به گزارش میمتالز، انتظار میرود بازار سرمایه همچنان به روند صعودی خود ادامه دهد، این در حالی است که تحریمها و تورم در کشور همچنان ادامه دارد. در این شرایط واکنش اقتصاد ایران و بازار سرمایه به تحریمها و تورم چه میتواند باشد؟
بازار سرمایه همچنان در سایه سنگین برجام بعد از حدود یک سال سیاست فرسایشی قرار دارد بطوری که چاشنی احتیاط در نحوه و نوع فعالین بازار محسوس بوده و با انتشار کوچکترین اخبار سیاسی منفی، شاهد افزایش عرضهها و منفی شدن بازار هستیم، اما افزایش حجم دادوستدها هفتههای کاری اخیر، نوید بخش ادامه روند صعودی امسال حتی بدون توافق برجام پلاس است و به نوعی از همزیستی اقتصاد ایران و بازار سرمایه با تحریمها و تورم سنگین تحمیلی ناشی از آن حکایت دارد.
پیش بینی میشود طی ماههای آینده کلیت بازار همچنان به روند صعودی خود ادامه دهند و تا شروع فصل مجامع، رشد قیمتها با آهنگی آرامتر و منطقیتر از گذشته دنبال شوند، در این بین نمادهای کمتر رشد کرده و بهخصوص صنایع کوچک و کم شناوری نظیر صنایع قطعهسازی، حمل و نقلی، بیمهای، سیمانی و ساختمانی، غذایی، زراعت، یوتیلیتی در کنار صنعت پالایشگاهی احتمالا از اقبال بیشتری نسبت به سایر صنایع برخوردار باشند، اقبالی که در دو روز انتهایی هفته گذشته، نمایان بود.
صنایع غذایی، زراعت و دارویی به دلیل حذف زیر پوستی ارز ۴۲۰۰ و صنعت پالایشگاهی به دلیل رشد چشمگیر قیمت نفت و فرآوردهای نفتی و در نتیجه افزایش قابل توجه کرک اسپرد از شرایط ایده آل بنیادی بسیار مطلوبی برخوردار هستند و احتمالا جز صنایع پیشرو نیمه اول امسال خواهند بود.
پیشبینی میشود سهام به اصطلاح دلاری و صنایع صادراتی کشور که با جهش قیمتهای جهانی کامودیتیها، آنها نیز شرایط ایدهآل بنیادی دارند، پس استراحت و اصلاحی کوتاه و با کم رنگ شدن شوک روانی مصوبه جدید وزارت صمت، دوباره روند منطقی و معاملاتی متعادل با گرایشی مثبت را تجربه کنند و همسو با کلیت بازار، امسال روند صعودی داشته باشند، اما در اوایل هفته پیشرو و ادامه عرضهها، تعادل با گرایش منفی آنها را انتظار داریم در این میان انتظار میرود گروه پتروشیمی به دلیل سهامداران عمده فعال و قوی و سودهای تقسیمی مناسب، همچنان از اقبال بیشتری نسبت به سایر صنایع دلار محور برخوردار باشند.
منبع: شهر بورس