تاریخ: ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۱۸
بازدید: ۱۶۲
کد خبر: ۲۵۰۳۷۹
سرویس خبر : انرژی

سخنرانی مدیر پژوهش NIDC در پنجمین همایش ملی مواد، متالوژی و معدن

سخنرانی مدیر پژوهش NIDC در پنجمین همایش ملی مواد، متالوژی و معدن
‌می‌متالز - مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران گفت: راهکار جهش تولید، تمرکز بر دیدگاه اقتصاد دانش محور است که مولفه مهمی همچون نوآوری، کار آفرینی و تولید محصول با کیفیت را به همراه دارد و این نگاه در امر پژوهش بسیار با اهمیت است.

به گزارش می‌متالز، محمد علی بیگ زاده روز یکشنبه (هشتم اسفندماه ۱۴۰۰) در پنجمین همایش ملی مواد، متالوژی و معدن به عنوان یکی از سخنرانان اصلی، نیاز‌های آموزشی و پژوهشی در صنعت حفاری را تشریح کرد.

وی در این همایش که با همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان به لحاظ رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به صورت مجازی برگزار شد، افزود: تولید علم و امر پژوهش در جهت افزایش تولید با کیفیت و نوع نیاز بخش صنعت از جمله صنعت نفت و حفاری جایگاه مهم و تاثیر گذاری دارد.

بیگ زاده با طرح این پرسش که هم اکنون نگاه فناورانه و اقتصاد دانش محور در کشور و در دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان ما چه جایگاهی دارد و برای رسیدن به جایگاه اصلی چه کار‌ها و اقداماتی باید صورت پذیرد، اظهار کرد: ایجاد حلقه‌های ارتباطی موثر مبتنی بر قوانین و دستورالعمل‌های تسهیل کننده فیمابین دانشگاه ها، شرکت‌های دانش بنیان از یک سو، شرکت‌های صنعتی نظیر شرکت ملی حفاری ایران از سوی دیگر، ایجاد صندوق‌های پشتیبانی کننده مالی از شرکت‌های دانش بنیان و همچنین سیاستگذاران و وضع کنندگان قوانین، می‌تواند تولید دانش با نگاه فناورانه و اقتصاد محور را محقق سازد.

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران گفت: در صنعت حفاری ماشین آلات و تجهیزات گوناگونی همچون سازه دکل، پمپ ها، مخازن، موتورآلات، شیر آلات و ادوات درون و برون چاهی بسیاری وجود دارد که فرآیند ساخت و عملکرد آن‌ها مبتی بر دانش متالوژی و مهندسی مواد، به عنوان یکی از علوم مهندسی مادر ساخت و تولید تجهیزات است و از همین رو زمینه‌های پژوهشی فراوانی برای مجموعه‌های دانش بنیان در صنعت حفاری وجود دارد.

وی افزود: هم اکنون برخی کشور‌های غربی و یا خاور دور بدون داشتن حتی یک میدان نفتی، سازنده و تولید کننده انواع تجهیزات صنعت حفاری هستند که علت آن نگاه اقتصاد فناورانه در این حوزه است.

گفتنی است: محور‌های این همایش شامل استخراج، ذوب و ریخته گری، عملیات حرارتی، مواد نو، شکل دهی، مواد پودری، سطح و پوشش، نانو مواد، خوردگی، جوشکاری، فرآوری مواد معدنی، اکتشاف و استخراج معدن، محیط زیست، بهداشت و ایمنی در معادن و اقتصاد معدن بود که از سوی صاحبنظران، اساتید دانشگاه‌ها و کارشناسان مرتبط مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

منبع: پایگاه خبری نفت و انرژی

عناوین برگزیده