تاریخ: ۳۰ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴:۰۳
بازدید: ۴۳۶
کد خبر: ۲۴۹۵۴

بدون همکاری با بانک‌های خارجی هم مشکل اقتصاد ما حل می‌شود اما گران‌تر

می متالز - رئیس جمهور گفت: بدون همکاری با بانک های خارجی مشکل اقتصاد ما حل می شود، اما ۲۰ درصد گران‌تر. حالا یک نفر نمی آید بگوید اگر fatf باشد ۲۰ درصد ارزان تر می شود و اگر نباشد ۲۰ درصد گران تر.
بدون همکاری با بانک‌های خارجی هم مشکل اقتصاد ما حل می‌شود اما گران‌تر

به گزارش می متالز، رئیس جمهوردر وزارت راه و شهرسازی و در نشست هم اندیشی با مسئولان بخش‌های مختلف این وزارتخانه پس از استماع گزارش‌های ارائه شده از فعالیت‌ها که حدود یک ساعت و 20 دقیقه به طول انجامید، این گزارش‌ها را بسیار امیدوار کننده عنوان کرد.

روحانی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی، وزارتخانه بزرگی است و اداره آن هم سخت است، گفت: از اواسط دولت یازدهم به این نتیجه رسیدیم که برخی وزارتخانه ها باید به دو وزارتخانه تبدیل شود و به همین خاطر ما لایحه آن را به مجلس بردیم که در مجلس نمایندگان در این زمینه به هر دلیلی همراهی نکردند.
وی جدا شدن بخش راه و شهرسازی از حمل و نقل و همچنین جدا شدن بخش بازرگانی از صنعت و معدن را از جمله این لوایح دانست که باید براساس قانون اساسی به مجلس ارائه می شد.
رئیس جمهور با اشاره به نقش تعیین کننده برخی وزارتخانه های اقتصادی در شرایط تحریم افزود: ما در شرایط تحریم نیاز داریم به یک وزارتخانه بسیار مهم بازرگانی و این در حالیست که ما این وزارتخانه بزرگ صنعت و معدن را در آن گنجانده ایم که کارها با توجه به حجم و گستردگی پیش نمی رود و این یک واقعیت است.
وی افزود: بخش مسکن و شهرسازی خود مقوله مهمی است. بحث حمل و نقل هم یک دنیای بسیار بزرگیست و ما در شرایط تحریم نیاز به یک کار ویژه ای در بحث حمل و نقل داریم. در بخش های مختلف هوایی، دریایی، جاده ای کار بسیار سنگین است.
آقای روحانی گفت: در شرایطی که ما داریم، بار سنگینی بر عهده این دو وزیر است هم وزیر راه و شهرسازی و هم وزیر صنعت، معدن و تجارت. هر دوی وزرا تازه نفس هستند و امیدواریم مردم بهتر از گذشته شاهد خدمات باشند.
آقای روحانی همچنین از وزرا و تیم قبلی این دو وزارتخانه تقدیر کرد و گفت: این افراد به سهم خود و در زمان خودشان کارهای بزرگی انجام داده اند.

 

راه اهن، اولویت دولت است

رئیس جمهور گفت: در حوزه حمل و نقل، اولویت دولت همچنان با راه آهن است.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جمع مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در پنج سال گذشته در حوزه حمل و نقل کار بزرگی صورت گرفته است، افزود: در دولت های یازدهم و دوازدهم حدود دو هزار کیلومتر راه آهن احداث شده است در صورتی که در کل دوره های قبل، 9 هزار کیلومتر راه آهن ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود 20 در صد راه آهن کشور در پنج سال گذشته ساخته شده است، خاطرنشان کرد: این نشان دهنده آن است که در پنج سال گذشته کار بزرگی در این حوزه انجام شده است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه راه آهن همچنان اولویت دولت است تصریح کرد: به ویژه اتصال راه آهن به مسیرهای ترانزیتی به لحاظ اقتصادی بسیار با اهمیت است.
آقای روحانی از راه آهن چابهار به زاهدان و سرخس به عنوان یکی از مسیرهای ترانزیتی مهم یاد کرد و گفت: راه آهن قزوین به رشت هم اسفند امسال راه اندازی می شود که با اتصال آن به آستارا بر اهمیت آن افزوده خواهد شد.
وی افزود: در تلاش هستیم تا راه آهن اینچه برون به گرمسار نیز در همین دولت به پایان برسد.
رئیس جمهور گفت: راه آهن سریع السیر قم به  اصفهان، قم به تهران و تهران به مشهد هم اعتباراتش آماده شده است و تنها مقداری مشکلات حقوقی دارد که با حل آن احداث راه آهن این مسیر هم سرعت می گیرد.
آقای روحانی برقی کردن و پرسرعت کردن راه اهن را از برنامه های بعدی دولت اعلام کرد و افزود: قطار وسیله ای راحت تر، ارزانتر و امن تر در مقایسه با سایر وسایل نقلیه است که مسلما ما باید راه آهن را بیشتر توسعه دهیم. یکی از مشکلات در سال های قبل همین بود که به راه آهن کمتر توجه شد.

 

ضرورت هوشمند سازی حمل و نقل جاده ای کشور

رئیس جمهور از وزارت راه و شهرسازی خواست تا با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیستم هوشمند را در جاده ها عملیاتی کند.
آقای روحانی در دیدار با وزیر و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی افزود: در جاده ها وقتی سیستم هوشمند پیاده شد باید رانندگانی که قانون را رعایت می کنند با رانندگانی که احتیاط نمی کنند تشخیص داده شوند و اولی تشویق و به دومی هم تذکر داده شود.
وی گفت: ​حتی می توان سوخت را برای هر دو گروه از رانندگان دو نرخی کرد البته نرخ سوخت در کشور ما ثابت است اما در دنیا بستگی به روز کاری، تعطیلی و یا ایام شلوغ، متغیر است.
رئیس جمهور تأکید کرد:​ باید کاری کرد که با عملیاتی کردن سیستم هوشمند جاده ها امن شود.
آقای روحانی بر ضرورت نوسازی مسیر های جاده ای،​ ریلی و همچنین واگن ها تأکید کرد و افزود: در این زمینه باید قدم های سریع تری برداشته شود چرا که نتیجه اش رفاه و آسایش مردم است.
وی همچنین خواستار تسریع در اتصال راه آهن خرمشهر به بصره عراق و پیگیری خط آهن خاف به هرات افغانستان شد.
رئیس جمهور در ادامه بنادر را در ترانزیت کشور بسیار مهم ارزیابی کرد و بندر چابهار را در این زمینه دارای جایگاه ویژه دانست و گفت: خوشبختانه ترانزیت در بندر چابهار از 2/5 میلیون تن به 8/5 میلیون تن رسیده است و این بندر با توجه به موقعیتش محل تلاقی و ارتباطات ترانزیتی مهمی در منطقه خواهد بود.

 

ضرورت حمایت از سرمایه گذاری خارجی برای توسعه اقتصاد

رئیس جمهور گفت: برای توسعه اقتصاد باید از سرمایه گذار خارجی حمایت کنیم.
 آقای روحانی افزود: ما در بخش های هوایی برخی سرمایه گذاری ها را انجام داده ایم که از بُعد سیاسی، اجتماعی بوده و وجه اقتصادی نداشته است.
وی گفت: 80 درصد پروازهای ما از 10 فرودگاه انجام می شود و سایر فرودگاه هایی که ساخته شده است، پروازهای محدودی دارند.
رئیس جمهور ادامه داد: برخی فرودگاه ها بُعد اقتصادی ندارند و ما نیاز به فرودگاه هایی مجهز در شهرهایی مثل تهران هستیم تا بتوانیم حمل و نقل جهانی و منطقه ای داشته باشیم.
وی تصریح کرد: خاطرم هست زمانی یک سرمایه گذار خارجی می خواست فرودگاهی را با سرمایه خودش ظرف مدت دو سال بسازد اما وزیر وقت مخالفت کرد.
رئیس جمهور تأکید کرد: مشکلاتی در حال حاضر در کشور وجود دارد که باید برطرف شود. وقتی می گوییم سرمایه گذار خارجی بیاید برخی می گویند اشکال دارد و این در حالی است که مربی فوتبال را از خارج به کشور دعوت می کنیم پس اگر یک مربی فوتبال خارجی می تواند بدون اشکال وارد کشور شود چرا حضور سرمایه گذار خارجی را حرام می دانیم؟
آقای روحانی تصریح کرد: ما فرصت ها را می سوزانیم و هدر می دهیم. بدون همکاری با بانک های خارجی مشکل اقتصاد ما حل می شود اما 20 درصد گران تر، اگر با سیستم بانکی انجام شود قطعاً ارزان تر خواهد بود. حالا یک نفر نمی آید بگوید اگر fatf باشد 20 درصد ارزان تر می شود و اگر نباشد 20 درصد گران تر و فقط شعار می دهند.
وی گفت: نمی شود شعار بدهیم و آثار شعارمان را ترجمه نکنیم. وقتی می گوییم برجام باشد باید دلیل بیاوریم و وقتی می گوییم برجام نباشد نیز باید ترجمه کنیم که به چه علت نمی خواهیم باشد نکته مهم این است که باید بپرسیم زندگی گران می خواهید یا ارزان؟
رئیس جمهور افزود: مگر می شود ما در دنیای امروز با بانک های جهانی کار نکنیم؟ برخی می آیند در گوشه ای مردم را تحریک می کنند که اگر فلان قرارداد امضا شود، اسلام از دست می رود کجا اسلام از بین می رود؟ بیایید ترجمه کنید. از مردم بپرسید که آیا می خواهند گران زندگی کنند، هزینه ها را به آن ها بگویید که اگر فلان کار را انجام دهیم چه می شود و اگر انجام ندهیم چه شرایطی را ایجاد می کند.

 

احداث مسکن مهر در گذشته 30 درصد تورم برای مردم به همراه داشت

رئیس جمهور بر ضرورت توجه به اصول مصرف بهینه انرژی، کنترل آلودگی صوتی و همچنین امنیت در ساخت و ساز مسکن تأکید کرد و گفت: ما باید در ساخت مسکن به ساختمان مصونیت دهیم به علاوه اینکه برای ساخت و توسعه در این بخش باید از بخش خصوصی استفاده کنیم.
آقای روحانی در ادامه سخنان امروز خود در جمع مدیران ارشد وزارت راه و شهر سازی افزود: اگر بنا شد دولت هم ساختمان را درست کند و هم نظارت داشته باشد بهتر از این چیزی که هم اکنون داریم نمی شود.
وی گفت: ناظر باید غیرتولیدکننده باشد و تولید مسکن را باید به شرکت های خصوصی و توسعه گر واگذار کنیم اما شما به دقت نظارت کنید.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در ساخت مسکن باید از آخرین فناوری های روز مربوط به این بخش استفاده شود افزود: ما، بساز بفروش نمی‌خواهیم. ما توسعه گر می خواهیم، آدمی که به زندگی مردم امنیت دهد. ما باید مسکن خوب و ارزان درست کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.
وی همچنین با اشاره به ساخت مسکن مهر در دولت قبلی و همچنین ضرر و زیانی که از اجرای این طرح به مردم و کشور وارد شد گفت: یک مسکنی در دولت قبلی برای مردم درست شد از جیب مردم. 45 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی گرفتند و آوردند در بانک مسکن و این رقم چیزی حدود 45 درصد به قول متخصصین، اما من می گویم 30 درصد، تورم برای مردم درست کرد.
آقای روحانی گفت: به یک نموداری شما اینجا اشاره کردید و آن همان جایی است که قله بیچارگی مردم را نشان می دهد یعنی از جیب مردم استفاده شد و این کاری ندارد و کار آسانی است و بنده می توانم از فردا به بانک مرکزی بگویم صدهزار میلیارد توان بیاورد. سه هزار یا چهارهزار خانه بسازند نتیجه این است که این صدهزار میلیارد تومان حدود 700 هزار میلیارد تومان در جامعه نقدینگی درست می کند.
رئیس جمهور افزود: یکی از عوامل اصلی تورم نقدینگی است و یک نقدینگی بسیار خطرناک، پایه پولی است. الحمدلله خدمتی که ما در این پنج سال کردیم، این بود که نرفتیم از پایه پولی استفاده کنیم، البته دیگران دارند برداشت می کنند. بانک های متخلف متأسفانه از این پایه پولی استفاده می کنند.پایه پولی بزرگترین خطر برای ایجاد تورم افسارگسیخته است.
وی گفت: ما باید مسکن درست کنیم اما از منبع درست نه اینکه از هرجایی پول بیاوریم برای این بخش.
رئیس جمهور همچنین با طرح این سؤال که چگونه مسکن را ارزان کنیم تصریح کرد: آن امکاناتی که دولت دارد باید برای این کار در اختیار مردم بگذارد از جمله زمین که ممکن است این زمین متعلق به بخش های مختلف باشد. به هر حال زمین، زمین دولتی است و اگر این زمین واگذار شود و آن را آورده دولت قرار دهیم و یک سری خدمات از جمله آب، برق، گاز را هم بر عهده بگیریم و بانک ها نیز یاری کنند، می‌توانیم ساختمانی درست کنیم که در این کار حدوداً 50 درصد سهم توسعه گر است و می تواند بفروشد و بانک ها نیزمی توانند به خریداران خانه اولی کمک کنند.

 

ظرف دو سال آینده، 400 هزار واحد مسکونی ساخته می شود

رئیس جمهور از ساخت 400 هزار واحد مسکونی در دو سال آینده خبر داد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود  گفت: علاوه بر خانه‌هایی که بنیاد مسکن در روستاها می سازد، ما ظرف دو سال آینده 400 هزار واحد مسکونی می سازیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: اگر ساخت این 400 هزار واحد مسکونی را آغاز کنیم، به نحوی که دولت زمین در اختیار مردم قرار دهد و توسعه‌گرها نیز پای کار بیایند، نه تنها مردم خانه دار می شوند بلکه مصرف انرژی هم کمتر می شود.
آقای روحانی با اشاره به بازآفرینی محله های فرسوده افزود: جایی که مدرسه، درمانگاه و ورزشگاه نزدیک محل زندگی مردم باشد زندگی مردم هم آسان تر می شود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه در پنج سال گذشته کارهای بزرگی در بخش مسکن شده است تصریح کرد: اما ساخت مسکن باید شتاب بیشتری می یافت و من از وزیر راه و شهرسازی می خواهم تا این عقب ماندگی را جبران کند و یک حرکت بسیار خوبی را در بخش مسکن شاهد باشیم.
آقای روحانی تصریح کرد: اگر مردم ما شاهد باشند که ما در بخش مسکن فعال هستیم قیمت مسکن هم آرام می شود و تعادلی هم در بازار ایجاد خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تولید انبوه مسکن باعث می شود تا نگه داشتن آن به صرفه نباشد، گفت: ما باید زندگی را برای مردم سهل کنیم.

 

وزارت راه مسکن مهر را به اتمام برساند

رئیس جمهور از وزیر راه و شهرسازی و دستگاه های مربوطه خواست، پروژه مسکن مهر را به پایان برسانند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در دیدار با وزیر و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی، افزود: البته از دولت یازدهم تاکنون بیش از یک میلیون واحد مسکن مهر به پایان رسیده است و اکنون نیز ناچاریم همه آن پروژه را تمام کنیم تا مردم مشکلی نداشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت شهرسازی در دنیای امروز گفت: ایرادی ندارد اگر در هر استان دو تا سه شهر ایجاد کنیم و درآینده آن شهر به شهرستان اول آن استان تبدیل شود، اما مهم این است که در شهرسازی موضوع معماری را جدی بگیریم.
رئیس جمهور از سازمان نوسازی و بنیاد مسکن نیز خواست پروژه های تعریف شده مسکن در سراسر کشور را تصویب کنند به ویژه اینکه این مهم در ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی بخش های مختلف موثر است.
آقای روحانی با بیان اینکه رعایت استاندارد در ساخت مسکن باید یک امر مهم تلقی شود گفت: چه در لوله کشی چه در استفاده از مصالح ساختمانی و همچنین خرید تجهیزات مرتبط با یک ساختمان، همواره رعایت استاندارد باید یک اصل باشد.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه اخیر هیئت دولت، وزیر نیرو از ورود و استفاده سیستم های خنک کننده غیراستاندارد گله کرده بود و باید نظارت ها در بخش مسکن به گونه ای باشد که راه ورود و استفاده از مصالح غیراستاندارد بسته شود.

 

باید محله ها را امن و زندگی را برای مردم آسان کنیم

­رئیس جمهور گفت: دو هزار و 700 محله فرسوده داریم که با نوسازی آن ها هم صنعت ساختمان به حرکت در می آید، هم اشتغالزایی می شود و هم مردم امنیت پیدا می کنند.
آقای روحانی در ادامه سخنرانی خود در هم اندیشی مسئولان بخش های مختلف وزارتخانه راه و شهرسازی درخصوص موضوع شهرسازی افزود: اگر ما در بخش ساختمان یک تیم مهندسی را برای نظارت بر ساخت ساختمان از خارج بیاوریم در شرایطی که ما این همه در کشور مهندس و متخصص داریم؛ آیا یک شرکت ناظر از خارج بیاوریم که نظارت کند؟
رئیس جمهور گفت: آیا ساختمان های ما که در ایران ساخته می شود در چارچوب روز است؟ چند سال عقب است؟ این را شماها باید بگویید، مهندسین ما باید بگویند، نظارت ما آیا دقیق است؟ چگونه ما در سرپل ذهاب ساختمان می سازیم اما سه سال بعد با یک زلزله فرو می ریزد؟
آقای روحانی با طرح این سؤال که چه کسی مقصر و مؤثر است اظهار داشت؟ چگونه است که یک بیمارستان در اسلام آباد می سازیم اما هنوز افتتاح نشده با زلزله خراب می شود؟ اشکال ما کجاست؟ البته رژیم گذشته نیز همین گونه بوده است مانند فرودگاه مهرآباد که سقفش پایین آمد، بعضی از شماها ممکن است یادتان نباشد و بعضی هم به خاطر داشته باشند.
رئیس جمهور ادامه داد: چرا در زلزله این همه تلفات می دهیم؟ چرا زلزله اخیر در کرمانشاه و سرپل ذهاب بر روی خانه های جدیدساخت، اثر نداشت؟ کار خوب، دقت و ایجاد امنیت بسیار مؤثر است.
آقای روحانی افزود: در دنیا، ساختمان ها برای 300 تا 500 سال درست می شود، در ایران قدیم نیز یک ساختمان برای هزار سال ساخته می شد اما الان، برای چند سال ساخته می شود؟ مساجدی که در کشور داریم برای چند سال پیش است ما مسجد داریم که قدمت آن به 700 تا 800 سال پیش می رسد، قدمت طاق کسری به بیش از هزار سال پیش می رسد و آن را ایرانی ها درست کرده اند.
رئیس جمهور با اشاره به قدمت‌ برخی بنا ها در اصفهان گفت: قدمت برخی بنا های این شهر به پانصد سال پیش می رسد. چگونه برخی از ساختمان های این شهر به زیبایی می درخشد. اگر بخواهید چشمتان نوازش پیدا کند کجا می روید؟ به میدان نقش جهان می روید که مانند یک گل چشم نواز است. گنبد شیخ لطف الله، مسجد امام، عالی قاپو، چهل ستون و مسجد جامع این شهر به همان اندازه چشم را نوازش می دهند.
آقای روحانی افزود: چرا از دیدن یک ساختمان با قدمت 500 تا هزار سال پیش لذت می بریم و مطمئن هستیم که این ساختمان خراب نمی شود و چرا امروز ساختمانی درست می کنیم که خودمان بعد از 15 سال می گوییم کلنگی است؟
رئیس جمهور اظهار داشت: خانه های مسکونی در شهرهای معروف اروپا متعلق به 200 تا 300 سال پیش است. چرا ما خوب درست نمی کنیم؟ اشکال ما کجاست؟ مشکل شهرسازی ما کجاست؟ حتی نقشه یک ساختمان در تهران، بعد از بیست سال، پیدا هم نمی شود، نقشه سیم کشی و لوله کشی آن مشخص نیست و باید بخش هایی از ساختمان را تخریب کنیم تا سیم کشی و لوله کشی آن را پیدا کنیم. چرا این سند وجود ندارد؟
آقای روحانی افزود: در اروپا در سند همه خانه ها تمام مسیر شناژبندی، پایه های ساختمان، جنس مصالح ساختمانی و حتی مسیر سیم کشی و لوله کشی ساختمان مشخص است، چرا ما در ایران سند ساختمان به این کیفیت نداریم و ساختمان، رها می شود؟ ما باید در امر ساختمان و کیفیت ساختمان تحول بزرگی ایجاد کنیم.
رئیس جمهور گفت: در حال حاضر ما می گوییم محله ها را نو کنید، حرف درستی است، دو هزار و 700 محله فرسوده داریم که باید نوسازی شود و البته کار ارزشمندی است یعنی هم صنعت ساختمان به حرکت در می آید، هم اشتغالزایی می شود و هم مردم امنیت پیدا می کنند.
آقای روحانی با بیان اینکه اصل بر امنیت مردم است تصریح کرد: اگر زلزله ای بیاید ممکن است 50 تا 60 درصد محله فرسوده خسارت ببیند اما اگر نوسازی کنیم خسارت این مناطق ممکن است به یک تا 2 درصد برسد.
رئیس جمهور تأکید کرد: اول جان مردم و سپس سرمایه زندگی مردم برای ما مهم است، مردم خانه ای دارند که اگر بخواهند بفروشند به عنوان مثال اگر 10 میلیون ارزش دارد اگر به یک واحد آپارتمانی تبدیل شود قیمت آن 15 تا 20 میلیون می شود پس با نوسازی هم به مردم امنیت می دهیم، هم کمک می کنیم و هم رفاه می دهیم.
آقای روحانی افزود: گاهی که خداوند توفیق می دهد و خدمت خانواده شهدا می رسم در شهر تهران کوچه ها و محله هایی وجود دارد که ماشین اصلاً نمی تواند به آن وارد شود و قابل عبور نیست، وضع ساختمان و محدوده آن هم چندان مناسب نیست. اگر فردی در این کوچه ها و محله ها بیمار شود آمبولانس نمی تواند به آنجا وارد شود و بیمار را باید تا جایی ببرند و سپس سوار آمبولانس کنند، اگر اشکالی پیش بیاید و آتش سوزی رخ دهد امکاناتی هم وجود ندارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما باید محله ها را امن کنیم گفت: باید زندگی را برای مردم آسان کنیم، در حال حاضر پِرت انرژی در ساختمان ها چقدر است؟ چقدر باید بخاری و شوفاژ روشن باشد تا بتواند خانه ها را گرم کند؟

عناوین برگزیده