تاریخ: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۷:۰۴
بازدید: ۳۱۲
کد خبر: ۲۳۹۴۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو:

مبادلات بانکی مشکل‌ساز است/ تحریم‌ها کمترین آسیب را به چادرملو داشت

می متالز - مدیر امور مالی و اقتصادی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: با تدابیر اندیشیده شده در زمینه خرید ماشین‌آلات و مواد اولیه مورد نیاز خارجی، چادرملو متحمل کمترین آسیب‌ها از تحریم شده است.
مبادلات بانکی مشکل‌ساز است/ تحریم‌ها کمترین آسیب را به چادرملو داشت

به گزارش می متالز، محمود سیدی در مورد تاثیر نوسان نرخ ارز بر روند فعالیت‌های شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اظهار داشت: تغییرات نوسان نرخ ارز در نوسان بهای تمام شده کالای فروش رفته مؤثر خواهد بود و این تغییرات با توجه به ترکیب هزینه‌های شرکت به طور عمده، بر هزینه تأمین مواد اولیه کمکی شمش فولاد و قطعات و لوازم یدکی با منشاء تأمین کننده خارجی، تأثیر خواهد گذاشت.

وی بیان کرد: مدیران شرکت چادرملو در حد امکان، پوشش تاثیرات نوسان نرخ‌های ارزی را در برنامه‌های شرکت پیش‌بینی کرده‌اند و تمام تلاش شرکت برای استفاده از تخصیص ارز در قالب سیاست‌های جاری بانک مرکزی معمول شده است.

سیدی ادامه داد: البته تداوم تحقق خریدهای خارجی علاوه بر مشکل افزایش نرخ ارز، با چالش عدم دسـترسی به مبادلات معمول بین المللی بانکی نیز مواجه است.

مدیر امور مالی و اقتصادی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو افزود: خوشبختانه با تمهیدات پیش‌بینی شده، قبل از آغاز تحریم‌های جدید، شرکت توانسته است با تامین به موقع قطعات و لوازم یدکی پر مصرف خارجی، تا حدی اثرات منفی تحریم ها را در کوتاه مدت کاهش دهد.

سیدی یادآور شد: مقدار موجودی‌های فعلی قطعات و لوازم یدکی پر مصرف خارجی به میزان دو سال مصرف ماشین آلات و تجهیزات معدن، کارخانه های تولید کنسانتره، گندله  آهن اسفنجی و فولاد را تامین و از این لحاظ شرکت در حاشیه امنیت نسبی قرار دارد.

وی در پاسخ به این سئوال که تاثیر نوسانات نرخ ارز بر قراردادهای خارجی برای تامین مواد اولیه چگونه بوده است، افزود: تمامی مواد اولیه مورد نیاز تولید محصولات از زنجیره تولیدی درون شرکت تامین می‌شود و به این لحاظ شرکت هیچگونه وابستگی به تامین مواد اولیه خارجی برای تولید محصولات خود ندارد اما تهیه و تامین الکترود گرافیتی و بخشی از فرو آلیاژها و آجر نسوز که فاقد تولید کننده داخلی هستند، باید از تامین کنندگان خارجی خریداری شود.

سیدی ادامه داد: به همین منظور تمهیدات لازم برای تامین یک ساله موارد یاد شده به عمل آمده است و طبیعی است که تدوام تامین این قبیـل مواد مصـرفی در آینـده، منوط به برقراری تسهیـلات مرتبط با تعامـلات بانکی بین‌المللی بوده و شرکت موضوع تامین این موارد  را از سایر تامین کنندگان خارجی که متاثر از تحریمهای آمریکا نیستند، پیگیری می‌کند.

مدیر امور مالی و اقتصادی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در مورد اثرات تحریم ها بر صنعت فولاد نیز گفت: عمده محصول کنسانتره تولیدی شرکت چادرملو(پس از تامین کنسانتره مورد نیاز کارخانه گندله سازی و تبدیل به محصولات واسطه ای نظیر گندله، آهن اسفنجی و محصول نهایی فولاد) به همراه گندله تولیدی مازاد بر نیاز تولید آهن اسفنجی به شرکتهای فولادی داخل کشور عرضه می شود.

وی افزود: تقاضای موثر از سوی شرکت‌های فولادی داخلی در صورت استمرار فعالیت، عرضه محصولات کنسانتره و گندله این شرکت را پوشش خواهد داد.

سیدی اضافه کرد: تقاضای فولاد برای مصرف داخل کشور، بخش بزرگی از ظرفیت نصب شده تولید فولاد را به خود اختصاص می دهد و تولید ظرفیت فولاد مازاد بر تقاضای داخلی در صورتی که محدودیت‌های تحـریم مدیریت شود، قابل عـرضه به بازارهای خارج از کشور خواهد بود.

عناوین برگزیده