تاریخ: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۰۰
بازدید: ۳۰۲
کد خبر: ۲۴۵۹۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

اجرای طرح سیمان سمنگان فاقد توجیه اقتصادی است

می متالز - رئیس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: آستان قدس رضوی از ادامه اجرای طرح سیمان سمنگان در شهرستان مانه و سملقان به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی منصرف شده و زیرساخت های آن به فرآوری گیاهان دارویی اختصاص می یابد.
اجرای طرح سیمان سمنگان فاقد توجیه اقتصادی است

به گزارش می متالز، سید هادی حسینی در این خصوص اظهار داشت: جواز تاسیس طرح سیمان سمنگان، در سال ۸۰ صادر و اجرای آن از سال ۸۶ آغاز شد اما از سال ۹۲ تاکنون متوقف بوده است.

وی مشکل اصلی توقف طرح را پرداخت نشدن تسهیلات عنوان کرد و افزود: با توجه به وضعیت فعلی تولید سیمان در کشور و تامین نشدن منابع مالی طرح سیمان سمنگان، ادامه اجرای آن فاقد توجیه اقتصادی است و به همین دلیل آستان قدس رضوی، برای سرمایه گذاری در زمینه فرآوری گیاهان دارویی اعلام آمادگی کرده است.
رئیس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: این طرح ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای رسیدن به این مرحله در آن مقطع زمانی، ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

حسینی افزود: آستان قدس رضوی برای تکمیل اجرای سیمان سمنگان نیازمند ۲۴.۸ میلیون یورو تسهیلات ارزی و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ریالی بود که باید به صورت سندیکایی پرداخت می شد.
وی تصریح کرد: قرار بود تسهیلات ریالی توسط بانک ملی و تسهیلات ارزی با عاملیت بانک صنعت و معدن پرداخت شود اما این اعتبار پرداخت نشد.
وی افزود: پیگیری های زیادی برای احیای این طرح انجام شد اما تسهیلات در زمان اجرا، پرداخت نشد و اکنون آستان قدس اعلام کرده که جهت سرمایه گذاری را تغییر داده و فرآوری گیاهان دارویی را جایگزین تولید سیمان می کند.

حسینی، ظرفیت و قابلیت استان خراسان شمالی برای سرمایه گذاری در زمینه گیاهان دارویی را بسیار مناسب دانست و گفت: طرح اولیه فرآوری گیاهان دارویی آماده شده و در چند ماه آتی مجوزهای لازم در این خصوص صادر می شود.
رئیس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: ما نیز از اقدام آستان قدس رضوی برای فرآوری گیاهان دارویی استقبال می کنیم زیرا در این شرایط، اجرای کارخانه سیمان توجیه اقتصادی ندارد.

بر اساس این گزارش ظرفیت سیمان سمنگان، تولید ۳۷۰۰ تن سیمان تعریف شده و قرار بود با بهره برداری از این طرح برای ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۲ هزار نفر غیرمستقیم شغل ایجاد شود.

در استان خراسان شمالی ۳۵۰ گونه گیاه دارویی شناسایی شده است.

سطح زیر کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی هزار و ۲۸۵ هکتار با تولید هزار و ۹۲۰ تن است که عمدتا شامل زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعنا فلفلی، خاکشیر، گشنیز، کدو تخم کاغذی و کتان است.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

عناوین برگزیده