تاریخ: ۲۰ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۲۷
بازدید: ۷۰۶
کد خبر: ۲۴۴۳۹۱
سرویس خبر : انرژی

افزایش ۱۲۸‌درصدی درآمد‌های عملیاتی پتروشیمی کرمانشاه

افزایش ۱۲۸‌درصدی درآمد‌های عملیاتی پتروشیمی کرمانشاه
‌می‌متالز - درآمد‌های عملیاتی و بهای تمام شده صنایع پتروشیمی کرمانشاه نشان می‌دهد این شرکت در شش ماه نخست سال‌جاری به ترتیب با افزایش ۹۸ و ۱۵۴درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته روبه‌رو بوده است. انتشار صورت‌های مالی شش ماه نخست سال‌جاری صنایع پتروشیمی کرمانشاه (حسابرسی شده) همچنین نشان می‌دهد سود خالص این شرکت درشش ماه نخست امسال برابر با ۱۴ هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲۸درصد افزایش داشته است.

افزایش ۲۴۵‌درصدی میزان صادرات آمونیاک

به گزارش می‌متالز، از نکات قابل توجه در گزارش‌ها و صورت‌های مالی منتشر شده پتروشیمی کرمانشاه در کدال، افزایش ۲۴۵‌درصدی میزان صادرات آمونیاک است. میزان صادرات آمونیاک دوره شش ماهه سال جاری این شرکت برابر با ۱،۵۷۱ تن بوده که این میزان در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته (۴۵۵ تن) با افزایش ۲۴۵ درصدی روبه‌رو بوده است و این افزایش به همراه افزایش ۱۰۰‌درصدی نرخ جهانی این محصول باعث شده است میزان درآمد حاصل از صادرات آمونیاک این شرکت در دوره شش ماه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته با افزایش ۶۱۶ درصدی روبه‌رو شود. البته باید بیان کرد گرچه درآمد حاصل از فروش دیگر محصول صادراتی این شرکت (اوره) در شش ماه نخست سال نسبت به سال گذشته با افزایش ۸۵ درصدی روبه‌رو بوده است، اما میزان افزایش مقدار فروش این محصول در بازه زمانی مذکور کمتر از ۲ درصد بوده است.

در مورد فروش داخلی آمونیاک این شرکت نیز باید بیان کرد برخلاف افزایش صادرات این محصول، میزان فروش داخلی این محصول در بازه زمانی شش ماه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است، اما به لطف افزایش ۲۷۹‌درصدی نرخ فروش این محصول در بازار داخلی، میزان درآمد این شرکت از محل فروش داخلی آمونیاک با افزایش ۶۷‌درصدی روبه‌رو بوده است. در نهایت باید اشاره کرد میزان فروش داخلی اوره این شرکت در دوره شش ماه نخست سال جاری نسبت به دوره شش ماه نخست سال گذشته با افزایش ۶‌درصدی روبه‌رو بوده که به لطف افزایش نرخ بازار داخلی، به میزان ۱۲۱‌درصد درآمد‌های حاصل از فروش داخلی این محصول را برای این شرکت افزایش داده است. در جدول زیر به مقایسه میزان تعداد فروش و درآمد‌های حاصل از فروش شش ماه نخست سال جاری پتروشیمی کرمانشاه نسبت به دوره مشابه سال گذشته می‌پردازیم. اطلاعات موجود در این جدول از صورت‌های مالی و اطلاعات منتشر شده در سایت کدال استخراج شده است.

افزایش ۷۱‌درصدی سود عملیاتی پتروشیمی کرمانشاه

درآمد‌های عملیاتی پتروشیمی کرمانشاه در دوره شش ماه نخست سال جاری برابر با ۱۹ هزار و ۶۷۵ میلیارد ریال بوده که این میزان نسبت به دوره مشابه سال گذشته (۹ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال) با افزایش ۹۸‌درصدی روبه‌رو بوده است. بهای تمام شده این درآمد‌ها در این بازه زمانی برابر با ۶ هزار و ۴۰ میلیارد ریال بوده که نسبت به دوره مشابه سال ۹۹ با افزایش ۱۵۴‌درصدی روبه‌رو بوده است. در مورد افزایش بهای تمام شده درآمد‌های عملیاتی باید گفت که بخش عمده‌ای از آن ناشی از افزایش ۲۵۰‌درصدی در نرخ گاز خوراک بوده است به گونه‌ای که نرخ گاز خوراک برای هر نرمال متر مکعب در بازه زمانی شش ماه نخست سال ۹۹ به میزان ۷.۵۰۷ میلیارد ریال و در دوره شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به میزان ۲۶.۲۸۶ ریال بوده است. در مورد سایر در‌آمد‌ها و هزینه‌های عملیاتی این شرکت نیز باید اشاره کرد این دو عنوان نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش ۹۲ و ۵۶۴‌درصدی روبه‌رو بوده‌اند. در نتیجه با توجه به موارد ذکر شده، سود عملیاتی پتروشیمی کرمانشاه در دوره شش ماه نخست سال جاری برابر با ۱۱ هزار و ۷۳۱ میلیارد ریال بوده که این میزان نسبت به دوره مشابه سال گذشته (۶ هزار و ۸۶۳ میلیارد ریال) با افزایش ۷۱‌درصدی روبه‌رو بوده است.

افزایش در هزینه‌های مالی پتروشیمی کرمانشاه

هزینه‌های مالی پتروشیمی کرمانشاه در شش ماه نخست سال جاری به میزان ۱۴۴ میلیارد ریال بوده که این میزان نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۵۴‌درصد افزایش داشته و شرکت علت این افزایش را اخذ تسهیلات ریالی جدید از بانک‌ها اعلام کرده است. همچنین این شرکت بیان کرده با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای تولید و فروش شرکت و همچنین تامین مالی پروژه فاز دوم، در صورت ثبات نرخ سود تسهیلات انتظار می‌رود هزینه‌های مالی شرکت در سال ۱۴۰۰ در دامنه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد ریال قرار گیرد. در نهایت با توجه به موارد بیان شده و سایر موارد موجود در صورت مالی پتروشیمی کرمانشاه، سود خالص این شرکت درشش ماه نخست امسال برابر با ۱۴ هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۶ هزار و ۲۶۵ میلیارد ریال) با افزایش ۱۲۸ درصدی روبه‌رو بوده است.

افزایش حجم مطالبات پتروشیمی کرمانشاه

در جدول زیر برخی از نسبت‌های مالی پتروشیمی‌کرمانشاه آورده شده است. اطلاعات جدول از صورت‌های مالی منتشر شده و سایت‌های داده‌پرداز مرتبط با بازار سهام استخراج شده است. طبق اعداد موجود در جدول، نسبت سود خالص به فروش این شرکت از سال ۹۸ تا به امروز رو به افزایش بوده که این افزایش نشان‌دهنده افزایش سود‌دهی فعالیت شرکت است. همچنین حاشیه سود عملیاتی این شرکت در شش ماه نخست امسال به رغم افزایش نسبت به سال ۹۸، نسبت به سال مالی ۹۹ کاهش یافته است که البته می‌توان این کاهش را این‌گونه توجیه کرد که اکثر سود شرکت‌ها در نیمه دوم سال شناسایی می‌شود، در نتیجه این نسبت می‌تواند تا پایان سال افزایش پیدا کند. نکته دیگر در مورد اعداد موجود در جدول کاهش دوره وصول مطالبات این شرکت در بازه زمانی شش ماه نخست سال جاری نسبت به سال مالی ۹۹ است، البته به‌رغم این کاهش، حجم مطالبات این شرکت نسبت به سال مالی ۹۹ افزایش یافته است. در این مورد پتروشیمی‌کرمانشاه در صورت‌های مالی و اطلاعات منتشر شده در سایت کدال به این موضوع اشاره کرده است که مطالبات شرکت در مورخه ۳۱/ ۶/ ۱۴۰۰ نسبت به مانده پایان سال ۱۳۹۹ به میزان ۴ هزار و ۳۱۲ میلیارد ریال افزایش یافته که این موضوع عمدتا مربوط به ایجاد طلب بابت فروش محصول اوره به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی روستایی ایران است.

شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه در فروردین ۱۳۷۵ به صورت شرکت سهامی‌عام ثبت، در دی‌۱۳۸۶ به صورت آزمایشی بهره‌برداری و در شهریور سال ۱۳۹۰ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. در حال حاضر این شرکت جزو واحد‌های فرعی شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان است. موضوع اصلی فعالیت این شرکت شامل تولید انواع محصولات پتروشیمی از طریق احداث و راه‌اندازی و بهره‌برداری مجتمع‌های پتروشیمی و کارخانه‌های صنعتی، مبادرت به صادرات و واردات انواع محصولات پتروشیمی، انجام هرگونه فعالیت تجاری، بازرگانی و ... داخلی و خارجی در خصوص صنعت پتروشیمی، اقدام به مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی و ارائه هرگونه خدمات، مشاوره اعم از فنی و مهندسی مرتبط با صنعت پتروشیمی است. همچنین از اهم اقدامات اصلی پتروشیمی‌کرمانشاه تاسیس یک واحد تولیدی پتروشیمی به ظرفیت روزانه ۱۲۰۰ تن آمونیاک و ۲ هزار تن اوره قابل توسعه تا دوبرابر است و این شرکت توانسته در دوره شش ماه نخست سال جاری با به‌کارگیری ۱۲۴۸ نفر نیروی کارفرما و پیمانکار به میزان ۲۱۶۰۹۳ تن آمونیاک و ۳۷۷۶۷۹ تن اوره تولید کند که این میزان تولید کمتر از ۶۰‌درصد ظرفیت تولید مستمر این شرکت را پوشش می‌دهد.

سرمایه این شرکت در بدو تاسیس به میزان ۵ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال بوده که طی چند مرحله افزایش از محل پذیره‌نویسی سهام، آورده‌های نقدی و مطالبات، تا مرداد ۱۳۹۴ به میزان ۳ هزار و ۵۹۲ میلیارد ریال رسیده و از آن زمان تا کنون هیچ افزایش سرمایه‌ای در این شرکت صورت نگرفته است. طبق اطلاعات منتشر شده در سایت بورس اوراق بهادار تهران، شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان با ۴/ ۳۷‌درصد و پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان با ۶/ ۲۰‌درصد از سهامداران عمده این شرکت هستند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده