تاریخ: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۴۱
بازدید: ۲۰۸
کد خبر: ۲۴۸۴۹۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
رییس تحقیقات فرآیند‌های تولید شرکت فولاد مبارکه خبر داد؛

طراحی و ساخت دستگاه فشار داغ با نرخ کرنش ثابت در شرکت فولاد مبارکه

طراحی و ساخت دستگاه فشار داغ با نرخ کرنش ثابت در شرکت فولاد مبارکه
‌می‌متالز - رییس تحقیقات فرآیند‌های تولید شرکت فولاد مبارکه در حاشیه سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران طراحی و ساخت دستگاه فشار داغ با نرخ کرنش ثابت در شرکت فولاد مبارکه خبر داد.

به گزارش می‌متالز، جمشاد جمشیدیان، رییس تحقیقات فرآیند‌های تولید شرکت فولاد مبارکه در حاشیه سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران اظهار کرد: دستگاه فشار داغ، دستگاهی با تکنولوژی پیشرفته است که برای اولین بار در مقیاس صنعتی، توسط دانشمندان و متخصصان داخلی در ایران بازطراحی و ساخته شده است. این دستگاه قادر است نرخ کرنش ثابت را در محدوده ۰.۰۰۱ بر ثانیه تا ۵ بر ثانیه به نمونه اعمال کند. معروف‌ترین شرکت سازنده دستگاه فشار گرم در جهان، شرکت GLEEBLE امریکا می‌باشد و به‌دلیل تحریم‌های فعلی، اجازه فروش آن به ایران داده نمی‌شود.

وی بیان کرد: در راستای بومی سازی و جلوگیری خروج ارز از کشور، این دستگاه باعث صرفه جویی دلاری شده ومهم‌تر از آن در خروج ارز از کشور موثر بوده و بی نیازی از واردات این محصول حاصل شده است.

رییس تحقیقات فرآیند‌های تولید شرکت فولاد مبارکه گفت: از آنجایی که واحد متالورژی و فرآیند‌های تولید شرکت‌های تولید کننده فولاد برای طراحی مواد جدید به بررسی رفتار کارپذیری و پدیده‌های بازگشت دینامیکی و استاتیکی این مواد قبل از نورد گرم نیاز دارند، بنابراین ساخت این دستگاه به کمک دستگاه پیچش داغ که قبلا توسط متخصصین داخلی ساخته شده است، گام بلندی به سوی تحقق اهداف استراتژیک شرکت فولاد مبارکه در زمینه طراحی و تولید محصولات جدید می‌باشد.

جمشیدیان تصریح کرد: توانایی‌های دیگر این دستگاه که می‌تواند مورد استفاده اساتید دانشگاه، دانشجویان ومحققان سراسر کشور قراد گیرد عبارتند از، طراحی سیکل ترمومکانیکال فرایند نورد گرم و فورج ورق و مقاطع، تعیین ظرفیت مورد نیاز برای غلطک‌های نورد، بهینه‌سازی خط نورد گرم شامل نیروی مورد نیاز، زمان بین‌پاسی، بهینه‌سازی ساختار‌های متالورژیکی در محصولات تولیدی، امکان مطالعه گستره‌ی وسیعی از آلیاژ‌ها شامل آلیاژ‌های دما بالا نظیر سوپرآلیاژ‌ها و فولاد‌های نسوز، قابلیت ایجاد محدوده وسیعی از پارامتر‌های فرایندی شامل دما، نرخ کرنش و تنش اعمالی، امکان انجام تست مشابه دیلاتومتری جهت تشخیص دمای استحاله، امکان طراحی آلیاژ‌های کارپذیر.

وی افزود: این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که نمونه می‌تواند به صورت مقاومتی گرم شود و، چون کوره‌ای برای گرم کردن نمونه در نظر گرفته نشده است بنابراین مشکل طولانی بودن فک‌ها و خطای آزمایش ناشی از فک‌های بلند وجود ندارد. این دستگاه مجهز به یک سیستم خنک کننده است که توانایی سرمایش سریع فولاد در محیط‌های هوا، مخلوط آب و هوا و آب را دارد؛ لذا با طراحی و شبیه‌سازی فرایند‌های ترمومکانیکال نورد داغ، می‌توان ادعا کرد انقلاب دیگری در طراحی و توسعه فولاد‌های نوین در شرکت فولاد مبارکه رخ داده است.

رییس تحقیقات فرآیند‌های تولید شرکت فولاد مبارکه گفت: لازم به ذکر است که این دستگاه با حمایت مالی شرکت فولاد مبارکه و توسط دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی و ساخته شده است.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده