به گزارش میمتالز، اداره گمرک چین اعلام کرد، عربستان در ماه مارس نزدیک به ۱۳ درصد نفت کمتری به چین صادر کرده، اما همچنان بزرگترین عرضه کننده نفت به این کشور است.
به گزارش رویترز، صادرات نفت روسیه به چین نیز در این ماه ۱۴ درصد کاهش یافته است.
بر اساس آمار گمرک چین، عربستان در ماه گذشته میلادی ۶.۸۵۸ میلیون تن نفت معادل ۱.۶۱ میلیون بشکه در روز به چین تحویل داده است.
چین در ماه مارس، ۶.۳۹ میلیون تن یا ۱.۵ میلیون بشکه در روز از روسیه نفت وارد کرده است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱.۷۵ میلیون بشکه در روز و در بازه ژانویه تا فوریه ۱.۵۷ میلیون بشکه در روز بوده است.
کاهش صادرات نفت این دو کشور به چین درحالی صورت گرفته که واردات نفت خام چین در این ماه به طور کلی ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر شده است، زیرا پالایشگاههای مستقل چین، خرید نفت را در ماه گذشته کاهش دادند و تاسیسات بزرگ دولتی در حال تعمیر و نگهداری هستند.
از آنجایی که بیشتر قراردادهای محمولههای وارداتی از روسیه پیش از ۲۴ فوریه یعنی زمان عملیات نظامی روسیه در اوکراین منعقد شده است، هرگونه کاهش واردات نفت از این کشور به علت نگرانی در مورد تحریمها، در آمارهایی که قرار است برای ماه میمنتشر شود، منعکس خواهد شد.
به نوشته این گزارش، آمارهای گمرک چین هیچ محمولهای از ایران برای ماه مارس را نشان نمیدهد؛ این درحالی است که دو محموله در ماههای دسامبر و ژانویه از سوی ایران به چین تحویل داده شده و به گفته منابع آگاه، این دو محموله با هدف پر کردن ذخایر اضطراری دولتی چین خریداری شده است.
یک منبع تجاری و متخصص ردیابی کشتی ورتکسا آنالیتیکس در آن زمان گفته بود، چین طی چند هفته گذشته نزدیک به چهار میلیون بشکه نفت خام ایران را در مخازن ذخیره دولتی در شهر بندری «ژان جیانگ» در جنوب این کشور تخلیه کرده است.
بر اساس آمار موسسه رهیابی تنکر ترکرز، واردات نفت چین از ایران در ماه ژانویه به ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسید و از بیشترین میزان سال ۲۰۱۷ برابر با ۶۲۳ هزار بشکه در روز فراتر رفت.
در سال ۲۰۱۷، هنوز تحریمهای ایران از سوی ترامپ دوباره اعمال نشده بود.
همچنین آمارهای اداره گمرک چین در روز چهارشنبه، هیچ محموله وارداتی از ونزوئلا را نیز نشان نمیدهد. شرکتهای دولتی نفت چین از اواخر سال ۲۰۱۹ از واردات نفت از این کشور خودداری کردند.
با این حال، واردات از مالزی که اغلب در دو سال گذشته به عنوان محل انتقال نفت ایران و ونزوئلا مورد استفاده قرار میگرفت، در مقایسه با سال پیش، در رقم ۱.۹ میلیون تن ثابت مانده است. این رقم از متوسط بازه ژانویه تا فوریه برابر با ۱.۰۸ میلیون تن بیشتر است.
البته در شرایط تحریمی، ارقام صادرات نفت ایران به صورت رسمی منتشر نمیشود و ایران با روشهای گوناگون محرمانه نفت خود را در بازار به فروش میرساند.
همین موسسه تنکرترکرز در واکنش به یکی از گزارشهای رویترز نوشته بود که ارقام صادرات نفت ایران بسیار بیشتر از چیزی است که به نظر میآید.
اخیرا نیز «واشنگتن فری بیکن»، نشریه محافظه کاران آمریکا در گزارشی با تیتر «ناوگان کشتیهای ارواح» ایران، از افزایش قابل توجه صادرات نفت ایران و دو برابر شدن حمل نفت و فرآوردههای نفتی خبر داده و نوشته بود، صادرات نفت ایران به چین از از سال ۲۰۲۱ تا کنون به ۲۲ میلیارد دلار رسیده است.
حال این نکته مطرح میشود، محمولههایی که با «کشتیهای ارواح» و با هزار ترفند برای دور زدن تحریمها صادر میشود، در ارقام رسمی ثبت میشوند؟ پاسخ قطعا «خیر» است.
منبع: خبرگزاری فارس