تاریخ: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۲۶
بازدید: ۵۲۵
کد خبر: ۲۴۹۱۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

همایش بزرگداشت روز جهانی خاک در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان برگزار شد

می متالز - اولین همایش بزرگداشت روز جهانی خاک در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با حضور مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، امام جمعه و نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس، مهندس احمدی مدیر مجتمع مس سرچشمه و جمعی دیگر از مسئولان، در سالن فجر مجتمع مس سرچشمه برگزار شد.
همایش بزرگداشت روز جهانی خاک در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان برگزار شد

به گزارش می متالز به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، مدیرکل منابع‌طبیعی استان کرمان در این مراسم گفت: با توجه به بحران‌های بزرگ منابع‌طبیعی و محیط‌‌زیست در دنیا در کشورمان و همچنین در استان که تأثیرات منفی از این بحران‌ها دارد باید کاری کنیم که منابع‌طبیعی در حداقل زمان ممکن به ثبات نسبی برسد.

مهدی رجبی زاده افزود: برای این کار باید فعالیت خیلی بزرگی در عرصه‌های منابع‌طبیعی، مرتعی، جنگل و حوزه آبخیزداری انجام دهیم که انجام این همه کار در یک مدت معقول از عهده دولت به تنهایی برنمی‌آید و عوامل تخریب به سرعت کارشان را انجام می‌دهند.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کرمان ادامه داد: بر همین مبنا از دو سال گذشته تصمیم گرفتیم با صاحبان صنایع و معادن بزرگ مذاکره کنیم و کارهای مختلفی که با حفظ منابع‌طبیعی مرتبط می‌شوند انجام دهیم نتیجه این شد که تفاهم‌نامه‌هایی امضا و سطوح کار نسبتا بزرگی تعریف کنیم تا در یک دوره 5 تا هفت ساله با کمک مالی خود صنایع و نظارت ما پروژه‌ها اجرا شود.

وی عنوان کرد: در استان کرمان تا امروز حدود 12 تفاهم‌نامه در شهرستان‌های رفسنجان، سیرجان، شهربابک، بردسیر، زرند و کرمان امضا کردیم ضمن اینکه سال گذشته دو هزار هکتار عملیات مستقیم روی زمین ازجمله نهال‌کای و بذرکاری انجام دادیم و امسال 3 هزار هکتار بایستی توسط شرکت‌ها به عنوان تعهد اجتماعی انجام شود.

رجبی زاده خاطرنشان کرد: در تفاهم‌نامه‌ای که امروز با مجتمع مس سرچشمه امضا کردیم و امروز گام اول آن اجرایی شده مقرر است در یک دوره هفت ساله 20 هزار هکتار عملیات‌های مختلف با هزینه شرکت در عرصه‌های منابع‌طبیعی شهرستان انجام شود و امروز شروع کار با یک هزار و 400 هکتار عملیات مبارزه با گیاه نیمه‌انگلی لورانتوس که درختان جنگلی ارژن را نابود می‌سازد اجرایی شد.

وی ادامه داد: 500 هکتار عملیات بذرکاری پیرامون مجتمع مس سرچشمه هم از امروز آغاز شده است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کرمان تصریح کرد: اگر قرار بود این عملیات با هزینه دولت انجام شود حدود یک میلیارد تومان هزینه داشت که مس این هزینه را پرداخت می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به ورود سازمان‌های مردم‌نهاد برای حفظ و احیای منابع‌طبیعی یادآور شد: در منطقه پاریز یکNGO با نیروهای خودش حمایت مالی مس در این راستا گام برداشته و در رفسنجان هم دو سال پیش خیریه حفاظت از منابع‌طبیعی تشکیل شده که خیران با کمک‌های خود به حفظ منابع‌طبیعی می‌پردازند که این خیریه نخستین خیریه در این خصوص در استان و در کشور هم چنین خیریه‌ای سراغ ندارم.

وی بیان کرد: متأسفانه خسارت بحران‌ها را دیر متوجه می‌شویم و اثرات تخریب طبیعت را پس از یک دوره طولانی می‌بینیم با توجه به اینکه زمان زیادی از دست دادیم باید جبران کنیم و با هم‌افزایی روند این تخریب را باید متوقف کنیم.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کرمان عنوان کرد: زمان اجرایی مبارزه با آفت لورانتوس در این پروژه حدود دو ماه طول می‌کشد و حداقل یک ماه بذرکاری بادام کوهی در این منطقه ادامه خواهد داشت و تا اواسط بهمن‌ماه پروژه به اتمام می‌رسد و از بارش‌هایی که در پیش است می‌توانیم برای بذر بادام کوهی بهره‌ ببریم.

کاشت بذر درخت کار ارزشمندی است

امام جمعه رفسنجان نیز در این همایش اظهار داشت: این برنامه‌ها برای محیط‌زیست منطقه کمک خوبی است و در آینده طرح‌ها و برنامه‌های بیشتری داشته باشید که بتواند آلایندگی را به حداقل برسانید و رضایتمندی مردم را به دست آورید.

حجت‌الاسلام عباس رمضانی‌پور افزود: اگر آسیبی در یک منطقه وجود داشته باشد متوجه همه افراد است کارخانه اسید مس سرچشمه اگر راه بیفتد می‌تواند به کاهش شدید آلایندگی کمک کند اکنون هم باید در کنار هم کارها را ببینیم هیچ کس نمی‌خواهد به دیگری ضرر برساند و در اسلام هم به این مهم تأکید شده است.

امام جمعه رفسنجان تصریح کرد: همه معتقد هستیم نباید زیانی به کسی وارد شود این حرکت و کاشت بذر درخت کار ارزشمندی است لازم است مردم هم از این اقدامات مطلع شوند و کارشناسان نکات را منتشر کنند تا نسبت به آرامش فضای محیط اطراف مجموعه اثرگذار باشد و البته به صورت حقیقی و واقعی کار شود.

رمضانی پور ادامه داد: اگرچه باید برای حفظ محیط‌زیست تلاش کنیم بنابراین کارشناسان هم راهکارهایی ارائه دهند که مجتمع عظیم مس بتواند برنامه‌ها و طرح‌هایی اجرا کند که در وهله اول رضایت مردم را جلب کند تا آسیبی متوجه مردم نشود از طرفی به زیبایی منطقه هم کمک شود.

وی تأکید کرد: ضرورت هم داردکه در این زمینه بیشتر هزینه شود چون خاک، آب و هوا عناصر مهم تغذیه بشری هستند و باید آلایندگی این عناصر را کم کرده و به صفر برسانیم.

راه اندازی کارخانه اسید، نگرانی ها را برطرف می کند

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین گفت: یکی از ارزشمندترین منابع برای حفظ بقای بشر خاک است که باید درحفظ آن کوشا باشیم.

احمد انارکی‌محمدی بیان دشت: ما 7 درصد منابع‌طبیعی دنیا را در اختیار داریم و جزء 10 کشور ثروتمند دنیا از منابع‌طبیعی اعم از جنگل، نفت، گاز، آهن، زغالسنگ و...هستیم.

وی خاطرنشان کرد: ما آنگونه که باید از منابع‌طبیعی‌مان نتوانستیم به خوبی استفاده کنیم، در کشورهای دنیا جنگل‌هایی هستند که بهره‌برداران و حافظان آن مردم هستند و هر درختی بریده می‌شود جای آن درختی کاشته می‌شود اما در کشور ما اینگونه نیست.

وی ادامه داد: کاری که امروز مجتمع مس رفسنجان با درایت کارشناسان انجام داده مردمی‌شدن این کار است و یکی از دستورات مقام معظم رهبری استفاده از ظرفیت‌های خوب است و می‌تواند توسعه یابد و نتیجه‌اش به مردم برسد.

انارکی‌محمدی خاطرنشان کرد: در بحث آبخیزداری سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی 200 میلیون دلار اختصاص پیدا کرد که امیدواریم ما هم در این حوزه استفاده کنیم روان‌آب‌ها فقط خسارت می‌زند که باید بتوانیم بر اساس ظرفیت‌هایی که داریم منابع آبخیزداری را جذب و استفاده کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: قوانین جدید بازنشستگی باید زودتر از این اجرا می‌شد اما نباید به راحتی سرمایه‌های خود را کنار بگذاریم در دنیا از بازنشستگان در اتاق فکر استفاده می‌کنند سرمایه‌های ما همین بازنشسته‌ها هستندکه با آن‌ همه تجربه می‌توانند راهگشا باشند.

انارکی محمدی تصریح کرد: کسانی که به بعضی پست‌ها چسبیدند و همیشه در این پست‌ها جابه‌جا شدند کنار گذاشته شوند و جوانان جای آن‌ها بیایند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: مس سرچشمه با توجه به وضعیتی که دارد قانون منع بکارگیری بازنشسته‌ها کاری به مس ندارد و اگر قانون هم به بازنشسته‌ها نخورد مدیران دنبال جایگزین نیروهای جدید هستند اما با سازوکاری پیش بروید که از بازنشسته‌ها استفاده کنید.

انارکی‌محمدی به مسؤولیت‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: یک مجموعه بزرگ باید چتری برای اطراف خود باشد در سرچشمه حفره‌ای به طول 600 متر در زمین‌های منابع‌طبیعی پایین برده و کسی فکر نمی‌کند آینده چه کسی باید جوابگو باشد همیشه یک مجموعه ثروتش را می‌برند و خرابی بر جای می‌گذارد اما در قبال آن باید انتظارات مردم که این مجموعه‌ها آلایندگی زیادی هم دارند برآورده شود.

وی گفت: آب را از زمین استخراج و مصرف کردیم و فکری برای امروز برنداشتیم اما باید برای آینده منابع‌طبیعی فکری شود.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس مهندس بنی اسدی راد مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران را از مدیران موفق خواند و افزود: مس از جمله شرکتهایی است که تحریم ها موانع زیادی برای آن ایجاد کرده است.

انارکی محمدی همچنین بیان کرد: مجتمع مس سرچشمه علیرغم گازکشی، به سوخت نیاز دارد و یکی از کارهای خوب در این مجتمع صفر کردن مصرف 5 میلیون سوخت مازوت بوده است که جای قدردانی از مدیران این مجتمع را دارد.

مجتمع مس سرچشمه از هرگونه خدماتی در خصوص توسعه فضای سبز دریغ نمی کند

مدیر امور ایمنی بهداشت و محیط‌زیست مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: به مناسبت روز جهانی خاک ایده خوبی از طرف همکاران محیط‌زیست سرچشمه، رفسنجان و استان مطرح شد توسعه فضای سبز منطبق بر شرایط اکولوژیک منطقه به وسعت ۵۰۰هکتار و مبارزه با آفات درختان ارژن به وسعت حدود یک هزار و ۳۳۷هکتار امروز کلید می‌خورد.

مهندس زیدآبادی‌نژاد افزود: اهمیت مباحث زیست‌محیطی و منابع‌طبیعی بر کسی پوشیده نیست و مجتمع مس سرچشمه از هرگونه خدماتی بتواند در این خصوص دریغ نخواهد کرد.

وی به مزایای توسعه فضای سبز اشاره کرد و افزود: بهبود کیفیت هوا، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش آلودگی صوتی و بهبود پارامترهای زیبایی از جمله مزایای آن می‌توان برشمرد.

مدیر امور ایمنی بهداشت و محیط‌زیست مجتمع مس سرچشمه خاطرنشان کرد: فاز اول توسعه فضای سبز منطقه تأمین گونه بادام کوهی است که به راحتی می‌توانیم این توسعه را ایجاد کنیم چون چالشی که در خصوص تغییرات وجود دارد شامل این توسعه نمی‌شود، خصوصیتی که بادام کوهی دارد با کم‌آبی سازگاری دارد و اگر خشک هم شود مجددا رشد می‌کند همچنین خاک خاصی نمی‌خواهد و درون خیلی خاک‌ها رشد می‌کند، بومی ایران و منطقه نیز هست.

زیدآبادی نژاد توضیح داد: سه فاز در منطقه تعریف شده؛ فاز اول حدفاصل مجتمع و شهرک مسکونی به وسعت ۴۹۱هکتار زیر کشت می‌رود، فاز دوم سمت راست جاده اصلی رفسنجان و شهربابک حدفاصل کارخانه تا شهرک به وسعت۴۰۴هکتار و فاز سوم حدفاصل سمت چپ جاده اختصاصی مس مشهور به جاده جدیدی به میزان۲۰۲هکتار انجام خواهد شد.

وی یادآور شد: این برنامه‌هادر راستای مسئولیت‌های اجتماعی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان انجام می‌گیرد.

بنا به این گزارش، در ادامه توافقنامه‌ همکاری بین مجتمع مس سرچشمه و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در خصوص توسعه فضای سبز مجتمع منطبق با شرایط اکولوژیک منطقه و مبارزه با آفت گیاهی لورانتوس در درختان ارژن منطقه بین مهدی رجبی زاده مدیرکل منابع طبیعی استان و مهندس احمدی مدیر مجتمع مس سرچشمه امضاء شد.

همچنین با حضور مسئولان غرس بذر نهال بادام کوهی کاشته و همچنین عملیات مبارزه با آفت لورانتوس در درختان ارژن منطقه آغاز شد.

عناوین برگزیده