به گزارش میمتالز، اسدالله نیکسیرت روز سه شنبه، افزود: فرصتهای بسیاری برای توسعه و رشد اقتصادی کشور وجود دارد، اما در اصل باید فرصتی باشد که توجه مسوولان و کشور را به توان داخلی و بومی و داشتههای سرزمینی معطوف کند تا آنها از آن پتانسیل و امکانات به عنوان زیربنای توسعۀ اقتصادی بهره گیری کنند.
وی با اشاره به مزیتهای توسعه صادرات و نقش آن در رشد مثبت اقتصادی کشور، ارزآوری را تنها یکی از نتایج این مهم دانست و اظهار داشت: برای رسیدن به جایگاه مطلوب در اقتصاد، باید در مرحله اول تمام پتانسیلهای موجود شناسایی شده و و سپس در امور مربوطه به کار گرفته شود.
نیکسیرت با انتقاد از عدم استفاده از پتانسیلها و امکانات موجود در کشور و همچنین ناتوانی در بهره گیری از فرصتها و موقعیت کشورهای همسایه برای افزایش مبادلات اقتصادی، افزود: متاسفانه این فرصتها به راحتی در حال از دست رفتن هستند چرا که همچنان مسوولان برای رفع نیازهای موجود، نگاه به بیرون از مرزهای کشور دارند.
این کارشناس اقتصادی، توسعه صادرات و تجارت خارجی را موجب تولید ثروت دانست و افزود: توسعه صادرات علاوه بر بهبود فضای کسب و کار و رفع بیکاری عامل پیشرفت جامعه محسوب میشود.
نیکسیرت ادامه داد: اولین گام برای بهرهگیری بهینه از امکانات و منابع طبیعی موجود در کشور، اصلاح مقررات، دستورالعملها و بخشنامههاست که متأسفانه روند آنها به گونهای است که نه تنها مسیر را تسهیل نمیکنند بلکه خود، موانع بزرگی را سر راه صادرات ایجاد کردهاند.
این فعال اقتصادی پایین بودن دستمزد نیروی انسانی را یکی از مزایای موثر در توسعه صادرات و تولید دانست و اظهار داشت: دستمزد نیروی انسانی به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در قیمت تمامشدۀ محصولات، در ایران بسیار پایینتر از میانگین و متوسط جهانی است. در حالی که امروزه یک کارگر در ایران ماهانه ۲۰۰ دلار حقوق دریافتی میکند این رقم، دستمزد تنها دو روز یک کارگر در کشورهای توسعهیافته است.
نیک سیرت در انتها تاکید کرد: لازم است برای رشد و توسعه صادرات، به رفع سریع مشکلات و فرماندهی واحد این حوزه توجه بیشتری کرده و در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهیم.