تاریخ: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۵۴
بازدید: ۲۲۹
کد خبر: ۲۳۵۵۷۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیر مالی شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام کرد

افزایش ۲۰۰هزارمیلیارد ریالی سرمایه «ملی صنایع مس»

افزایش ۲۰۰هزارمیلیارد ریالی سرمایه «ملی صنایع مس»
‌می‌متالز - تقاضای افزایش سرمایه شرکت ملی صنایع مس ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین افزایش سرمایه فعلی تاریخ بورس ایران مورد موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفت. مدیر مالی شرکت ملی صنایع مس ایران در این‌باره عنوان کرد: برای نخستین‌بار شرکت مس از لحاظ سرمایه، بزرگ‌ترین سرمایه را در بین تمام شرکت‌های بورسی خواهد داشت.

به گزارش می‌متالز، امیدعلی معیری با بیان اینکه در اجرای قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران (مصوب آذر ۱۳۸۴) تقاضای افزایش سرمایه و انتشار سهام جدید شرکت ملی صنایع مس ایران در این سازمان مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: در همین راستا، بر اساس رسیدگی انجام شده مواردی حاکی از مغایرت با قوانین و مقررات مربوطه در انتشار سهام ملاحظه نشده است و افزایش سرمایه شرکت مس با رعایت قوانین و مقررات مربوطه از نظر سازمان بورس و اوراق بهادار بلامانع اعلام شد.

مدیر مالی شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه سرمایه فعلی شرکت ملی صنایع مس را ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تعداد سهام قابل انتشار ۲۰۰ میلیارد سهم به ارزش اسمی هر سهم هزار ریال و مبلغ افزایش سرمایه ۲۰۰ هزار میلیارد ریال است.

به گفته معیری، منبع این تامین سرمایه ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی از محل سود انباشته شرکت ملی مس خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه این افزایش سرمایه با هدف تامین بخشی از منابع موردنیاز برای تکمیل طرح‌های توسعه‌ای شرکت و اصلاح ساختار مالی انجام می‌گیرد، گفت: این در حالی است که در خصوص برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده برای تصویب افزایش سرمایه و اجرایی کردن آن رعایت قوانین و مقررات سازمان خصوصی‌سازی ضروری است.

مدیر مالی شرکت ملی صنایع مس ایران تاکید کرد: با توجه به افزایش سرمایه، اصلاح ساختار مالی و میسر شدن امکان تامین مالی پروژه‌های مس، شرکت مس برای رشد تولید پایدار آمادگی کامل دارد.

معیری افزود: این امر به افزایش سودآوری منجر شده و می‌توان به سهامداران نوید داد که در بلندمدت در یک سرمایه‌گذاری بنیادی و قوی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

اقدامات مطلوب شرکت ملی مس در حوزه اکتشاف

شرکت مس یکی از شرکت‌های بزرگ است و طی دو سال اخیر عملکرد خوب و جدیدی به‌ویژه در حوزه اکتشافات انجام داده است.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه این شرکت در حوزه تکمیل زنجیره تولید نیز شیب ملایم و رو به رشدی داشته است، تاکید کرد: شرکت ملی مس در زمینه صادرات نیز با توجه به تحریم‌ها می‌تواند نمره قبولی دریافت کند که همه این موارد جزو محسنات و مزایای شرکت مس محسوب می‌شود.

ابراهیم جمیلی با تاکید بر ضرورت کمک شرکت مس به واحد‌های بخش خصوصی در مقیاس‌های کوچک و متوسط گفت: به عقیده من در این مسیر شرکت ملی صنایع مس ایران باید یک مسوولیت تاریخی را برعهده بگیرد.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در ادامه افزود: اگر شرکت ملی مس بتواند به عنوان لیدر، چه از نظر فنی و چه از نظر اکتشاف و چه از نظر تولید به واحد‌های کوچک و متوسط مقیاس کمک کند؛ در واقع به صنعت مس کشور خدمات خوبی ارائه داده است. بزرگ‌ترین حسن مدیرعامل کنونی شرکت مس این است که از تیم موجود در صنعت مس به خوبی استفاده کرده است.

