تاریخ: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۸:۴۴
بازدید: ۲۷۱
کد خبر: ۲۴۲۰۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس عنوان کرد؛

ابزارهای مالی بورس کالا، دوای درد التهاب قیمت کالاها

می متالز - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است که نوسانات اخیر نرخ ارز و ایجاد تلاطمات قیمتی در بازار کالاها، باعث شد تا نیاز به ابزارهای پوشش ریسک قیمتی بیش از هر زمان دیگری در اقتصاد احساس شود. از این رو توجه به ابزارهای مالی بورس کالا برای ایجاد اطمینان خاطر برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالاها، امری ضروری به شمار می رود.
ابزارهای مالی بورس کالا، دوای درد التهاب قیمت کالاها

به گزارش می متالز، سید مهدی مقدسی اظهار کرد: بورس های کالایی، بستری شفاف و محل تلاقی عرضه و تقاضا هستند که علاوه بر کشف قیمت منصفانه و ایجاد شفافیت در دادوستدها، امکان پوشش ریسک های مربوط به نوسان قیمت ها را از طریق ابزارهای مالی فراهم می کند.

به گفته مقدسی، بورس‌های کالایی به عنوان یکی از ابزارهای اقتصادی مهم در دنیای امروز به شمار می‌روند، به طوری که قیمت بسیاری از کالاهای اساسی موجود در دنیا، در بورس‌های کالایی کشف می‌شود؛ در واقع در این مکانیسم، حجم عرضه و تقاضای خرید برای یک کالا و بودن و یا نبودن متقاضیان خرید، موجب تعیین قیمت آن خواهد شد.

 

هدایت سفته بازان به معاملات کاغذی

وی افزود: علاوه بر این، بورس‌های کالایی با انتشار اوراق گوناگون و استفاده از بازارهای مالی مانند معاملات آتی و آپشن، این امکان را فراهم می‌آورند تا به جای اینکه سفته‌بازان حاضر در بازار، کالا را به صورت فیزیکی مورد معامله قرار دهند، ریسک معاملات را به بازارهای مالی معطوف کرده و برای سود بردن از نوسان قیمت‌ها به این بازارهای غیر فیزیکی مراجعه می‌کنند.

این نماینده مجلس گفت: می‌توان با فراهم کردن امکان راه‌اندازی بازارهای معاملات آتی و آپشن برای برخی کالاها، ریسک بازار و فعالیت‌های سفته بازی را از بازار فیزیکی، جذب بازارهای مالی بورس کالا کرد؛ به عبارتی کسانی که می‌خواهند از نوسانات قیمت یک محصول سود ببرند به جای اینکه خود کالا را ذخیره و انبار کنند و موجب کمیابی محصول در بازار شوند، در بازار آتی و آپشن حضور پیدا کنند و اوراق کالاها را مبادله کنند.

 

لزوم عرضه مستمر و حداکثری محصولات در بورس

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: عرضه محصولات مختلف در بورس کالا، این فرصت را به واحدهای تولیدی صنایع مختلف می دهد تا در یک فضای رقابتی و سالم و به دور از واسطه گری اقدام به خرید و فروش محصولات خود کنند.

وی افزود: بورس کالا برای واحدهای تولیدی و مصرف کنندگان واقعی کالاها ابزارهای مالی متنوعی را در اختیار دارد که به کمک این ابزارها و در صورت عرضه مستمر و حداکثری محصولات در بورس کالا، ضمن تامین مالی تولیدکننده، مواد اولیه مورد نیاز مصرف کنندگان واقعی بدون مشکل در اختیار آنها قرار می گیرد.

به گفته مقدسی، طی سال های گذشته عرضه انواع محصولات پتروشیمی و فلزی در بورس کالا توانسته باعث کشف قیمت و شفافیت در معاملات آنها شود که این امر به نفع تولید کنندگان این صنایع بوده است.

مقدسی با اشاره به اینکه براساس منطق اقتصادی، معاملات زنجیره تولید به منظور ایجاد صرفه اقتصادی برای طرفین معامله در بورس کالا صورت گیرد، اظهار داشت: بورس یک اتاق شیشه ای است که عملکرد آن شفاف بوده و با واقعی شدن قیمت ها در این بستر شفاف، سود واقعی به تولیدکنندگان خواهد رسید، اما در طرف مقابل در بازارهای خارج از بورس، شفافیتی وجود ندارد و واسطه ها حرف اول را در این مبادلات می زنند، از این رو تمرکز معاملات کالاها در بورس کالا از فاکتورهای رسیدن به سلامت اقتصادی به شمار می رود.

عناوین برگزیده