تاریخ: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۵۳
بازدید: ۱۰۴۵
کد خبر: ۲۳۹۵۴۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

چشم انداز عرضه و تقاضای فولاد چین در سال ۲۰۲۲

چشم انداز عرضه و تقاضای فولاد چین در سال ۲۰۲۲
‌می‌متالز - وعده اخیر چین برای ایجاد ثبات در روند رشد اقتصادی آن اولویت اصلی سال ۲۰۲۲ این کشور می‌باشد و خبر هفته گذشته مربوط به کاهش نسبت ذخیره احتیاطی بانک‌ها نزد بانک مرکزی چین نشانگر کاهش سختگیری در سیاست‌های پولی این کشور در سال ۲۰۲۲ می‌باشد انتظار می‌رود سیاست‌ها در بخش عرضه و تقاضای فولاد هر دو سختگیری‌های کمتری داشته باشد تا رشد اقتصادی پایداری را به دنبال داشته باشد.

به گزارش می‌متالز، هفته گذشته بانک مرکزی چین اعلام کرد که نسبت ذخیره احتیاطی بانک‌ها را تا ۰.۵ واحد کاهش داده و نرخ بهره را برای اعطای وام به بانک‌های محلی و کوچک ۰.۲۵ درصد کاهش داد.

کارشناسان معتقدند در کنار این سیاست‌های پولی، لازم است بازار مسکن چین هم رشد سالمی داشته باشد تا روند رشد تقاضا نیز منطقی و واقعی باشد. چرا که بازار مسکن چین بزرگترین مصرف کننده فولاد آن بوده و ۳۰ درصد مصرف فولاد چین را به خود اختصاص داده است.

از طرفی سیاست‌های مالی پیشگیرانه به بهبود زیرساخت‌ها کمک می‌کند، این بخش امسال به دلیل کمبود بودجه با مشکلاتی مواجه شد. در کنار تولیدات مرتبط با ساخت و ساز، بخش مسکن و زیرساخت‌ها می‌توانند بیش از ۷۰ درصد از مصرف فولاد چین را تامین کنند. با این حال، هر اقدامی برای تسهیل تامین مالی بخش مسکن تنها برای جلوگیری از خطر یک بحران بدهی بزرگ است و نمی‌توان به عنوان بخشی از برنامه‌های دولت برای رونق اقتصادی به آن نگاه کرد. در نتیجه، سرمایه‌گذاری چین در بخش مسکن و تقاضای فولاد آن احتمالا در سال ۲۰۲۲ کاهش می‌یابد، اما میزان آن به مداخلات دولت بستگی دارد.

برخی معتقدند انتظار می‌رود تعداد پروژه‌های زیرساختی وابسته به فولاد مانند جاده‌ها، راه‌آهن‌ها و پل‌ها در سال ۲۰۲۲ حرکت صعودی ملایمی داشته باشند، زیرا بخش بزرگی از حمایت مالی دولت در سال آینده به پروژه‌هایی اختصاص می‌یابد که کمتر به فولاد وابسته اند و بیشتر مربوط به معیشت مردم است از جمله کشاورزی، آموزش و حمل و نقل.

به نظر تحلیلگران، برای اطمینان از اینکه قیمت فولاد به فشار‌های تورمی شدت نمی‌دهد و برای محافظت از اشتغال، در کوتاه مدت ممکن است صنعت فولاد چین با کاهش بیشتر تولید فولاد یا محدودیت‌های بیشتر در صادرات مواجه شود. در واقع برخی انتظار دارند تولید فولاد چین نیمه نخست سال آینده نسبت به نیمه دوم سال ۲۰۲۱ بهبود یابد. کاهش تولید نمیه دوم امسال چین کمی از برنامه‌های قبلی جدی‌تر بود و انتظار می‌رود سال آینده سخت گیری‌ها کمتر شود. دولت مرکزی چین ملزم به حفظ تولید فولاد خام این کشور در سال ۲۰۲۱ در سطح سال ۲۰۲۰ بوده، اما ظاهرا تولید واقعی در سال ۲۰۲۱ احتمالا ۳۰ میلیون تن کمتر از سال ۲۰۲۰ خواهد بود.

مازاد عرضه احتمالا در بازار داخلی فولاد چین در سال ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت، به ویژه در نیمه اول سال، اما هرگونه کاهش سخت گیری‌ها که از دسامبر شروع شود، مدتی طول می‌کشد تا به مصرف کنندگان نهایی فولاد مانند بخش مسکن برسد.

با این حال، قیمت‌ها و حاشیه سود فولادسازان با کاهش قیمت مواد اولیه و بهبود نقدینگی بازار حمایت می‌شود، که تجار را تشویق به ذخیره مجدد کالا در انبار‌ها می‌کند و بازار را قادر می‌سازد تا موجودی بیشتری داشته باشد.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین