبیت و تقاضای آن افزوده شد. صاحبان کسب و کار‌های اینترنتی توانستند در مدت کوتاهی از طریق فروش آنلاین کالا و خدمات به سود سرشاری دست پیدا کنند و مردم نیز با خیال آسوده و بدون حضور در خیابان‌ها و صف‌های طویل در روز‌های کرونایی اقلام و خدمات مورد نیازشان را دریافت کردند.

افزایش مزون‌های لباس آنلاین، شیرینی فروشی‌های آنلاین، داروخانه‌ها، کتاب‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های آنلاین مواد غذایی از جمله کسب و کار‌ها و مشاغل دورکار و البته پرفروش در ایام کرونا به شمار می‌روند.

مشاوره پزشکی آنلاین:

یکی از شغل‌های دورکار که بازار آن در دوران کرونا به شدت داغ شد، مشاور پزشکی آنلاین بود. افرادی که احساس بیماری می‌کنند یا نیازمند دریافت راهکار‌های درمانی برای مراقبت از خود و اعضای خانواده هستند، تمایل دارند که به جای مراجعه حضوری به مطب‌ها از مشاوره‌های آنلاین کمک بگیرند و در همین راستا، اپلیکیشن‌های مختلفی که ارائه دهنده چنین خدماتی بود، روانه بازار شده است.

برنامه نویسی:

برنامه نویسی را شاید بتوان یکی از مشاغل درآمدزا دانست که تنها محدود به زمان کرونا نیست و همواره مورد تقاضای بسیاری از سازمان‌ها و افراد است.

یک برنامه نویس می‌تواند بدون آنکه در محل کار حاضر شود با یک سیستم کامپیوتر یا لپ‌تاب و حتی تبلت می‌تواند طراحی سایت، برنامه نویسی و کدنویسی را انجام بدهد.

خبرنگاری:

شغل خبرنگاری یکی از مشاغل دورکار پررونق و البته پر استرس دنیا است که اگر چه مثل شغل روابط عمومی نمی‌توان در دوران کرونا از استرس آن کم کرد، ولی با داشتن یک سیستم رایانه و تبلت حتی گوشی موبایل وظیفه خبرگیری و خبررسانی را به شکل مطلوب و بدون حضور در محل دنبال کرد. یک خبرنگار با بهره گیری از ابزار‌های دیجیتال و در بستر اینترنت می‌تواند به تیه گزارش پرداخته و وقایع و اخبار روز جهان را مخابره کند.

گرافیست:

شغل گرافیست یکی از مشاغل پولسازی است که ماهیت دورکاری دارد و یک گرافیست می‌تواند از تمام خلاقیت خود با استفاده از نرم افزار‌های گرافیک استفاده کند، ایده‌های خود را به تصویر بکشد، سفارش بگیرد و درآمدزایی کند.

کارشناس فناوری اطلاعات:

خانواده مشاغل فناوری اطلاعات مانند کارشناس IT از جمله مشاغلی هستند که قابلیت انجام از طریق دورکاری را دارند. این رشته شغل‌ها از قضا درآمد خوبی هم دارند و فرصت‌های شغلی بسیاری را می‌توان در خانواده مشاغل IT متصور شد.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی جماران (جی پلاس)

عناوین برگزیده