تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۹:۵۷
بازدید: ۱۹۲
کد خبر: ۲۳۷۷۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
تراز عرضه و تقاضای مفتول آلومینیومی در نواحی مختلف

تداوم کسری عرضه مفتول آلومینیومی در آمریکا و مازاد عرضه در خاورمیانه

می متالز - با توجه به اینکه توسعه ظرفیت‌های تولید مفتول آلومینیومی در جهان، وابستگی زیادی به میزان دسترسی به شمش اولیه دارد و میزان مصرف آن برای تولید سیم و کابل، عموما در واحدهای صنعتی یکپارچه (عموما واحدهای تولیدکننده، خود مصرف‌کننده مفتول هستند) رخ می‌دهد، مهم‌ترین عاملی که سبب عقب ماندن یا حتی یپشی گرفتن عرضه از تقاضا در نواحی مختلف می‌شود، میزان دسترسی به شمش‌های اولیه است. با در نظر داشتن این امر، می‌توان کسری عرضه و یا مازاد آن را در نواحی مختلف برای آینده کوتاه‌مدت پیش‌بینی کرد.
تداوم کسری عرضه مفتول آلومینیومی در آمریکا و مازاد عرضه در خاورمیانه

به گزارش می متالز، نمودار 1، مقدار تراز عرضه و تقاضای مفتول آلومینیومی را در برخی از نواحی نشان می‌دهد. طی سال‌های گذشته، منطقه اروپای غربی همواره از واردکنندگان مفتول آلومینیومی بوده است؛ کسری عرضه در این بازار در سال 2007 از 200 هزار تن فراتر رفت و به بیشترین مقدار در طول دوره مورد بررسی رسید. هر چند که پس از آن از کسری عرضه در این بازار کاسته شد، اما همچنان در سال‌های اخیر حدود 100 هزار تن کسری عرضه مفتول داشت. با توجه به اینکه عموما واحدهای مفتول‌سازی آلومینیوم در ظرفیت‌های کمتر از 100 هزار تن احداث می‌شود، انتظار نمی‌رود که کسری عرضه مفتول در بازار اروپای غربی طی سال‌های آتی از بین برود. از این رو این منطقه می‌تواند جزو بازارهای مهم صادراتی تولیدکنندگان باشد.

از بین نواحی مختلف تولیدکننده مفتول، خاورمیانه به‌واسطه بحرین، بزرگ‌ترین صادرکننده مفتول آلومینیومی جهان، بیشترین مازاد عرضه مفتول را در سال‌های اخیر داشته است. جهش مازاد عرضه این محصول در منطقه خاورمیانه که به سال 2010 بازمی‌گردد، عمدتا ناشی از افزایش صادرات ترکیه و بحرین بوده است. با این حال پس از آن، مازاد عرضه این منطقه که در سال 2015 به زیر 50 هزار تن کاهش یافت، در سال‌های 2016 و 2017 با افزایش قیمت‌ها و متعاقبا رشد صادرات، افزایش پیدا کرد و تا نزدیکی 150 هزار تن رسید. البته ناگفته نماند که بخشی از این رشد نیز مرهون راه‌اندازی ظرفیت‌های جدیدی پس از سال 2015 بوده است که در این بین می‌توان به واحد جدیدی در عربستان سعودی اشاره کرد که شرکت میدال در سال 2015 با ظرفیت 15 هزار تن احداث کرد. با این حال، این منطقه در کشورهایی همچون عمان و ایران نیز، با مازاد ظرفیت مفتول مواجه است که خود می‌تواند محرکی برای تداوم صادرات از این منطقه طی سال‌های آتی باشد.

بازار مفتول در آمریکای شمالی و چین نیز عموما در نزدیکی تراز قرار داشته است و در برهه‌هایی با کمی کسری و در برهه‌هایی نیز با مازاد عرضه مواجه بوده‌است. گفتنی است که در طول نیمه ابتدایی سال 2012، تعطیلی دو سوم از ظرفیت واحد ذوب آلما با ظرفیت 438 هزار تن در کانادا به‌دلیل اعتراضات کارگری که از تأمین‌کنندگان مهم شمش‌های اولیه آلومینیوم برای مفتول‌سازان ناحیه شمالی ایالات متحده بود، سبب کاهش تولید مفتول و متعاقبا کسری در بازار این منطقه شد. هر چند که پس از رفع و پایان این اعتراضات، بازار این منطقه دوباره به حالت تراز نسبی خود بازگشت، ولی در سال‌های 2016 و 2017، به‌دلیل تعطیلی ظرفیت‌های ذوب در ایالات متحده و کاهش دسترسی به شمش‌های اولیه، بار دیگر این منطقه دچار کسری عرضه شد؛ به‌طوری که در سال 2017 این میزان از کسری، به بیشینه چند ساله رسید. با توجه به اقدامات اخیر دولت آمریکا و افزایش تولیدات آلومینیوم اولیه در این منطقه در کنار افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در زمینه زیرساخت‌ها، انتظار می‌رود که از کسری عرضه در این بازار طی سال‌های آتی کاسته شود؛ اما چون راه‌اندازی مجدد ظرفیت‌های ذوب به‌طور کامل دور از انتظار است، کسری عرضه همچنان در این بازار باقی خواهد ماند.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت