به گزارش می متالز، علی صحرائی در آستانه دوازدهمین سالروز تاسیس بورس با تاکید بر تلاش هیاتمدیره در راستای بسترسازی و تجهیز سرمایههای خرد و کلان، مهمترین اهداف بورس را تشریح کرد. هدایت منابع به سمت بنگاههای بخش خصوصی، بهرهبرداری از ویژگی سپر تورمی ابزارهای مالی در اقتصاد، زمینهسازی مناسب برای رشد و توسعه اقتصادی کشور، گسترش خدمات در تالارهای منطقهای، جذب سرمایهگذاران بینالمللی و همچنین ارتقای سامانه معاملات از مهمترین موارد مطرح شده از سوی مدیرعامل شرکت بورس بود.
صحرایی تصریح کرد: بورس تهران در راستای حمایت از حقوق سرمایهگذاران با ساماندهی، حفظ و توسعه بازاری شفاف، منصفانه و کارآ از طریق انتشار بهموقع اطلاعات و برقراری فرصتهای برابر برای دسترسی به سامانههای معاملاتی، بازاری پویا و نقدشونده را فراهم آورده است.
به گفته وی بورس تهران با ۱۲ سال تلاش مستمر و به پشتوانه نیمقرن تجربه بورس در ایران، گامهای بلندی برای تعالی اقتصاد ایران برداشته و یکی از متنوعترین و در دسترسترین بازارهای هدف برای سرمایهگذاران با نگرشهای مختلف ریسک و بازده است. به یمن دوازدهمین سالروز تشکیل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، برنامههای توسعه مدنظر برای آینده بورس را با فعالان بازار در میان میگذارم.
صحرایی با اظهار این مطلب که اولویت اصلی بورس تهران، افزایش تامین مالی است، گفت: بر این اساس تلاش میکنیم سهم بازار سرمایه در تامین مالی بنگاههای بخش خصوصی و دولت از طریق تسهیل و تسریع فرآیند تامین مالی و بازنگری در برخی از دستورالعملها و رویهها ارتقا یابد. از سوی دیگر بر این باوریم که فراهم آوردن بستری مناسب برای هدایت و جذب نقدینگی با تنوع در ابزارهای معاملاتی بازارهای سهام، بدهی، اختیار معامله و آتی، به افزایش عمق بازار و تامین مالی کمک شایانی خواهد کرد.
همچنین بازنگری مستمر زیرساختارها در راستای افزایش نقدشوندگی نقش موثری را ایفا میکند. به گفته صحرائی، همچنین با گسترش خدمات در تالارهای منطقهای و توجه به مسوولیتهای اجتماعی، تامین زیرساخت و تسهیل امکان ورود به بازار بهصورت غیرمستقیم، گامهای اساسی در جهت توسعه فرهنگ سرمایهگذاری و تشویق شرکتها برای پذیرش در بورس برداشته خواهد شد. به این ترتیب بورس تهران قصد دارد با افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه در سراسر ایران با دورنمایی روشن و توسعهای پایدار، به اولویت اول سرمایهگذاران تبدیل شود.
وی اظهار کرد: بر این باوریم که سه محور بهبود مستمر و توانمندسازی بورس در راستای تقویت وظایف نظارتی بهویژه در بخش ناشران، رسیدگی بیشتر به وظایف کارگزاران و نظارت بر معاملات، منجر به افزایش اثربخشی و کارآیی فرآیندهای نظارتی خواهد شد.
ضمن اینکه اعتقاد داریم باید با اجرای دقیق اصول حاکمیت شرکتی و ترویج اصول اخلاق حرفهای، به ترسیم بازاری پیشرو و اثرگذار در عرصه اقتصاد ایران یاری رسانیم. صحرائی جذب سرمایهگذاران بینالمللی را از دیگر برنامهها عنوان کرد و گفت: بر همین مبنا از ظرفیت تفاهمنامه با بورسهای بینالمللی و عضویت در نهادهای جهانی بهرهبرداری خواهد شد. به گفته وی ارتقای سامانه معاملات باهدف افزایش توان پذیرش و عرضه ابزارهای متنوع و مدرن نیز یکی دیگر از برنامههای مهم توسعهای بورس تهران است.