به گزارش میمتالز، علی صالح آبادی در مراسم امضای تفاهمنامه تامین مالی زنجیرهای میان وزارت صمت و ۷ بانک عامل با بیان این مطلب، افزود: تامین مالی زنجیرهای اتفاقی تحولی در تولید و اقتصاد است که وزارت صمت نقش پررنگی در این خصوص دارد.
وی در خصوص مزیتهای این نوع تامین مالی بیان کرد: کاهش نیاز بنگاهها به نقدینگی و کاهش فشار به سیستم بانکی از اثرات و مزیتهای اجرای این طرح خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی در این خصوص گفت: در این راستا بنگاهها به جای تمرکز صرف به نقدینگی از ابزارهای اعتباری استفاده مینمایند و فرآیند تامین مالی تسهیل خواهد شد.
صالحآبادی همچنین تصریح کرد: در راستای فرآیند هدایت اعتبارها، منابع بانکی به جای سوق داده شدن به سمت فعالیتهای غیرمولد به سمت فعالیتهای تولیدی و مولد حرکت خواهند کرد و انحراف از منابع را دیگر نخواهیم داشت.
وی همچنین کاهش مطالبات غیرجاری بانکها را از دیگر اثرات این تامین مالی دانست و تاکید کرد: هزینه تمام شده محصول تولیدی نیز در این راستا کاهش مییابد.
ربیس کل بانک مرکزی در خصوص استعلام صورتحسابهای الکترونیکی از سامانه جامع تجارت، نیز گفت: این استعلام مبنای اعتبار سنجی بانکها میشود، زیرساختهای لازم فراهم شده است، ابلاغیهها ارسال گردیده است و این موضوع کار مشترکی میان وزارتخانههای صمت، اقتصاد، بانک مرکزی و بانکهای عامل بوده است.
صالح آبادی همچنین به زنجیرهای که شامل تامین مالی زنجیره میشود، اشاره کرد و افزود: این زنجیره در ابتدا شامل زنجیره فلزات، ساختمان، خودرو، لوازم خانگی، ماشین آلات و تجهیزات، صنایع غذایی و محصولات پتروشیمی است که البته تداوم و ارتقا خواهد یافت.
وی این موضوع را شروع خوبی در تولید و اقتصاد دانست و گفت: اتفاق خوبی در تولید رقم میخورد که نقش وزارت صمت و تعاملات آن در این راستا پررنگ است.
گفتنی است مراسم امضای تفاهمنامه تامین مالی زنجیرهای میان وزارت صمت و ۷ بانک عامل با حضور علی آقا محمدی؛ رییس گروه اقتصادی معاونت بررسی دفتر مقام معظم رهبری، وزرای صمت و اقتصاد، رییس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانکها به میزبانی بانک مرکزی برگزار شد.
هفت بانک صادرات، ملت، تجارت، مسکن، پارسیان، ملی و صنعت و معدن این تفاهمنامه را امضا نمودند.
منبع: شاتانیوز