جمیلی همچنین گفت: قبول داریم که شرکت مس در بورس است و تعداد زیادی سهامدار دارد که باید پاسخگوی آن‌ها باشد، اما به‌دلیل اینکه شرکت «ملی» مس است؛ باید در سیاست‌های اصلی صنعت مس صاحب‌نظر باشد.

رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران در ادامه پیشنهاد کرد: شرکت مس در تشکل‌های صنعتی- معدنی حضور فعال‌تری داشته باشد. جمیلی در این‌باره خاطرنشان کرد: شرکت مس بهتر است در کنار سایر تشکل‌ها قرار بگیرد و بتواند در سیاستگذاری‌ها و ریل‌گذاری‌ها حضور فعالی داشته باشد.

وی در ادامه گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران را شرکت موفقی می‌دانم؛ چه در ابعاد تولید، چه در ابعاد صادرات، چه در حضور در بازار سرمایه و چه در گسترش واحد‌های تولیدی که طی این مدت به بهره‌برداری رسیده است.

جمیلی با ابراز امیدواری از اینکه این روند ادامه داشته باشد و نگاه به صنایع پایین‌دستی مس تقویت شود، گفت: در این صورت ارزش‌افزوده بیشتری را نسبت به دوره‌های قبل شاهد خواهید بود.

وی مدیرعامل شرکت مس را یکی از افراد شناخته‌شده و دارای اهلیت این صنعت دانست و گفت: سعدمحمدی در مدیریت‌های قبلی هم که مسوولیت داشته؛ نشان داد که مدیر توانمندی است. در دوره فعلی نیز شاهد این هستیم که طرح‌های خوبی توسط وی به بهره‌برداری رسیده است.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: بزرگ‌ترین حسن مدیرعامل کنونی شرکت مس این است که از تیم موجود در صنعت مس به خوبی استفاده کرده است. وی افزود: در هیچ دوره‌ای در صنعت مس شاهد این نبودیم که مثل دوره دکتر سعدمحمدی از نیرو‌های داخلی به خوبی استفاده شود. به گفته جمیلی، مدیرعامل کنونی شرکت توانسته به نیرو‌ها کمک کند و در راستای ارتقای آن‌ها بکوشد. بالطبع، یکی از خصوصیات خوب هر مدیری این است که اهلیت کاری داشته باشد.

در همین راستا شناخت دکتر سعدمحمدی از معدن، اکتشاف و بهره‌برداری از جمله ویژگی‌های وی است.

جمیلی در ادامه چشم‌انداز صنعت مس را چنین ارزیابی کرد: صنعت مس در دنیا در حال پیشرفت است. البته نباید احساس کنیم که این پیشرفت فقط متعلق به کشور ماست.

وی گفت: یکی از کار‌هایی که در کشور باید انجام دهیم، این است که ببینیم در این منطقه چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است. همچنین ببینیم کشور‌های منطقه چه سرمایه‌گذاری‌هایی در این حوزه انجام داده‌اند.

جمیلی گفت: باید دید جایگاه امروز کشور ما در حوزه صنعت و معدن در منطقه با جایگاه ۱۰ سال ما چقدر تفاوت داشته است.

وی تاکید کرد: به عقیده من صنعت مس باید با توجه به طرح‌هایی که در دست اقدام دارد، حتما در نظر بگیرد که در منطقه چه اتفاقاتی روی می‌دهد. این در حالی است که ما بیشترین سرمایه‌گذاری را در صنایع پایین‌دستی مس داشته باشیم تا بتوانیم ارزش‌افزوده بیشتری را در این بخش ایجاد کنیم.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: نباید فقط به تولید کاتد مس تکیه کنیم؛ بلکه باید به سایر محصولاتی که از فلز مس به‌دست می‌آید نیز توجه کنیم.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده