به گزارش می متالز، خداداد غریب پور در جلسه با اکبر ترکان رییس هیأت مدیره شرکت آلومینیوم جنوب، مهدی بازارگان مدیر عامل و ابراهیم محمود زاده رییس هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری غدیر، مهدی مستقیمی مدیر عامل شرکت آلومینیوم جنوب و محسن علوی نماینده مردم لامِرد در مجلس تصریح کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته در این طرح طی ماه های ابتدایی سال 98، شاهد افتتاح بزرگ ترین طرح تولید آلومینیوم در ایران خواهیم شد.
وی در عین حال به ضرورت افزایش سرمایه شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: باید به سرعت افزایش سرمایه شرکت آلومیینوم جنوب به تصویب اعضای مجمع برسد.
در این جلسه پیشنهاد شد با توجه به تعهدات سهامداران، سرمایه این شرکت در دو مرحله از 660 میلیارد به 2400 میلیارد تومان افزایش یابد.
غریب پور ادامه داد: انتخاب شرکت بهره بردار و نحوه بازپرداخت اقساط ارزی از جمله اولویت های حال حاضر شرکت آلومینیوم جنوب محسوب می شود.
از سوی دیگر اکبر ترکان رییس هیأت مدیره شرکت آلومینیوم جنوب، به برخی چالش ها در اخذ مجوزهای امور زیرساختی اشاره کرد و خواهان همکاری دستگاه های مرتبط با این پروژه برای رفع مشکلات شد.
اردشیر سعدمحمدی معاون ایمیدرو نیز اظهار داشت: خط انتقال برق 11 کیلومتر به اتمام رسیده و باید با توجه به نزدیک بودن زمان افتتاح کارخانه، خط دوم برق به طول 35 کیلومتر هر چه سریعتر به اتمام برسد تا امکان برق رسانی برای طرح فوق فراهم شود. علاوه بر این ضرورت دارد پست برق نیز به اتمام برسد.
در این نشست، مهدی مستقیمی مدیر عامل شرکت آلومینیوم جنوب با ارایه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این طرح گفت: پیشرفت فیزیکی پروژه 300هزار تنی آلومینیوم جنوب هم اینک به 70درصد رسیده در حالی که بخش مالی با پیشرفت 74درصدی همراه شده است.
محسن علوی نماینده مردم لامرد در مجلس شورای اسلامی نیز با برشمردن مسائل اجتماعی منطقه لامرد گفت: راه اندازی کارخانه آلومینیوم جنوب در زمان مقرر، سبب صیانت از نیروی کار شاغل در این پروژه می شود.
طرح آلومینیوم جنوب که تا سال های گذشته یکی از پروژه های راکد و به جا مانده از دهه 80 به شمار می آمد، در دولت یازدهم با باز شدن ال سی، توسط ایمیدرو به مرحله اجرایی رسید. این طرح در سه فاز 300هزار تنی تعریف شده که هم اینک فاز نخست آن مراحل پایانی را سپری می کند. "آلومینیوم جنوب"، بزرگ ترین طرح تولید شمش آلومیینوم در ایران به شمار می آید. از سوی دیگر مشارکت 5 بانک به رهبری بانک صادرات برای تامین مالی طرح، یکی از اتفاقات شاخص در روند اجرایی پروژه فوق محسوب می شود.