به گزارش میمتالز، سیدرضا فاطمی امین با بیان این مطلب، در خصوص قیمت و چگونگی تامین برق و گاز، ادامه داد: در ده سال گذشته در حوزه برق و گاز سرمایه گذاری انجام نشده است که برنامههایی در این زمینه داریم.
وی با بیان اینکه فرمول محاسبه قیمت گاز در وزارت نفت است، تصریح کرد: قیمت گاز برای نیروگاههای واحدهای صنعتی معادل قیمت گاز نیروگاهها میشود که به دنبال تصویب آن در بودجه ۱۴۰۱ هم هستیم.
وزیر صمت همچنین در خصوص تامین برق پایدار بیان کرد: تفاهم نامهای را برای احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه با وزارت نیرو منعقد کردیم که اجرای این نیروگاهها در حال انجام است و با نهایی شدن آنها تامین برق و سوخت واحدها به نسبت بسیار زیادی حل میشود.
فاطمی امین در بخش پیگر سخنان خود، با بیان اینکه پنجره واحد خدمات تا پایان سال نهایی میشود، گفت: در این راستا تمام خدمات به صورت واحد در این پنجره اجرایی میشود. همچنین سامانه قواعد و مقررات نیز از دیگر پروژه هاست که اجرایی میشود تا تمام قوانین به اطلاع فعالان اقتصادی برسد.
وی در مورد سرمایه در گردش، نیز ادامه داد: اکنون در ۲۰ بانک عامل کشور ارایه تسهیلات مبتنی بر فاکتورهای سامانه شده است، شفافیت و حذف انحراف منابع در این راستا اتفاق میافتد.
وزیر صمت در خصوص تامین مالی زنجیرهای نیز گفت:فاز اول این تامین مالی با تفاهم نامه با هفت بانک عامل اجرا شده است، با این روش حداقل سی درصد منابع فعلی بهره ورتر میشود که سال آینده گستردهتر میشود.
فاطمی امین با اعلام اینکه در حوزه فولاد و سیمان سهمیه بندی بورس برداشته شده است، افزود: در این حوزهها ثبات قیمتی بوجود آمده است که حوزه پتروشیمی را هم کم کم وارد میکنیم.
وی با بیان اینکه توسعه و نوسازی موضوع مهمی است، اضافه کرد: صنعت کشورمان رو به رشد میباشد، پس نوسازی اهمیت یافته است، ایدرو در حوزه نوسازی ماموریت دارد که کار و فعالیت نماید.
وزیر صمت با بیان اینکه صادرات اولویت امسال است، گفت: سازوکارهای لازم برای هموارتر شدن مسیر تدوین شده است و به سمت ایجاد مراکز تجاری در کشورهای اطراف و هدف صادراتی رفته ایم وکه این موضوع را توسعه میدهیم.
فاطمی امین با اعلام اینکه صادرات را در بورس منوط به تامین تقاضای داخل کردیم، گفت: عرضههای تلفیقی و بلند مدت در بورس برای فولاد، مس و... شروع شده است.
گفتنی است، نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان اقتصادی استان گیلان به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان برگزار شد.
در این جلسه برخی از صنعتگران و فعالان اقتصادی و اعضای انجمنها و تشکلهای تخصصی در حوزههای مختلف به بیان مهمترین نقطه نظرات و دغدغههای خود پرداختند.
موضوعات مرتبط با بیمه، مالیات و تامین اجتماعی، تامین سوخت و انرژی پایدار صنایع، تامین سرمایه در گردش، تامین مواد اولیه تولید، توسعه و نوسازی واحدها از مهمترین دغدغههای فعالان اقتصادی بوده است.
فعالان اقتصادی مواردی، چون تفویض اختیارات بیشتر، دقت در واگذاری ها، ارتقای صادرات به کشورهای همسایه با حذف گلوگاههای بانکی و ارزی و همچنین کشت صنعتی چوب را به عنوان مهمترین پیشنهادات خود مطرح نمودند.
منبع: خبرگزاری دانشجو