به گزارش میمتالز، به گفته «معاون طرح و توسعهی مجتمع فولاد خراسان»، این پروژه به منظور افزایش پایداری و آبدهی خط انتقال آب از چاههای مجتمع و نیز برطرف نمودن هدررفت ناشی از فرسودگی خط انتقال، با همکاری مشاور و همکاران معاونت بهره برداری توسط پیمانکار پروژه اجرا و مورد بهره برداری قرارگرفت.
اسحاقیان افزود: مسیر اصلی تامین آب مجتمع از سدبار است، اما با توجه به اهمیت صرفه جویی و پیشگیری از هدررفت آب و لزوم حفظ و پایداری منابع آب، اجرای این خط (که عمدتا به تامین مصارف آشامیدنی و بهداشتی اختصاص دارد) نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رضا نیک روز، کارشناس ارشد امور مهندسی نیز تشریح کرد: عملیات اجرایی این پروژه به طول ۸۱۰۰ متر شامل اجرای کانال، تهیه، حمل و نصب لوله چدنی به قطر ۵۰۰ میلی متر، شیرآلات، اتصالات، تست، شست و شو، ضدعفونی بوده که هزینهای بالغ بر ۱۴۵ میلیارد ریال در برداشته که البته با قیمتهای سال جاری ارزش این پروژه بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال است.
به گفتهی مدیر «پشتیبانی فنی، انرژی و سیالات» فولاد خراسان، این شرکت در حوزهی مهندسی مجدد منابع آب، بهینه سازی خطوط وتاسیسات آبرسانی، جایگزینی و اصلاح خطوط فرسوده انتقال آب و شبکههای توزیع به منظور افزایش کمی و کیفی و کاهش هدر رفت آب اقدامات موثری انجام شده است.
رضا قربانی اجرای این خط چدنی را به دلیل فرسودگی ناشی از عمر بالای خط انتقال کربن استیل پیشین دانست و افزود: هدف ما جلوگیری از هدررفت آب و افزایش بهره وری منابع آبی شرق مجتمع بوده و وظیفه انتقال آب از چاههای شرق مجتمع به مخازن داخل سایت برای تامین آب شرب سالم و بهداشتی برای مصرف کارکنان به عهده این خط انتقال خواهد بود.
مهدی توکلی راد، رئیس آبرسانی فولاد خراسان نیز گفت: خط انتقال مذکور از چاههای شرق فولاد خراسان به مخازن ۵۰۰۰*۲ هزار متر مکعبی شمال شرق سایت فولاد خراسان، با اختلاف ارتفاع ۸۰ متر در آذر ماه ۱۴۰۰ به بهره برداری رسیده است.