تاریخ: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۷:۴۵
بازدید: ۲۵۹
کد خبر: ۲۴۶۲۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
معاون فروش فولاد کاوه جنوب کیش:

حاکمیت نظام عرضه و تقاضا بر بازار فولاد/ مکانیزم عرضه و تقاضا واقعی تر از نظام دستوری است

می متالز - تلاش و تمایل فولادسازان حاکم کردن نظام عرضه و تقاضا در بازار فولاد و عرضه های صورت گرفته در بورس کالای ایران است.
حاکمیت نظام عرضه و تقاضا بر بازار فولاد/ مکانیزم عرضه و تقاضا واقعی تر از نظام دستوری است

به گزارش می متالز، تقی ممتازان، مدیر بازاریابی و فروش فولاد کاوه جنوب کیش درخصوص تاثیر حذف سقف رقابت در معاملات بورس کالا گفت: تمام تلاش فولادسازان این است که نظام عرضه و تقاضا در بازار جاری و حاکم گردد.

وی افزود: بسیاری از مسئولان هم به این مهم رسیده اند که مکتب فکری و نظام عرضه و تقاضا صحیح تر و واقعی تر از نظام فرمایشی و دستوری است.

ممتازان تصریح کرد: زمانی که معاملات را از طریق اعمال سقف یا کف قیمت، محدود نماییم در نتیجه نظام اقتصادی تعیین قیمت برمبنای عرضه و تقاضا نمی تواند به وظیفه ذاتی خود عمل نماید.

وی ادامه داد: در برهه ای دولت با بخشنامه های دستوری، سقف رقابت را در ابتدا ۵ درصد، سپس ۱۰ درصد و در نهایت ۱۵ درصد تعیین کرد اما سپس متوجه اشتباه بودن این دستورالعمل شده و سقف قیمت را برداشت اما در ادامه کف قیمت مطرح گردید تا درصورت عدم معامله در بورس، قیمت در معاملات بعدی کاهش یابد که این مسئله نیز تهدیدی برای عرضه کننده بوده و به نوعی اجباری برای عرضه کننده محسوب می شود.

معاون بازاریابی و فروش فولاد کاوه جنوب افزود: تا پیش از برداشته شدن سقف رقابت، اجبار دولت به عرضه کننده در محدود کردن قیمت ها بود تا از سقف تعیین شده برای قیمت، بالاتر نتواند بفروشد و همین مسئله مشکلاتی را در بازار ایجاد کرد اما اکنون اجبار در کاهش قیمت است. در حالی که در نظام عادلانه چنین نبوده و عرضه کننده قادر خواهد بود کالای خود را به قیمتی که برای آن تقاضا وجود دارد بفروشد و تعیین کننده کف و سقف قیمت نیز همان نظام عرضه و تقاضاست.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده