تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۲۱
بازدید: ۳۸۳
کد خبر: ۲۵۱۰۷۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
بررسی دومین شرکت فولادی بزرگ ایران؛

روز‌های خوش سهامداران «هرمز» ادامه دارد

روز‌های خوش سهامداران «هرمز» ادامه دارد
‌می‌متالز - شرکت فولاد هرمزگان، از زمان تاسیس در سال ۹۰، یکی از بزرگترین شرکت‌های فعال در زمینه تولید محصولات فولادی به شمار می‌رود. محصول اصلی فولاد هرمزگان، تختال یا اسلب بوده و این شرکت سهم ۱۳درصدی تولید اسلب کشور را در اختیار دارد. «هرمز» در سال‌های اخیر روند بسیار خوبی در سودسازی داشته و این روند را در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه داده است.

به گزارش می‌متالز، شرکت فولاد هرمزگان جنوب، در سال ۱۳۹۰، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در صنعت فولاد ایران تاسیس شد. فولاد هرمزگان، دومین کارخانه بزرگ تولید فولاد بعد از انقلاب محسوب می‌شود که در آن ۱۵۱۸ پرسنل تولیدی و غیرتولیدی، در زمینی به مساحت ۹۶ هکتار مشغول به کار هستند. در سال ۱۳۹۲، سهام فولاد هرمزگان در بورس اوراق بهادار تهران ثبت و در سال ۹۴ با نماد «هرمز» در بازار دوم فرابورس، عرضه اولیه شد. در ادامه، بیشتر وضعیت شرکت و سهام آن را بررسی می‌کنیم.

بررسی تولید و فروش فولاد هرمزگان


محصول اصلی شرکت فولاد هرمزگان، تختال یا اسلب بوده و این شرکت دارای ظرفیت اسمی تولید ۱.۵ میلیون تن از این محصول است. به این ترتیب فولاد هرمزگان، سهمی ۱۳ درصدی از تولید اسلب کشور را داراست. آهن اسفنجی، آهک و بریکت، دیگر محصولاتی هستند که در فولاد هرمزگان تولید می‌شوند.

فولاد هرمزگان در بهمن ماه سال جاری، بیش از ۱۲۵ هزار تن از محصولات خود را تولید کرده است که این میزان در مقایسه با ماه گذشته ۲۱ درصد و نسبت به بهمن ماه ۹۹، حدود ۱۸ درصد کاهش یافته است.

با این وجود، در بهمن ماه میزان فروش فولاد هرمزگان با رشدی ۱۸ درصدی نسبت به دی ماه به ۱۲۰ هزار تن رسیده است. در این مدت، فولاد هرمزگان از فروش این محصولات درآمدی هزار و ۷۲۷ میلیارد تومانی کسب کرده که این مبلغ ۹ درصد بیشتر از مبلغ فروش دی ماه شرکت و هشت درصد بیشتر از فروش بهمن ماه سال گذشته فولاد هرمزگان است. نمودار زیر، عمکلرد ماهانه فولاد هرمزگان در زمینه تولید و فروش را از بهمن ماه سال گذشته تا پایان بهمن ۱۴۰۰ نشان می‌دهد.

روز‌های خوش سهامداران «هرمز» ادامه دارد

با «هرمز» بیشتر آشنا شویم


همانطور که پیشتر ذکر شد، سهام فولاد هرمزگان در سال ۹۴، با نماد «هرمز» در بازار دوم فرابورس عرضه اولیه شد. در حال حاضر، «هرمز» با ارزش بازاری ۳۵ هزار میلیارد تومانی، پنجمین شرکت در صنعت فلزات اساسی از این منظر است.

سرمایه شرکت در زمان عرضه اولیه برابر با هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که پس از یک مرحله افزایش سرمایه در سال ۹۸، به دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان، با در اختیار داشتن ۹۵.۲ درصد از سهام هرمز، مالکیت این شرکت را بر عهده گرفته است. باقی سهام این شرکت نیز در دست سهامداران خرد و کمتر از یک درصد است.

جدول زیر، بازده قیمتی سهام «هرمز» را با صنعت فلزات اساسی و شاخص کل بورس در دوره‌های زمانی متفاوت مقایسه کرده است.

روز‌های خوش سهامداران «هرمز» ادامه دارد

جهش سود «هرمز» ادامه دارد


فولاد هرمزگان در سال‌های اخیر عملکرد بسیار خوبی در زمینه سودسازی رقم زده است و در ۱۰ سال گذشته، تنها دو سال سودده نبوده است. سود خالص هرمز در سال ۹۹، با جهش ۲۴۶ درصدی نسبت به سال ۹۸، به پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید. سود ناخالص شرکت هم معادل پنج هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان رقم خورد.

عملکرد درخشان هرمز، در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه یافت و سود خالص این شرکت، تنها تا پایان ۹ ماهه امسال، نسبت به کل سال ۹۹، ۲۰ درصدافزایش یافته است. هرمز تا پایان پاییز ۱۴۰۰، سود ناخالص هفت هزار و ۵۹۰ میلیارد تومانی و سود خالص ۶ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومانی را ثبت کرده است. سود‌های پیاپی هرمز در سال‌های اخیر نیز سبب شده تا سود انباشته شرکت به ۱۱ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان برسد. گراف زیر، عملکرد سودسازی هرمز را از ابتدای سال ۹۱ تا انتهای پاییز سال جاری نمایش می‌دهد.

روز‌های خوش سهامداران «هرمز» ادامه دارد

منبع: اقتصاد آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده