به گزارش میمتالز، «سیدرضا فاطمی امین» افزود: سامانه جامع تجارت یکی از بزرگترین و مهمترین پروژههای دولت الکترونیک است و تاکید رئیسجمهور از ابتدای دولت سیزدهم بر نهایی سازی و تکمیل این سامانه بوده است.
وزیر صمت با بیان اینکه یکی از دستگاههایی که باید به این سامانه متصل میشد، گمرک است، ادامه داد: اتصال گمرک به سامانه جامع تجارت آغاز شده و ۱۴ اقدام از ۷۰ اقدام مورد نظر مربوط به گمرک جمهوری اسلامی ایران است.
فاطمی امینی با بیان اینکه ۳۰ دستگاه هم اکنون به سامانه جامع متصل شدهاند، تصریح کرد: راهداری، گمرک، بانک مرکزی و وزارت بهداشت اکنون به سامانه متصل هستند.
وی با بیان اینکه پنج میلیون درخواست روزانه توسط تاجران، بازرگانان و فعالان اقتصادی درون این سامانه دریافت میشود، اضافه کرد: ۶۰۰ هزار استعلام از بیرون وزارت صمت و ۸۰۰ هزار استعلام در داخل وزارت صمت روزانه در بستر این سامانه انجام میشود.
وزیر صمت افزود: سامانه جامع تجارت نمونه بارز و پیشرفته حکمرانی و تحول گسترده در محیط کسب و کار، شفافیت، ارائه خدمات و اعمال حاکمیت است.
فاطمی امین تنظیم بازار، کنترل قاچاق و کنترل کالای تقلبی را از کارکردهای این سامانه دانست و گفت: سامانه همتا از زیرمجموعهها و نمونههای این سامانه در حوزه موبایل است.
وی ادامه داد: تا پیش از راه اندازی این سامانه (همتا) ۹۰ درصد موبایل کشور قاچاق بوده که با راه اندازی همتا تا ۱۴ هزارمیلیارد تومان درآمد سالانه گمرکی برای دولت ایجاد شد.
وزیر صنعت بیان کرد: با استفاده از سامانه جامع تجارت کارتهای بازرگانی جعلی حذف میشود، دخالت انسانی کاهش خواهد یافت. این سامانه نویدبخش اقتصادی پویا در اوایل سال آینده خواهد بود.