به گزارش می متالز، در دو روز پایانی هفته گذشته، نشست اوپک و چند کشور دیگر از جمله روسیه که فعالان بازار منتظر نتیجه آن بودند برگزار و در نهایت قرار شد از ابتدای سال جدید میلادی میزان عرضه از سوی این کشورها 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش یابد تا از شکلگیری مازاد عرضه جلوگیری شود. قیمت نفت پس از اعلام این تصمیم تا ۵ درصد بالا رفت؛ اما در پایان معاملات رشد قیمتها کمتر شد.
واقعیتهای مختلفی درباره افق بازار نفت وجود دارد و یکی از این واقعیتها، دشوارتر شدن پیشبینی وضعیت بازار در آینده است. در ماههای اخیر عوامل بیشتری بر بازار تاثیر گذاشتهاند و نیز نحوه تعامل تولیدکنندگان بزرگ نفت در حال تغییر است. در نتیجه انتظار میرود نوسان قیمتها در ماههای آینده بزرگ باشد.
برخی نهادهای تحلیلگر معتقدند متوسط قیمت نفت سال آینده بالاتر از ارقام کنونی است و برخی میگویند شرایط اقتصاد جهان به شکلی است که نباید انتظار داشت رشد محسوس در قیمتها مشاهده شود. در حال حاضر آمریکا، روسیه و عربستان نقشآفرینهای اصلی بازار نفت هستند؛ زیرا میزان بالایی نفت تولید میکنند و بر تولیدکنندگان دیگر اثرگذار هستند. روسیه در دو سال اخیر یعنی از زمان آغاز همکاری با اوپک در برنامه کاهش عرضه، نقش بزرگ تری در بازار نفت پیدا کرده و شاهد این ادعا این است که تصمیمگیری درباره میزان کاهش، روز جمعه و پس از موافقت مسکو صورت گرفت.
عربستان مایل است قیمت نفت به سمت ۸۰ دلار برود؛ اما ترامپ فشارهای قابل ملاحظهای بر این کشور وارد کرده تا از رشد قیمتها جلوگیری شود. از دید ترامپ قیمت نفت باید از ارقام کنونی پایین تر برود.
در مطلب حاضر نگاه تحلیلگران به بازار نفت پس از اجلاس اوپک مورد بررسی قرار گرفت:
راه دشوار پیشرو/ نیک کانینگهام
تهدید شیل در بازار/ کریستفر آلسی
اتفاق نظر در کانال 70 دلاری/ رابرت پرکینز
رفاقت دو رقیب قدیمی/ رونالد اسمیت