تاریخ: ۰۲ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۲۱
بازدید: ۳۶۸
کد خبر: ۲۵۱۵۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
گروه مطالعات بین‌المللی سرب و روی بررسی کرد؛

آینده قیمت فلز سرب در بازارهای جهانی

می متالز - طی یک ماه اخیر باوجود افزایش تقاضا برای شمش سرب و کاهش موجودی آن در انبارهای بورس فلزات لندن، قیمت این فلز در بازارهای جهانی کاهش پیدا کرد. همچنین انتشار آمار کاهش تولید جهانی خودرو حاکی از کاهش تقاضا برای این فلز در ماه‌های آتی است.
آینده قیمت فلز سرب در بازارهای جهانی

به گزارش می متالز، قیمت نقدی و موجودی شمش سرب در انبارهای بورس فلزات لندن از چهاردهم ماه نوامبر تا چهاردهم ماه دسامبر نشان می دهد قیمت شمش سرب طی این یک ماه ابتدا روند افزایشی، در ادامه روند کاهشی، سپس مجدد روند افزایشی و در نهایت روند کاهشی داشته است. اما در مجموع قیمت شمش سرب در روز ۱۴ دسامبر نسبت به چهاردهم نوامبر تنها ۰.۵ درصد رشد پیدا کرده و به یک هزار و ۹۲۷ دلار به‌‎ازای هر تن رسیده است.

طی یک هفته اخیر قیمت شمش سرب در معاملات بورس فلزات لندن در مجموع روند کاهشی داشته است. در روز ابتدایی معاملات هفته گذشته (دوشنبه ۱۰ دسامبر) قیمت شمش سرب برابر یک هزار و ۹۷۵ دلار به‌ازای هر تن بود که طی روندی نزولی با شیبی کند با ۲.۴ درصد کاهش به یک هزار و ۹۲۷ دلار در روز جمعه ۱۴ دسامبر رسید.

طی روزهای پایانی ماه نوامبر و ۲ هفته طی شده از ماه دسامبر موجودی شمش سرب در بازارهای بورس فلزات لندن روند کاهشی داشت و تنها در ۲ روز پایانی معاملات موجودی شمش سرب اندکی رشد یافت. بنابراین همانگونه که در نمودار ۱ مشاهده می‌شود با وجود روند کاهشی شمش سرب در انبارهای بورس فلزات لندن، قیمت شمش سرب نیز روند کاهشی را طی کرده است. علت این امر را می‌توان در تغییر شاخص دلار آمریکا جستجو کرد. شاخص دلار آمریکا در روز ۱ دسامبر برابر ۹۷.۲۲ بود، که در روز بعد به ۹۷.۳۹ رسید. این روند افزایشی طی این هفته ادامه داشت و درنهایت شاخص دلار آمریکا به ۹۷.۷۱ رسید که بیشترین رقم طی یکسال اخیر بود که باعث تضعیف هرچه بیشتر کامودیتی‌ها شد.

دولت چین قوانین زیست محیطی برای تولید سرب در این کشور را را تشدید کرد و دیگر امکان تولید این محصول در مناطق پرجمعیت وجود ندارد و همین امر موجب کاهش تولید شمش سرب این کشور به میزان ۴ میلیون و ۸۷۰ هزار تن در سال ۲۰۲۰ خواهد شد و همین امر می‌تواند زمینه‌ساز تداوم غلبه تقاضا بر تولید این محصول در بازارهای جهانی یاشد.

گروه مطالعات بین‌المللی سرب و روی (ILZSG) پیش‌بینی می‌کند تا پایان سال ۲۰۱۸ میزان کسری عرضه برای شمش سرب برابر ۱۲۳ هزار تن باشد. همچنین این گروه با در نظر گرفتن افزایش مصرف و پیش‌بینی افزایش تولید در سال ۲۰۱۹، میزان کسری شمش سرب در سال ۲۰۱۹ را تنها ۱۷ هزار تن اعلام کرده است که می‌تواند تاثیر منفی بر قیمت آتی این فلز داشته باشد.

از دیگر اتفاقات موثر بر بازار شمش سرب، کاهش تولید جهانی خودرو در ماه اکتبر بود که ادامه این امر می‌تواند موجب کاهش تقاضا برای سرب و تضعیف قیمت شمش سرب شود.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین